USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Інформаційна війна в Криму. Україну усунули

12 Березня 2014 08:35
В Автономній республіці Крим спалахнула справжня інформаційна війна, в якій Україна не бере участь. Про це в ефірі 5 каналу заявила уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська, - пише Gazeta.ua.

"Зрозуміло, що порушується право на свободу інформації, право на свободу вираження своїх думок. Але при цьому ми повинні розуміти, що в Криму, крім всіх військових дій, які там відбуваються, йде страшна інформаційна війна, в якій, на жаль, до певного часу Україна програвала, а зараз Україну з неї просто усунули", - заявила омбудсмен.

З її слів, у жителів Криму на сьогоднішній день немає джерела об'єктивної інформації про дії центральної влади, що було б об'єднуючим чинником і гарантією дотримання прав всіх кримчан.

На думку Лутковської, передавати інформацію можна тільки за допомогою мовлення телекомпаній Чорноморська ТРК і АТР, які зараз продовжують працювати. Крім цього об'єктивну інформацію про процеси, що відбуваються в Україні, жителі АРК можуть отримувати з інтернету та соціальних мереж.

Нагадаємо, 6 березня Верховна Рада Криму ухвалила рішення про входження АРК до складу РФ. 78 із 100 депутатів Ради Криму проголосували за входження АРК до складу Російської Федерації і проведення референдуму з цього питання 16 березня. На референдум винесуть питання: 1) Ви за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта Російської Федерації? 2) Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?

У ЦВК наголошують, що чинне законодавство не передбачає можливості призначення і проведення місцевих референдумів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Бульба Показати IP 12 Березня 2014 10:05
А отключение москальских каналов , это не порушєня права на свободу інформації?
Укаїнські ЗМІ до Бульба Показати IP 12 Березня 2014 11:52
ні, як і абсолютна однобокість на ТВ, будете слухати те шо ми вам скажем, а в Криму інформаційна війна да...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus