USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Європейські дні добросусідства» скасували через яєчний скандал

17 Липня 2013 14:42
Польсько-український фестиваль «Європейські дні добросусідства» скасовано через заяву війта прикордонної ґміни Мірче (Люблінське воєводство, Польща)Леха Шопінського, - інформує iPress.ua.

«Якщо хтось ображає нашого президента, то ображає нас всіх» - зазначив пан війт.

Приводом такого рішення посадовець назвав випадок у Луцьку, де українець розчавив яйце на плечі президента Польщі і рішення Волинської обласної ради, що засудила резолюцію польського Сейму про вшанування жертв Волинської трагедії. Про це повідомляє Gazeta Wyborcza.

«Було порушено святе правило гостинності, - йдеться у повідомленні Шопінського. - Хоча президент просить не надавати інциденту в Луцьку особливого значення, я вважаю, що не можна просто пройти повз цей випадок».

Війт каже, що це рішення він прийняв самостійно.

Ґміна Мірче спільно з українськими Іваничами, Луцьком і Нововолинськом за підтримки Фонду Духовної Культури прикордоння, яким керує греко-католицький священик Стефан Батрух, організовує «Європейські дні добросусідства».

"Мав на це право, але мав би порадитися зі мною, як співорганізатором. Не зробив цього. Натомість, якщо хтось трактує інцидент в Луцьку, як негостинність, це означає, що він просто нічого не розуміє. Вважаю, що це була провокація. Хтось хоче, щоб українсько-польські відносини погіршилися. Якщо війт цього не бачить, він живе в ілюзії".

Як повідомляв iPress.ua 14 липня у Луцьку відбувалися урочисті заходи з нагоди вшанування пам'яті жертв Волинської трагедії, в яких брав участь президент Польщі Броніслав Коморовський та віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко.

«Яєчний» iнцидент стався пiсля меси в костьолi святих Петра i Павла. Молодий чоловiк пiдiйшов до Коморовського i поплескав його по плечу, пiсля чого на пiджаку польського президента залишилося розчавлене яйце. Мiлiцiя вiдразу ж затримала пiдозрюваного, яким виявився 21-рiчний житель Запорiзької областi.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Юрій Показати IP 17 Липня 2013 15:11
одних ідіот зі сходу - і стільки гадості наробив. Нехай би нашому яничарі яйце розчавив на плечі, якщо такий герой... Ото би вся країна стоячи аплодувала...
Факт Показати IP 17 Липня 2013 15:48
Що тут можна сказати? Війт затупив. Звісно, Президента іншої країни в Україні має зустрічати Президент. Хто з ригіоналів може уявити, що приїхав Путін, а його супроводжує Вілкуп, Грищенко...? Тому, ригіонали вирішили використати найбільш страшну зброю - яйце в руці дибіла. Міліція замість того щоб потримати парубка і зясувати хто за цією шнягою стоїть, звідки у Запоріжського недоумка символіка Свободи... випустила його, а все що він сказав на допиті головний міліціянт з розумним виглядом тримає у секреті перед платниками податків та Поляками. То, можливо, нехай пан голова ВОДА повідомить чому українській владі так на..ти на відносини з сусідньою державою? Чи головний заПРдіст дасть пояснення діям своїх босів?
Володимир Показати IP 17 Липня 2013 18:10
Гірко образно за Україну. Янукович проігнорував президента Польщі в Луцьку, волинські можновладці та міліція не забезпечили безпеки Комаровського, холуйські депутати Вольоблради прийняли антипольське фальшиве звернення, замість міжнародного фестивалю "Європейські дні добросусідства" волинська "еліта" матиме можливість насолоджуватися лише бандерівським фестивалем.
володимиру Показати IP 17 Липня 2013 21:44
тобі холую, хай би задріпане польське, аби не своє рідне. Чи, може, ти поляк паганий? Ти хоч усвідомлюєш, що різали на Волині, значить наших людей, значить різали поляки, які топтали, зневажали землю твоїх батьків. Чи тобі, запроданцю, треба кусень польського пирога. То вали в Польщу і там смерди!!!!!!!!!
Володимир Показати IP 18 Липня 2013 06:25
володимиру - Ви правий, на Волині в 1943 році бандерівці масово різали наших людей польської національності, їхнім немовлятам розбивали голівки об одвірки, українських дітей кидали в колодязі. Підіть на бандерівський фестиваль, туди приїде перевертень зек Луценко.
50/50 Показати IP 18 Липня 2013 20:45
Масові вбивства на Волині в 40х почалися зі взаємних образ за свіжі та історичні кривди. Схоже на те, що знову починається. Взаємні випади набирають обертів. Уроки україно-польських взаємин волають до гарячих голів - схаменіться! Потрібно зупинити це безумство. Точка неповернення може наступити дуже швидко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus