USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Інвестор не захотів йти на Волинь через неготовність інфраструктури

16 Грудня 2016 19:42
Два інвестори відмовилися від того, аби розташовувати власне виробництво на Волині.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій 16 грудня.

Начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції облдержадміністрації Юрій Кресак повідомив, що з початку року на Волині іноземні інвестори вклали 8,2 мільйона доларів прямих іноземних інвестицій. Зокрема, йдеться про залучення інвестицій такими потужними місцевими підприємствами як СКФ, «Модерн-експо» та інші.

Нових інвесторів цього року, каже Юрій Кресак, так і не залучили. Цьогоріч провели перемовини з двома інвесторами, їм показували ділянки в Нововолинську та Ковелі, проте вони вирішили обрати інший регіон для своєї діяльності – Житомирську область.

Причина відмови, пояснює він, у тому, що інфраструктура Волині не готова до приходу таких компаній. Інвестори хотіли за 1,5 місяці вже завозити обладнання і починати роботу, а не вкладати ресурси в інфраструктуру. Проте через неготовність регіону 2,5 тисячі робочих місць тепер створюються в інших областях.

До слова, Юрій Кресак зауважив: під час однієї з останніх нарад при Мінрегіоні йщлося про те, що регіони мало вкладають коштів в інраструктурні одиниці та технопарки. А сьогодні це - одна з умов сприятливого клімату для притоку інвестицій. Адже майданчик з підведеними комунікаціями - це мінімум, який хоче бачити інвестор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Andrew Показати IP 16 Грудня 2016 20:16
Канєшно. + ще $ мільйон хабаря за землю хотіли. От і сторгувалися з Житомирщиною.
сс Показати IP 16 Грудня 2016 20:30
видно влада себе не бачила у іхньому бізнесі!!!!
123 Показати IP 16 Грудня 2016 20:33
Короче название у статьи должно быть....без второй части.
бе Показати IP 17 Грудня 2016 09:33
то можливо кресак не справляється зі своіми обов"язками?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus