USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хто постачатиме тепло і гарячу воду на 33 і 40 квартали Луцька?

5 Квітня 2016 19:00
Епопея з котельнею на вулиці Карбишева триває. В Луцькій міській раді заговорили про те, аби компанія, яка обслуговує згадану котельню, напряму постачала споживачам воду та тепло.

Про це стало відомо під час засідання тимчасової контрольної комісії з вивчення проблем діяльності ДКП «Луцьктепло» сьогодні, 5 квітня.

Нагадаємо, компанія «ЗАХІД ТЕГ» уклала з ДКП «Луцьктепло» договір на давальницьку сировину, який НАК «Нафтогаз» визнала корупційним. Тривалий час ані депутати міської ради, ані члени міськвиконкому не могли ознайомитися з умовами цього договору.

Натомість у НАК «Нафтогаз» сьогодні є підстави застосовувати санкції до ДКП «Луцьктепло», яке йому боргує чималі кошти. Мотивація «Нафтогазу» проста: комунальне підприємство не оплачує борги перед постачальниками, натомість укладає «шкідливий» договір з приватною компанією.

Чергове загострення стосунків «Луцьктепла» та «ЗАХІД ТЕГ» відбулося вже у 2016 році. 10 березня компанія виставила комунальному підприємству ультиматум: розраховуватися щодня за надані послуги і реструктуризувати 4 мільйони гривень боргу, інакше – півміста залишиться без тепла і гарячої води.

Таким чином, взявши в заручники кілька тисяч лучан, компанія змогла маніпулювати комунальним підприємством. Начебто, на умови компанії таки міська рада та «Луцьктепло» пристали.

Та вже за тиждень компанія наносить черговий удар: знову ж таки погрожуючи відключити гарячу воду і тепло, «ЗАХІД ТЕГ» уже вимагає підписати новий договір на давальницьку сировину на 2016 рік. На ДКП «Луцьктепло» на ці вимоги не погодилися, оскільки, за словами виконувача обов’язків директора Валентини Малютіної, вона не може на себе взяти таку відповідальність.

Уже сьогодні стало відомо, що «ЗАХІД ТЕГ» подало позов до суду на ДКП «Луцьктепло», аби стягнути борги.

Тим часом, відсьогодні у Луцьку відключили гарячу воду, оскільки НАК «Нафтогаз» перекрив газовий вентиль «Луцьктеплу» за борги. Такі санкції компанія застосувала, з-поміж іншого, як результат того ж таки договору із «ЗАХІД ТЕГ».

Однак це ще далеко не кінець історії з котельнею на Карбишева. Оскільки новий договір не підписаний, компанія «ЗАХІД ТЕГ» ще у березні попередила, що з 1 травня звільняє всіх працівників і не обслуговуватиме котельню. Черговий хід подається під тим же соусом загрози припинення постачання гарячої води. Маніпулюючи благополуччям тисяч лучан, компанія уперто домагається свого.

Під час засідання комісії прозвучала думка, аби «ЗАХІД ТЕГ» напряму отримував газ і постачав споживачам, взявши в оренду міські мережі. Таким чином, зі слів голови комісії Сергія Були, саме тоді компанія відповідатиме за ризики, розбиратиметься з боржниками, а з комунального підприємства не буде вимивання коштів.

Як з’ясувалося, попередній договір із «ЗАХІД ТЕГ» був надзвичайно вигідним приватній компанії: ДКП «Луцктепло» платило за електроенергію, яку використовувала котельня, платила зарплату працівникам. Крім того, документи свідчать, що навіть ремонт у котельні був виконаний за кошти міського бюджету. Мовляв, гроші йшли на ремонт як взаємозалік боргів попередніх років. Але, зі слів Сергія Були, на той час не було такої потреби гасити ці борги таким способом.

Підписувати новий договір із приватною компанією члени комісії не радитимуть. Натомість пропонуватимуть «ЗАХІД ТЕГ» виробити ліцензії і постачати лучанам гарячу воду і тепло напряму, без посередництва «Луцьктепла». До опалювального сезону компанія це, переконують депутати, може зробити.

«Вони можуть не погодитися, але в них немає варіантів», - підсумував Сергій Була.

Та, не виключений і такий варіант, що «ЗАХІД ТЕГ» таки закриється і котельню на Карбишева ніхто не обслуговуватиме. Тоді ж знову 33 і 40 квартали залишаться без гарячої води, адже потужностей ДКП «Луцьктепло» на всі мережі не вистачить, крім того, це нестиме великі тепловтрати.

Додамо, що історія з котельнею, коли заручниками ситуації стають звичайні громадяни, повторюється періодично. Чого варті лише протистояння колишнього власника котельні Олександра Кропиви та колишнього Луцького міського голови Богдана Шиби. Саме під гаслом відвойовування котельні переміг на виборах Богдан Шиба на посаду градоначальника. Та відсудити котельню, яка за сумнівними схемами з комунального майна переправилась в приватні руки, не вдалося. У 2008 році лучани зверталися з проханням допомогти відновити постачання гарячої води до тодішнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко та дружини Президента України Катерини Ющенко, але відповіді не отримали.

Урешті, тоді конфлікт вдалося загасити. Але історія вчергове може повторитися. Повернути котельню в комунальну власність сьогодні допоможе хіба лише диво. Ще один з варіантів – оренда котельні ДКП «Луцьктепло», але й це не залежить від підприємства.

Якщо ж компанія не захоче віддати в оренду котельню і не захоче напряму постачати городянам послуги, тоді котельня простоюватиме. Можливо, таким чином компанію вдалося б «дотиснути». Та в такому разі, мешканці 33 і 40 кварталів знову стануть «цапами-відбувайлами» в конфлікті приватної компанії і міста, завдяки сумнівній оборудці багаторічної давності.

Не виключено, що про новий виток стосунків ДКП «Луцьктепло» - «ЗАХІД ТЕГ» (або ж споживачі – котельня Карбишева) стане відомо найближчим часом. Та в чиїх інтересах буде вирішення?

Насамкінець додамо, що акціонерами компанії, яка володіє котельнею, є нерезиденти України, зареєстровані в одній з офшорних зон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
бе Показати IP 5 Квітня 2016 19:03
а зараз лучани нехай звернуться до путлера!
Лучанка до бе Показати IP 6 Квітня 2016 08:02
Ага, і у цьому прослідковується "рука Москви", це факт!!! "За окошком снег и град - это Путин виноват" 100% точно!
Лучанка до бе Показати IP 6 Квітня 2016 08:09
Ага, це абсолютно точно "рука Кремля"! "За окошком снег иль град - это Путин виноват", 100% факт!
!!! Показати IP 5 Квітня 2016 19:10
тепло будет поставлять тот кто дал кредит облэнерго! Ура!! радуйтесь!
Лучанин Показати IP 5 Квітня 2016 19:24
Давайте завалимо котельну і хай побудуємо міськуі всі питання знімуться
Андрій до Лучанин Показати IP 5 Квітня 2016 22:46
А Коля Романюк буде своїм газом опалювати, чи свій "підпустиш"? Що відключили за борги - в курсі? (платити однозначно потрібно). Краще спитай - куда поділи гроші сплачені людьми? Звідки такий борг?
романюн Показати IP 5 Квітня 2016 19:36
Кропива ніколи не був власником котельні, справжні власники котельні - Кривицький А.Ф., Лучко М.Х, Кирильчук які вкрали в міста котельню вартістю 8 млн. дол. З л о д і ї в треба вказувати.
Rygor до романюн Показати IP 6 Квітня 2016 19:52
Так. Вони ж і є нерезидентами офшорних компаній. С*кі!
??? до лучанин Показати IP 5 Квітня 2016 19:42
прочитай хоч останню строфу повідомлення!! капець!
Андрій до ??? до лучанин Показати IP 5 Квітня 2016 22:33
Та да, це ПОП власник, з панамськіх офшорів, та молдавськім паспортом... Невже Кривицький виїхав на Віргінські острови з дочкою (екс-власницею)? Прошла зіма, настало лєто Романюку б пісєц за єНто! (невже повтор прошлорічного "літечка з кєрогазом"?) До "опалювального сезону"? Мені видається, що Луцьктепло вже не знадобиться, ця місцева "прокладка" по викраданням коштів . Тепло і гар.воду подає котльня на Карбишева, а гроші збирає Луцьктепло... (які потім успішно "зникають") В боргах після того обоє - котельня, та "сліпий траст" Луцьктепло.
Вата Показати IP 5 Квітня 2016 19:43
Курва як же вони за*бали
укропівцям Показати IP 5 Квітня 2016 20:40
КОТЕЛЬНЯ ПРИВАТИЗОВАНА НЕЗАКОННО Є ВСІ ПІДСТАВИ ПОЧАТИ ПРОЦЕДУРУ ПОВЕРНЕННЯ ЇЇ ГРОМАДІ ВИННІ В ЦЬОМУ КРИВИЦЬКИЙ ШИБА РОМАНЮК І ЇХ ХОЛУЇ ДЕПУТАТИ
Лучанка Показати IP 5 Квітня 2016 21:18
А чому не розглядається варіант надання міщанам права встановлювати автономне опалення і підігрів? Чому мені нав'язують якіхось приватників і не дають права вибору?
Анонім Показати IP 5 Квітня 2016 21:19
Котельня будувалася як тепло-паро-генерируючий цех Луцького шовкового комбінату.Зайві мощності використовували на обігрів та подачу води в будинки де мешкали працівники комбінату.Комбінат є власником котельні.Хто купив комбінат ,той є власником котельні.
Григорій до Анонім Показати IP 5 Квітня 2016 23:54
Долбо...
123 Показати IP 5 Квітня 2016 22:24
Мешканець царського села Микола запрошує всіх лучан у нову сауну "Карабас Барабас", що знаходиться біля торгівельного центру "Буратіно". Вхід безкоштовний для мешканців міста, які на виборах голосували за Миколу.
Буратіно Показати IP 5 Квітня 2016 22:31
Ось і почався "Захід Тег Гейт" або "Пригоди Буратіно". Я попереджав про це у попередній серії "ІЗ 5 КВІТНЯ У ЛУЦЬКУ НЕ БУДЕ ГАРЯЧОЇ ВОДИ".
що робити Показати IP 5 Квітня 2016 22:40
Замість того щоб ремонтувати пр Волі, який не так давно ремонтували, вул. Л.Українки і ще багато чого що не на часі, давно вже пора побудувати блочну котельню на 40 кварталі, таку як в районі цукрового заводу побудували. Небуде котельні на Карбишева - не буде з нею і проблеми. А нова сучасна котельня буде у власності міста. І будем сподіватись, що її не прос_уть, як котельню на Карбишева. Слава Україні!
333 Показати IP 5 Квітня 2016 23:25
ЗНОВУ СИДІТИ ПІВ РОКУ БЕЗ ГАРЯЧОЇ ВОДИ???? Це питання треба вирішити раз і на завжди! ПІДІРВАТИ КОТЕЛЬНЮ!!!!!! ХАЙ МАЮТЬ!!!!! ХТО "ЗА"?
911 до 333 Показати IP 6 Квітня 2016 08:17
Підірвеш - явно більше пів-року без води і тепла будеш! Мізки інколи включати не пробував? :)
нхя не смішно до 333 Показати IP 6 Квітня 2016 09:22
А по дорозі спалити нх Газмяс.
ШЕФ Показати IP 6 Квітня 2016 05:50
ну майте повагу до себе.змонтуйте індивідуальні котли у квартирах.перестаньте добровільно бути заручниками та й вибачте недалекоглядними.а теплові мережі ім також вийшов термін як і цьому підходу влади до теплозабезпечення.Романюк .Микола .Відпусти людей до інд котлів.НЕ МУЧ ГРОМАДУ.
Наталія до ШЕФ Показати IP 6 Квітня 2016 11:30
Із задоволенням поставила б автономку, лише одна біда - живу в 9-ти поверховій панельці. Дозволу на автономку не дають, вимагають щоб весь стояк ставив. А не всі згідні. Патова ситуація, з з гарячою водою все просто, поставили бойлер і горя не знаєм
КУМ Показати IP 6 Квітня 2016 06:26
Ці хлопці"порішають".Особливо була.Від їх "пропозицій"голова обертом іде.Митися літом в Теремно,а от що буде восени...і яка буде ціна за те тепло.
адам Показати IP 6 Квітня 2016 08:39
треба підключити нацгвардію, там є спеціалісти, які зможуть обслуговувати котельню. І платити нікому не треба.Дров вистачає. Таким чином можна вирішити проблему з гарячою водою.
Галина Показати IP 6 Квітня 2016 10:22
Луцьк- місто єропейське. Романюк - європейський мер! Зробимо з лучан, всіх підряд, бомжів! Голих, босих, голодних і винних державі яку обособлюють романюки, все і навіть своє тіло посмерті. Хай живуть Романюки! Слава Юлі Сиротинські!
АБВ Показати IP 6 Квітня 2016 10:43
Майбуть Романюк в "ТЕГ" має не малу частку.
асоціація тепловиків Показати IP 6 Квітня 2016 10:44
А з якого це часу і з якого дива компанія Нафтогаз вже вирішує корупційний чи не корупційний договір підписаний іншими підприємствами? Шо небудь...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus