USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Кого волиняни найчастіше згадують в Інтернеті

21 Листопада 2014 18:45
Яндекс вивчив, як змінився Твіттер в Україні та Волинській області за рік. Серед найзапитуваніших персон у рейтингу волинян, як і українців, - Путін, Янукович та Порошенко.

Так, із липня 2013 року до липня 2014-го кількість твіттер-акаунтів і на Волині, і загалом в Україні різко збільшилася, як і їх активність. Найімовірніше, це пов'язано з бурхливим громадсько-політичним життям у країні — Євромайданом та подальшими подіями. - про це інформують у прес-службі компанії "Яндекс" в Україні.

Основні цифри та факти: Згідно з даними Пошуку у блогах Яндекса, у січні та липні 2014 року в українському Твіттері двічі відбувалося різке збільшення кількості користувачів. Перший раз був, очевидно, пов'язаний із Євромайданом. Другий — із авіакатастрофою у Донецькій області. Половина усіх реєстрацій протягом липня 2014 року припала на день падіння "Боїнга" та наступний.

У Волинській області кількість акаунтів за рік збільшилась у 6 разів — з тисячі до 6 тисяч, це один із найвищих показників збільшення серед областей країни. Половина нових акаунтів з’явилася у липні 2014 року. Тим не менше, область — лише 21-ша в Україні за кількістю акаунтів у Твіттері. Спочатку Євромайдан несуттєво вплинув на активність користувачів з Волині. Натомість у лютому цього року кількість опублікованих повідомлень різко підскочила: середня кількість твітів в області на день порівняно з листопадом збільшилася втричі — з 322 до 945. А найактивнішим за кількістю публікацій на день став липень. За 17 і 18 липня — два дні із найбільшою кількістю твітів — в українських акаунтах з'явився майже мільйон повідомлень, причому близько 14 тисяч із них — із Луцька та області.

До 21 листопада середня довжина твіта українською у країні становила близько 90 символів, а після — понад 100. Водночас довжина твітів російською практично не змінилася — близько 80 знаків у середньому твіті.

Найпоширенішим хештегом від початку Євромайдану до кінця липня 2014 року в українському Твіттері залишався #євромайдан. Якщо підсумувати усі згадування хештегів із різними варіантами написання слова "Євромайдан" українською, російською та англійською мовами (#євромайдан, #евромайдан, #euromaidan тощо), то з листопада 2013-го до липня 2014 року у Луцьку та області їх ужили понад 2 тисячі разів, а загалом у країні — понад 700 тисяч разів.

Велика кількість з-поміж часто згадуваних хештегів в українському сегменті Твіттера з'явилася або набула популярності під час Євромайдану та подальших подій. Більшість цих тегів виходила на пікові значення згадуваності в одні й ті самі дні: 18‒22 лютого, на початку і в середині березня, у середині квітня, наприкінці травня, а також на початку липня 2014 року.



Більшість персон із тих, кого найчастіше згадували в повідомленнях українські користувачі Твіттера у період Євромайдану та після нього, так чи інакше пов'язана з політикою. Топ-20 осіб, яких найчастіше згадували у твітах з України:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus