USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ікона без віри – це просто картинка, - владика Ніфонт. ФОТОРЕПОРТАЖ

21 Жовтня 2013 20:36
Образу чудотворної Почаївської ікони Божої Матері, а також іконі Волинської Богоматері вклонилися представники духовенства та миряни сьогодні, 21 жовтня, у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька.

Так, приїзд святинь відзначили урочистою ходою навколо храму.








Разом з образом Почаївської Заступниці до храму «повернулася» й ікона Волинської Богоматері, що колись уже була святинею цієї церкви, утім, у 1962 році її передали до музею. Копію ікони, що народилась від пензля одеського майстра, 22 жовтня урочистою хресною ходою від Покровської церкви віднесуть до Храму Всіх Святих Землі Волинської.





До слова, Митрополит Київський і всієї України Володимир освятив «волинську» ікону, приклавши копію до оригіналу.

Після завершення хресної ходи, перед образами у щирій молитві схилили голови священнослужителі Волинської єпархії УПЦ.




Митрополит Волинський і Луцький Ніфонт розповів, що для усіх віруючих приїзд чудотворної ікони – велика радість:

«Матінка Божа приходить із Почаївської гори аби провідати нас, аби подивитися як ми живемо та віримо, як любимо та терпимо, як молимось та сповідуємо закони Божі. Вона молиться за здоров’я та спасіння усього волинського люду», - зауважив владика.



Разом з тим духівник наголосив, що творить дива не образ, а «жива людська віра»:

«Зцілює не ікона – зцілює віра. Ікона без віри – це просто картинка, а коли її освячують вона стає провідником Божої благодаті. Через цю благодать вона утішає скорботу, що її носить людина у своєму серці та зцілює недуги».











Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Не мучте діда Показати IP 22 Жовтня 2013 11:38
Все правильно каже, картинка. В кого сумніви, 2 заповідь Мойсеєва - Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене, і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus