USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Історія грабування підприємця правоохоронною системою

22 Січня 2016 18:48
Підприємець Ростислав Дужик, який нещодавно звільнився із місць позбавлення волі, звернувся до прокурора Волинської області Дмитра Чепіжака, аби добитися справедливості. Три роки тому цього чоловіка судили за шахрайські дії, якими він буцімто скористався, аби привласнити квартири лучан Василя Гайдучика і Олександра Стуканюка.

Насправді ж згаданих помешкань Ростислав Дужик ні у кого не видурював, а купував за власні кошти.

Натомість за ґрати Ростислава Дужика запхали разом із, так званими, напарниками по криміналу Дмитром Абдулаєвим і Оленою Колчак, які й справді орудували у цьому бізнесі. Орудували, знищуючи одиноких лучан, чиї помешкання згодом опинялися в осіб, покликаних охороняти закони. Про це розповімо пізніше, позаяк прокурор області Дмитро Чепіжак пообіцяв детально вивчити матеріали наглядового провадження у згаданій кримінальній справі.

До речі, у розмові із Ростиславом Дужиком прокурор раптом озвучив одну із нововиявлених обставин. Зокрема, Дмитро Чепіжак згадав, що нещодавно до відповідальності був притягнутий нині вже колишній працівник прокуратури області В. І притягнули цього підлеглого прокурора Дмитра Чепіжака до відповідальності, бо той незаконно заволодів майном потерпілого Василя Гайдучика…

А Ростислав Дужик ще у часи президентства Віктора Ющенка займався прибутковим бізнесом ­– приганяв із-за кордону автомобілі, які реалізовував на теренах нашої держави. Продавав він іномарки та деталі до них і на автомобільному ринку Луцька, де випадково познайомився з людьми зі зв’язками у правоохоронній та суддівській системі краю. Звісно, що таким стосункам дуже зрадів, тож згодом і наробив чимало помилок, довіряючи свої комерційні здобутки новоспеченим «друзям».

Згодом «друзі» вже «допомагали» Ростиславу Дужику працювати й жити. Допомагали і самі зверталися до нього із комерційними пропозиціями. Зокрема, надавали інформацію щодо реалізації деяких об’єктів нерухомості . Та щойно запахло криміналом, то вони з легкістю приплели Ростислава Дужика до захоплення помешкань одиноких лучан Василя Гайдучика, Олександра Стуканюка та Івана Матвіюка. Певне, дрібниці, що дізнавася про ці квартири Ростислав Дужик набагато пізніше. Зокрема, коли першого власника відібраного житла – Василя Гайдучика, вже закрили у психлікарню, а другого - вже поховали на кладовищі. До того ж, ще й третій - інвалід першої групи Іван Матвіюк у суді розповів, що заволодівали його житлом взагалі без участі Ростислава Дужика. Розповів ветеран-афганець Іван Матвіюк, а через деякий час загинув. До речі, за дуже дивних обставин…

Натомість реєструвалися усі ці договори нотаріусом, який зобов’язаний з’ясувати усі деталі. З’ясувати та повідомити потенційного клієнта, що він купує житло, що належало психічнохворому чи трупу. Чого ж нотаріус не відповідав по закону?

Тим паче, що донині залишилося невідомим те, хто поклав у психлікарню Василя Гайдучика та за чийого сприяння помер Олександр Стуканюк. А згодом пішов у землю ще й воїн-афганець Іван Матвіюк?

Між тим, Ростиславу Дужику, оголошуючи обвинувачення справі, прокурор запросив аж дванадцять років позбавлення волі. Прокурор запросив, а переляканий Ростислав Дужик побіг шукати спасіння до своїх новоспечених «друзів». Один із тих товаришів і привів його до завідувача господарством Господарського суду Волинської області Леоніда Рачкова.

Саме Леоніду Рачкову, як твердить Ростислав Дужик, він тоді й передав десять тисяч доларів.

Але для чого платив Рачкову? Щоб знайти правду і захиститися від обвинувачення?

Зі слів Ростислава Дужика, Леонід Рачков начебто похвалився, що за лічені хвилини переконає винести виправдувальний вирок суддю Віру Калиновську, яка головувала у розгляді тієї кримінальної справи. Мовляв, переконає її дуже швидко і просто, позаяк свого часу десять років поспіль просидів в одному кабінеті із Вірою Калиновською в управлінні юстиції.

До того ж, звернення до Леоніда Рачкова, як каже Ростислав Дужик, було далеко не альтруїстичним.

«Віддайте мені десять тисяч доларів, ви ж не виконали своїх обіцянок» - напряму попросив Ростислав Дужик у Леоніда Рачкова, до якого цими днями прийшов у приміщення господарського суду.

«Я ніяких грошей у тебе не брав» - відповів Леонід Рачков.

Леонід Рачков відповідав таке у присутності журналіста. То хто ж сподівався почути щось інше? Та й чим довести факт вимагання? Тим більше, якщо платилися долари добровільно і без будь-яких свідків чи нотаріальних підтверджень?

Зі слів Леоніда Рачкова, він жодних грошей у Ростислава Дужика ніколи не брав. Натомість, як заходився переконувати, Ростислав Дужик був визнаний шахраєм, тому й оговорює його абсолютно безпідставно. Вимагає, мовляв, кошти, аби вимагати, оскільки звик так чинити...

З Леонідом Рачковим журналісти вирішили поспілкуватися додатково і зустрітися без сторонніх. Як і належить для цього, обмінялися номерами мобільних телефонів. Проте наступного дня спроба журналістки додзвонитися до нього закінчилася невдачею – слухавку зняла якась жінка, яка заявила, що не знає ніякого Леоніда Рачкова…

А днями, на Луцькому продовольчому ринку випадково зустрілися (вже тепер колишня суддя,- авт.) Віра Калиновська та щойно звільнений із місць не таких віддалених Ростислав Дужик.

«Ми зустрілися очима, і Віра Калиновська не змогла проминути мене», - каже Ростислав Дужик,

Вони привіталися, й Віра Калиновська заходилася поздоровляти Ростислава Дужика зі святами, а під час подальшої розмови заперечувати факт передачі їй згаданих грошей Леонідом Рачковим.

Виходить, що нікому Леонід Рачков десять тисяч доларів так і не передав? Скористався нагодою «настригти зелених», позаяк знав про подальшу долю Ростислава Дужика, якого тоді гарантовано провадили на зону?

Словом, не вийшло у Леоніда Рачоква «допомогти» Ростиславу Дужику, тож останнього засудили до шести із половиною років позбавлення воді. Не за скоєння, а лишень за намагання вчинити шахрайство ...

Наразі ж Ростислава Дужика достроково звільнили із місць позбавлення волі. До речі, за порядність і хорошу поведінку.

Далі буде.

Олена МОРОЗ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 61
Матеріал схожий на з Показати IP 22 Січня 2016 20:35
або герої каже прізвища всієї прокуорської шайки або вирішив зробити крайнім найменшвпливового із бандитів...
Матеріал схожий на з Показати IP 22 Січня 2016 20:35
або герої каже прізвища всієї прокуорської шайки або вирішив зробити крайнім найменшвпливового із бандитів...
прокурор Показати IP 22 Січня 2016 21:03
лєна мороз вже зовсім мізки пропила... далі буде
п п Показати IP 22 Січня 2016 21:17
Аж бридко читати цю замовну статтю. Скільки коштує ця маячня в О. Мороз?
мах до п п Показати IP 26 Січня 2016 13:55
Цікаво знати - на чиє це може бути замовлення? Якщо людина шукає справедливості і звертається до журналістів,бо де її ще знайти,то чому це маячня? Бо це приводить до чийогось кабінету? Молодець О. Мороз!!!!!
РОМА Показати IP 22 Січня 2016 21:18
В.Н. ВИ ПРО ОЛЕКСАНДРА СТУКАНА НАПИШІТЬ . ЯКОМУ ДАЛИ 15 РОКІВ . А ПІСЛЯ АПЕЛЯЦІЙНОЇ СКАРГИ ДАЛИ ДОВІЧНО . ТАМ ТОЖЕ СПРАВА ШИТА БІЛИМИ НИТКАМИ . ВИ ПОПРОБУЙТЕ ЗЇЗДІТЬ ДО ОЛЕКСАНДРА .ВІН ВАМ РОЗКАЖЕ ЯКА В ЛУЦЬКУ КОРУПЦІЙНА СУДОВА СИСТЕМА. Поки що злочинці, яких засудили до довічного ув’язнення, оселилися у Городищенській виправній колонії №96 максимального рівня безпеки . волинський – Олександр Стукан.
добряк до РОМА Показати IP 23 Січня 2016 13:35
ця тварина стукан багато лучанам крові попортив і багатьох вбив,за те що він тут накоїв,повісити його мало,тут штунди за немалі гроші брали на поруки цього чор,,,а і бігали по вишкову вихвалялись що вони його випустять,але слава богу рукі короткі,нехай той нелюд седить
журналіст Показати IP 22 Січня 2016 21:18
дааааа. серйозна інфа. олена, ти просто супер.завгосп суду рішає кримінал через суддю для бариги.... сама віриш що написала. притягнули до відповідальності прокурора обл.прокуратури а вирішував срок для бариги завгосп суду. ти вже б відробляла нормально гроші які платять....
до журналіст до журналіст Показати IP 24 Січня 2016 08:39
А ніхто не хотів задуматись,чого це завгосп Рачков -будівельник постійно крутиться в правоохоронних органах,сидить 10 років в одному кабінеті з Калиновською і т п Він не одному Дужику пообіцяв "все порішать" -хитрий лис
дужик Показати IP 22 Січня 2016 21:29
я Ростислав весь білий і пушистий, вийшов на волі за гарну поведінку, займався "законним" бізнесом по розтаможці авто, а тепер шукає крайніх. мабуть скоро хоче стати кандидатом в депутати...не розумію навіщо ця інфо...
Ая Показати IP 22 Січня 2016 22:12
питаю куди ж Ти ідеш моя Україно? Коли проженеш геть ворогів страждаючого народу? Коли? КОЛИ? Тож час вже настав.....
Очевидець Показати IP 22 Січня 2016 22:25
Знаю Дужика особисто, більш аморальної, підлої і жадної людини не зустрічав за своїх 45 років життя! Стаття безумовно замовна, або журналіст не володіє інформацією про свого ХЕРОЯ! Давайте запитаємо Дужика, чи було його перше покарання за розбещення неповнолітніх також помилкою судової системи? В свій час Дужик був першим шахраєм міста Луцька! І зараз ним же є! Причепність його до даних справ є 95 відсотковою!
Че Показати IP 22 Січня 2016 22:28
Радий читати коментарі, які ставлять під сумнів роботу наших "фантастів". Коли так буде далі, тоді і ситуація в країні зміниться!
Очевидець Показати IP 22 Січня 2016 22:34
І до речі продаж крадених автомобілів з перебитими номерами це також стаття, але на той час наші правохоронні органи закривали очі на діяння даного персонажу за певну винагороду! Хоча це можна назвати по різному ( прибутковим бізнесом ­– приганяв із-за кордону автомобілі, які реалізовував на теренах нашої держави. Продавав він іномарки та деталі до них і на автомобільному ринку Луцька ) , він за 10 років не розмитнив жодного автомобіля, зате крадених продав дуже багато))
Олександр Показати IP 22 Січня 2016 23:22
Дужик знаний у місті шахрай 100% Слід його самого показати психіатрам!!!! Щей подекують що у лихі 90 був засуджений за розбещення неповнолітніх за що й був засуджений та відбував покарання у місцях позбавлення волі ( ось там і психічно надломили )))))). ( там не полюбляють таких засуджених за такою статтею))) Він звичайнісінький гвалтівник таких слід ізольовувати від суспільства!!!!!
Ольга до Олександр Показати IP 23 Січня 2016 14:05
Скажите пожалуйста вы присудствовали на суде где ему вынесли приговор по извращению малолетних????? Дорогие люди мы же не Боги что бы осуждать. Может уже хватит поливать грязью человека???
Очевидець до ольга до Ольга Показати IP 17 Березня 2016 01:01
Ця інформація про те що дужик відбував покарання за згвалтування 100% можна дати запит..... Його колишне призвище котре він змінив після звільнення Логінов!!! Прошу перевірте........
однокласник до Очевидець до ольга Показати IP 19 Березня 2016 00:06
Прізвище його, було і є Дужик .
Журналіст Показати IP 22 Січня 2016 23:25
Олена Мороз - ганьба!!!!
володимир до Журналіст Показати IP 24 Січня 2016 08:52
А чого це Олена Мороз -ганьба,бо правду пише? Ганьба таким правоохоронним органам,і тим "рішалам"
Знав Дужика!!! Показати IP 22 Січня 2016 23:32
Дужик дуже низька та цинічна людина!!!! Ні за що не повірю що його засудили помилково!!!!!
В Показати IP 22 Січня 2016 23:40
Знаний покидьок!!!!! Знала його особисто!!! Аж мороз по шкірі!!!! ( жах) І він вже на волі!!!! Це зла та не хороша людина!!!! Покидьок!!! (Вибачте за емоції ) Те що він гвалтівник підтвержую!!!! Знаю точно!!!!
до В 15.56 до В Показати IP 24 Січня 2016 16:01
Так - так знаю цього гвалтивника, він і на зараз надає послуги що до згвалтування особам у яких сверблять попи і язики. Тож можете його зустріти тут, у центрі міста, біля драм.театру...
Анатолій Показати IP 23 Січня 2016 00:04
Тоеба розібратися з цим Дужиком точно щось не чисто!!!!! Треба зв'язатися з Абдулаєвим та Колчак!!!!! Вони можуть повідомити цікаві факти!!!!! Олена просимо зв'язатися з ними!!! Що ж вони думають про свого знайомого!!!!
Об'єктивно Показати IP 23 Січня 2016 00:07
Судячи з усього вище вказаного дужик погана людина!!!! Слід будо його ще тримати під 100 замками!!!
Анонім до Об'єктивно Показати IP 24 Січня 2016 01:11
Як можна судити і робити якісь висновки з дурних коментарів. Дай боже,щоб Олена Мороз вивела всіх на чисту воду! Скільки таких як Дужик несправедливо відбувають покарання? А такі як Рачков хитрі, жадні,підлі- наживаються!!!!!!
Сергій Показати IP 23 Січня 2016 00:13
Леоніда Рачкова знаю - це порядна людина, людина честі!!!! Не приємно навіть і чути те що розповідає цей Дужик!!!! Матеріал не відповідає дійсності!!!! Хвора уява низькосортних людей!!!!
10.32 Журналіст до Сергій Показати IP 24 Січня 2016 10:35
Так потрібно на Олену Мороз подати до суду раз пише брехню...Слабо???
До журналіст до 10.32 Журналіст Показати IP 25 Січня 2016 15:08
Цей прогнилий тандем зачіпати не потрібно!!!! Протухнуть самі...... "Г*мно бджоли - г*мно мед"
костя до Сергій Показати IP 24 Січня 2016 15:20
Це Леонід Рачков сам себе вихваляє.Честь і чесність - це не про нього! Звичайно таке про себе читати неприємно,а гроші брати і обіцяти все вирішити було приємно! Тепер він не бере трубку,бо йому нема що сказати в своє виправданняї.Заробивши солідну пенсію,він ще пристроївся завхозом,бо там можна мати набагато більший куш, ніж зарплата.
Я Показати IP 23 Січня 2016 08:08
Бачу зацепило прокурорів. Правда очі палить))) Молодець Мороз!
Анонім Показати IP 23 Січня 2016 09:01
Оба-на. Як прокурори і судді закопошились. А знаєте чого? Навіть маючи зарплату 20000 грн на місяць неможливо нажити те, що вони нажили. Звідси й питання "Откуда дєньгі, Зін?"
Я Показати IP 23 Січня 2016 09:23
Якщо придивитись уважно до останніх семи коментів сліпому видно що писала одна і та ж людина під різними підписами
Анонім до Я Показати IP 23 Січня 2016 10:49
Зазначайте час. Бо останній мій о 9.01. І люди подумають різне
11.33 Прокурор Показати IP 23 Січня 2016 12:11
Ця система валади яка ідеально запрограмована на самозбереження, вони тисячі вязнів відправили у вязниці порушуючи конституцію. Саме ст.29 Конституції України, яка зазначає що затримання особи має відбуватися в разі нагальної необхідності зупинити злочин чи його попередити. Затримання Дужика як запобіжний захід не підпадає під визначення Закону, а було застосовано для того щоб страх заблокував його розум, і надати змогу правоохоронцям заволодіти його майном. Тоді ж його правозахисники Веремчук Віктор і Микола розробили схему незакнного збагачення залучивши до незаконних дій свою маму суддю Апеляійного суду Волинської огбласті.
12.11 Суддя Показати IP 23 Січня 2016 12:15
Називати Олену Мороз у 56 роки Хвойдою не можливо, залишається назвати її алкоголічкою. Богу дякувати що брент алкоголіка пасує будь якому віку...
12.35 Михайло Показати IP 23 Січня 2016 12:47
Мені відомий факт викраденних автомобілів у громадян України, по декілька таких автомобілів зареєстрованих у Луцькому ВРЕР ВДАЇ із зміненними номерами кузовів (перебитими) на Рачкова і Веремчука Миколу, це Ауді 100 роки випуску 2000 та Субару Трибека 2006 р.в. Для перевірки правдивості моїх слів можливо узяти данні із "нац. бази Угон"
Микола до 12.35 Михайло Показати IP 23 Січня 2016 13:28
Михайло ваша інформація цікава, але необєктивна, мені відомо що даними транспортними засобами(привезеними із за кордону і реалізованими на теренах України :-) ), до вище згаданих осіб володів Дужик! Якщо поширюєте інформацію, то будьте добрі говоріть все повністю на скільки володіїте нею, а коли не володієте то взагалі нічого не пишіть! ))
Антон до 12.35 Михайло Показати IP 24 Січня 2016 09:09
То треба ,щоб наша доблесна прокуратура це перевірила .Інформація дуже цікава,І не треба гнати на автора статті.Диму без вогню не буває!
До Михайло!!! Показати IP 23 Січня 2016 13:00
Давайте розповідайте!!!! І про роль Дужика не забудьте розповісти!!! А то зовсім нічого не зрозуміло!!!! Той дужик знаний пройдисвіт!!!! Давайте його ще й за це притягнемо)))))
ТАТЬЯНА до До Михайло!!! Показати IP 23 Січня 2016 21:57
Я ДУЖИКА ЗНАЮ КАК ПОРЯДОЧНОГО ЧЕЛОВЕКА ОН ЧЕСТНЫЙ ДОБРЫЙ ЕГО ОКЛЕВИТАЛИ
Ревізор до ТАТЬЯНА Показати IP 23 Січня 2016 22:33
Татьяна у вас в голове опилки!
я Показати IP 23 Січня 2016 14:23
дужик шахрай і навіть своєму тестю продав перебитий автомобіль. тоді він займався із братами веремчуками
Суспільство Показати IP 23 Січня 2016 14:24
Клоун той дужик!!! І хто його ще слухає!!!! Його слова не коштують ломаного п'ятака!!!! І слухати і розбиратися з "півнем" не слід!!!! Гвалтівника та шахрая в ізольовану місцевість!!!!! Хай з собі подібними й має справу!!!!
ого Показати IP 23 Січня 2016 14:29
Наразі ж Ростислава Дужика достроково звільнили із місць позбавлення волі. До речі, за порядність і хорошу поведінку - його вбити мало скотину
До ого до ого Показати IP 25 Січня 2016 15:01
Добре сидів напевно!!!!! Авторитет набутий попереднім сроком лишився))))))))
Анонім Показати IP 23 Січня 2016 16:39
продажність суддів, слідчих та прохерорів - факт, який навряд чи хто буде заперечувати. щодо дужика - якщо він вчиняв злочини, то мав би бути покараний. інакше - пусті балачки. починайте з голови - ПРОДАЖНОЇ ПРАВООХОРОННОЇ СИСТЕМИ
Анонім Показати IP 23 Січня 2016 16:41
незаконно встановлені споруди мають бути знесені. і на тому крапка
Правозахисник до Анонім Показати IP 24 Січня 2016 20:16
Якщо шахрай надурив шахрая, то яке рішення має винести суд? Тут повинен діяти закон воровської честі, а це ще страшніше ніж наші суди!!!
МІК до Правозахисник Показати IP 25 Січня 2016 08:24
Це між Дужиком і Рачковим- воровська честь?
Правозахисник до МІК Показати IP 25 Січня 2016 12:43
Тут йдеться саме про порушення норм Кодексу воровської честі, а саме : бути чесним по відношенню один до одного, не красти у "своїх".
Михайло Показати IP 24 Січня 2016 09:59
коментар було видалено
Консультант Показати IP 24 Січня 2016 20:39
Рішння Страшного суду можна оскаржити до Страшного апеляційного суду.
Знайома Показати IP 25 Січня 2016 09:39
Знаю Дужика з 2002 року особисто- рідкісний придурок.
Незнайомий до Знайома Показати IP 25 Січня 2016 12:51
Тоді чому цей "рідкісний придурок" прийшов по гроші не до тебе, а пішов до Рачкова ?!!!
Система Показати IP 25 Січня 2016 12:26
Недоліки системи!!!! Таку непотріб як так званий "постраждалий" треба винищувати!! Щоб навіть і не пахло....
орест Показати IP 25 Січня 2016 17:40
А з тим непотрібом ,що сидить в кабінеті і все "рішає" за бабки -що робити?
Анонім Показати IP 1 Лютого 2016 12:21
Дай Боже цьому Дужику сили,щоб вас усіх вивести на чисту воді і посадити ,що судили, що вбивали,що квартири забирали.Горіти будете у пеклі,Бог вам цього недоумки не простить
Роман до Анонім Показати IP 7 Лютого 2016 11:52
Я погоджуюсь з вами на всі 100. Давай слідкувати за подіями та підтримувати Ростислава. давайте разом зміним систему...
давайте виправдаемо Показати IP 13 Березня 2016 12:38
лохів з банди черних ріелторів які взяли на себе за бабло провину а кістяк банди остався на волі та майже не втратили своіх посад.наприклад М.М савчук з бті зловлений на гарячому з прокурором вадімом Цехошом відправив спільника за решитку а сам займается по цей
Анонім Показати IP 11 Липня 2016 18:48
не можу зрозуміти одного чого всі хочуть наших прокурорів захистити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus