USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Один з працівників Львівської митниці «погорів» на контрабанді волинянина

5 Липня 2016 12:47
Посадовці митниці прикривали контрабанду ковельчанина.

В одного з керівників Львівської митниці вилучено грошові кошти в сумі понад 100 тисяч гривень, майже 40 тисяч доларів США, більше 800 євро, понад 10 тисяч злотих, ювелірні вироби та каміння бурштину. Відносно митника підозра ще не оголошена, тож поки що він працює на посаді.

Посадовець разом з волинянами організували схему, за якою транспортні засоби, завантажені товаром, заїжджали на митну територію України, а потім, за сприяння посадовців Львівської митниці, проїжджали безперешкодно кордон та їхали, розвантажувалися на склад у Львівській області й поверталися на митницю – аби митники їх сфотографували як такі, що в’їхали порожні.

Днями волинські правоохоронці виявили та ліквідували схему незаконного переміщення високоліквідних груп товарів (автозапчастин, парфумів, тканин тощо) без сплати митних платежів, шляхом приховування від митного контролю, а також встановили факти сприяння у цьому співробітниками Львівської митниці ДФС.

Про це стало відомо під час брифінгу прокурора Волинської області Дмитра Чепіжака сьогодні, 5червня.

Організатором схеми є 47-річний мешканець Ковельщини, який залучив до незаконного переміщення товарно–матеріальних цінностей 32-річного односельчанина.

Схема ухилення від сплати митних платежів полягала в тому, що після фактичного придбання товарів в країнах ЄС у офіційних продавців ці громадяни доставляли великі партії вантажів до місць їх перевантаження в Польщі для подрібнення партій. Через кордон товари перевозилися вантажними бусами.

Причому іноді це здійснювали наступним шляхом: перевозилися дрібні партії до 50 кілограм та вартістю до 500 євро, а іноді – транспортні засоби, завантажені товаром, заїжджали на митну територію України, а потім, за сприяння посадовців Львівської митниці, проїжджали безперешкодно кордон та їхали, розвантажувалися на склад у Львівській області й поверталися на митницю – аби митники їх сфотографували як такі, що в’їхали порожні.
Оскільки товари потрапляли в Україну контрабандним шляхом, до схеми були задіяні працівники кур’єрської служби одного з ковельських ТОВ, які виготовляли фіктивні товарно-супровідні документи для легалізації товарів на території України.
До замовників товар їхав зі складів у Ковельському районі. 13 червня 2016 року СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області за ознаками вчинення згаданою групою осіб ухилення від сплати податків та зборів, яке призвело до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах (кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 28, частиною 3 статті 212 КК України) до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено відомості та розпочато досудове розслідування.

У ході досудового розслідування отримано ухвали на проведення низки обшуків на місцях накопичення товару та місцях проживання організаторів.

22 червня 2016 року на підставі ухвал Луцького міськрайонного суду проведено обшуки місць проживання та складських приміщень, що на праві власності належать організаторам незаконної діяльності, де накопичувались товари, ввезенні на територію України через державний кордон з країн Євросоюзу поза митним контролем або з приховуванням від нього, з метою уникнення сплати митних платежів та зборів. Крім того, проведено обшук великогабаритного транспортного засобу, який на вищевказаних складських приміщеннях був завантажений товарно-матеріальними цінностями для перевезення замовникам з інших регіонів.

Під час обшуків виявили та вилучили автозапчастини, комплектуючі до комп’ютерної техніки, радіолокаційні системи, медичне обладнання, електронні системи сигналізації, парфумерію тощо. Продукція призначалася для реалізації на ринках та магазинах у всіх регіонах України без сплати належних платежів.
Також, в ході обшуку виявлено та вилучено чорнову бухгалтерію, комп’ютерну техніку, сервери, товарно-супровідні документи.
Орієнтовна вартість вилучених тільки на гарячому у ході першочергових слідчих дійтоварно-матеріальних цінностей становить понад 4,2 мільйона гривень.

З метою визначення фактичної вартості вилученого залучено спеціалістів з торгово-промислової палати. Остаточна вартість цінностей буде визначена після проведення ними дослідження.

Крім того, учора проведено два обшуки на території Львівської області, а саме за місцем реєстрації та фактичного проживання одного з керівників Львівської митниці ДФС. В ході обшуків вилучено грошові кошти в сумі понад 100 тисяч гривень, майже 40 тисяч доларів США, більше 800 євро, понад 10 тисяч злотих, ювелірні вироби та каміння бурштину.
В складських та офісних приміщеннях, належних замовникам товару, на території Київської та Одеської областей в ході обшуків також учора вилучено сервери із записами камер спостереження, аби згодом встановити, коли і як товар потрапляв на ці склади, а також вивозився з них.

Нині у провадженні призначено ряд судових експертиз, триває досудове розслідування. Відносно митника підозра ще не оголошена, тож поки що він працює на посаді.

Нині прокуратура Волині моніторить, чи причетні до цієї схеми інші працівники митниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Прокурор Показати IP 5 Липня 2016 13:36
Візьму на роботу молодих і енергійних людей для розкладання грошей під час обшуків. Оплата праці-відрядна.Звертатись в прокуратуру.
міліція до Прокурор Показати IP 5 Липня 2016 14:23
оплата проводиться за рахунок розкладених купюр, 10 % від площі...
Ющик В.М Показати IP 5 Липня 2016 17:35
Перестали відстьогувати , або малий процент відстьогували в прокуратуру тому і " взяли " . Потрібно при таких ділах дуже добре знати табличку ділення .
ковель Показати IP 6 Липня 2016 00:49
Це хабарник Гирякович,кришувальник бурштину, бере грошi
Iван Показати IP 6 Липня 2016 14:08
Да гирикович реально чмо, все базуеться на хабарях
до ковеля і івана Показати IP 6 Липня 2016 22:12
явкі , паролі адреса?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus