USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Кіоски на луцькій автостанції хочуть знести, але не можуть

20 Серпня 2014 13:42
Навести лад з кіосками на автостанції, розташованій на вулиці Конякіна, не можуть більше 10 років.

На розгляд членів міськвиконкому сьогодні, 20 серпня, винесли проект рішення про знесення торгових кіосків, однак у такому вигляді його не прийняли.

Більше 10 років тому на території автостанції встановили торгові кіоски, розповідає головний архітектор міста Леонід Герасимюк. З тих пір двічі змінювалося українське законодавство, та розташування цих кіосків не приведене у відповідність законам. Ці кіоски стоять на мережах, неодноразово їхнім власникам видавали приписи, та реакції не було. Прокуратура міста, здійснюючи нагляд за дотриманням містобудівного законодавства, вже надіслала припис в управління архітектури. Воно, своєю чергою подало пропозицію про знесення цих кіосків.

Щоправда, розібратися, чия земля, де стоять кіоски, - доволі складно. Загалом це – комунальна власність. Територія, де розташована автостанція, передана у постійне користування. Земля, де є кіоски без жодних документів – комунальна. А ще там є приватна ділянка, вилучена згідно з рішенням суду.

«Один з підприємців має право власності. Судовим рішенням ділянку вилучили з території автостанції», - каже архітектор.

Як відзначив міський голова Микола Романюк, не виключено, що підприємець, який приватизував цю ділянку, хоче розширитися, і знесення кіосків йому тільки на руку.

«Швидше всього, так воно й буде», - погодився Герасимюк.

Тому управлінню архітектури запропонували разом з власником тієї приватної ділянки розробити план детальної забудови.

Щоправда, не виключено, що це зробити не вдасться. Депутат міської ради, голова земельної комісії Володимир Никитюк, зауважив, що власника землі, на жаль, ніхто не зобов’яже щось там робити. І як вийти з цієї ситуації – наразі невідомо.

Тому, аби навести лад на цій території, члени міськвиконкому вирішили доручити управлінню містобудування і архітектури розробити план детального планування цієї території. Цей документ мають подати на друге вересневе засідання виконкому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Чапаєв мля Показати IP 20 Серпня 2014 13:54
Правильно! Знести нафіг! А потім... порахувати нових безробітних...
прокурор Показати IP 20 Серпня 2014 14:02
Як їз знесуть коли ларьок ЧУДО ПІЧ це власність Веніславського Вадіма. Самого себе за ср*ку ще ніхто не вкусив.
Анонім до прокурор Показати IP 20 Серпня 2014 14:19
Супер вислів!!! Ото молодчинка
Ну ну Показати IP 20 Серпня 2014 16:06
"Ніхто не зобов’яже щось там робити". То обнесіть це місце забором, або відключить єнергію, каналізацію, водопостачання. Діти малі. На що Ви там в тій раді сидите ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus