USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Колесо історії. Казарми у Володимирі

6 Лютого 2016 10:00
Одним із найдавніших міст не тільки Волині, а й цілої України є Володимир-Волинський. Першій згадці як про місто, яке вже було, – більш як тисяча років. Про це пише дослідник історії нашого міста Олександр Котис у газеті «Волинські Новини» № 1 від 4 лютого 2016 року.

Сьогодні це прикордонне місто на заході Волинської області, розташоване біля річки Луги. До кордону з Польщею – 15 кілометрів. Нині тут проживає приблизно 40 тисяч людей.

Так само, як і в Луцьку, у Володимирі-Волинському на зламі ХІХ-ХХ століть будували військове містечко. Воно складалося із казарм для військових, адміністративних корпусів та неодмінно – церкви. У 1908 році його завершили для 149-го Чорноморського полку.

Будівлі військового містечка звели у так званому «цегляному» стилі з червоної цегли. Навіть через сто років ці споруди мають дуже ефектний вигляд. Зведенням казарм опікувався спеціальний військовий розділ Генерального Штабу. Одночасно зі зведенням казарм споруджували дерев’яні житлові будинки для вищих офіцерів. Працювала спеціально запрошена з Росії артіль будівельників. У радянський час на цій території утворили військову частину, де розміщувалася 51-ша механізована дивізія.

На фото – церква Святого Юрія Переможця. Її будували на початку минулого століття, як і казарми. Називалася вона Георгіївською.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
кореш Показати IP 6 Лютого 2016 10:21
А де фото казарм? Ідля чого тоді такий заголовок?
Васса Показати IP 6 Лютого 2016 11:05
Кореш правий! Зпочатку був задум писати про казарми, а потім щось пішло не так..
полішук Показати IP 6 Лютого 2016 11:24
чудова будівля церкви на старому фото
ник Показати IP 6 Лютого 2016 12:38
в ковеле тоже были красные казармы... там было все. все коммуникации. прекрасныездания... все разграбили народные избранники..растащили по кирпичам.. теперь там стоят их ларьки
капець- Показати IP 6 Лютого 2016 14:52
мабуть ковельські казарми розграбували москалі?
14 бригада Показати IP 7 Лютого 2016 02:37
та ті фото казарм володимирських стидно показувати. Розвалини. Стид і срач. Командири явно не господарники там. Прийшли на роботу - галочку поставили і забралися. і кажуть а воно мені треба ?? от такий менталітет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus