USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Кому на Волині прийде повістка з військкомату

16 Квітня 2014 16:16
Верховна Рада схвалила указ в.о. Президента України Олександра Турчинова про часткову мобілізацію ще 17 березня. Повістки, які приходять в оселі, наводять страх на рідних. Ті вважають, що чоловіків забирають воювати. Роз’яснити ситуацію Вісник і К попросив заступника військового комісара Волинського обласного військового комісаріату з виховної роботи Володимира Бондарука.

– Володимире Володимировичу, у дім прийшла повістка і…
– Військовозобов’язані, яким надійшла повістка чи зателефонували працівники військкомату, сільської ради, в обов’язковому порядку у зазначений день та час повинні з’явитися у комісаріат. Зі зворотнього боку повістки написано, що повинні із собою мати: цю повістку, паспорт та військовий квиток, водійське посвідчення, мішок для особистих речей, ложку, кухоль, рушник, туалетне приладдя, продукти харчування на одну добу. По прибутті з громадянином проводиться співбесіда, після чого його відправляють у військову частину. Там розподіляють по підрозділах, видають форму і зараховують на всі види забезпечення. Якщо прибулий пред’являє скарги на здоров’я і підтверджує це відповідною медичною довідкою, його відправляють додому або на додаткове медобстеження. Після десяти днів надається висновок обстеження. Якщо хвороба підтверджується – його «списують» з військової служби або дають час на лікування.

– До якого віку особи є військовозобов’язаними?
– Солдати та сержанти призиваються до 45 років, офіцери – 50-55.

– Громадяни яких спеціальностей найбільш затребувані?
– При частковій мобілізації ми закінчили комплектування 51-ї окремої механізованої бригади. Туди відправили людей згідно з воєнним штатом військової частини: танкісти, командири бойової машини піхоти (БМП), навідники, артилеристи. Тобто це ті спеціальності, які визначають бойову здатність частини. Чоловіки, які закінчили військову кафедру у певних навчальних закладах і належать до офіцерського складу, будуть направлені для керування солдатами в частинах.

– Кого не призиватимуть?
– Згідно із законом про мобілізацію, назвемо окремі з них. Військовослужбовці, заброньовані органами державної влади на період мобілізації. Тобто коли громадянин працює на певних підприємствах, установах. Наприклад, для нашого регіону це сільгоспвиробники, фермери, бо зараз іде посівна, і вони мають забезпечити країну продовольством. Військовослужбовці, визнані тимчасово непридатними для військової служби за станом здоров’я на строк до шести місяців. Чоловіки, на утриманні яких перебувають п’ятеро і більше дітей до 16 років. Зайняті постійним доглядом особи, якій більше ніхто не може його забезпечити.

– Володимире Володимировичу, що робити у випадку, коли принесли повістку, а чоловік перебуває на заробітках за кордоном?
– Своїми діями він уже порушив Закон України «Про військовий обов’язок і військову службу», де йдеться, що військовозобов’язаний, який вибуває за межі України, в обов’язковому порядку має повідомити відповідний військкомат про вибуття.

– А він не повідомив і поїхав. Що тоді?
– Батьки чи дружина внизу у повістці на «корєшку» пишуть, що вказана особа перебуває за кордоном. Наступного дня хтось з них повинен прийти у військкомат і надати письмове пояснення. Це буде аналізуватися, коли матеріали передаватимуться в прокуратуру. Неявка загрожує покаранням до трьох років позбавлення волі. Якщо ж людина займається «човниковим» бізнесом і лише на добу їде за кордон, то після прибуття в Україну зобов’язана негайно з’явитися у комісаріат.

– Багато матерів, дружин ллють сльози, побачивши повістку.
– Звертаюся до рідних військовозобов’язаних: не потрібно нагнітати атмосферу плачем, наріканнями, сіяти паніку. Так, є певні труднощі, але мусимо їх побороти. У цей непростий час від вас чекають підтримки, доброго слова. Усі новопризвані користуються мобільним зв’язком і постійно спілкуються з близькими. Не варто вірити пліткам, що чоловіків відправляють на схід. Наголошую, нинішні військовослужбовці, які призвані у 51-шу механізовану бригаду, проходитимуть бойове злагодження (навчання) у Рівному.

Хочу наголосити, у випадку, якщо є якісь протиправні дії з боку працівників військових комісаріатів, прояви корупції, прошу повідомляти про це обласного військового комісара, полковника Олега Георгійовича Галаку або особисто мене упродовж робочого дня за телефонами: 25-25-21, 25-21-52.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Армія позор України Показати IP 16 Квітня 2014 16:49
Це не армія.А ганьба.
ман до Армія позор України Показати IP 16 Квітня 2014 17:02
Ганьба це ти.
Вася до ман Показати IP 16 Квітня 2014 21:39
Ти так просто не ганьби людину. Ти служив ? Я служив, і знаю, що таке ПРИСЯГА. Але коли сьогодні хлопці з Армії віддали 6 БТРів то така армія нам нах...не треба. Я особисто на 565 декілька разів скидав смс і по великому рахунку так получилось , що я ці смс скинув задля того, щоб за мої кошти відремонтували ці БТРи і віддали їх РАССЕЯНАМ. От так от. А ти тут МАНом пишешся. Не пиши а одягай камуфляж і вперед на Краматорськ зі Славянском. Писаки б.......
Ведун до Армія позор України Показати IP 28 Лютого 2015 12:51
Прийшла повістка на мобілізацію? Духовній людині не варто турбуватись! Закон України № 2233 «Про військовий обов’язок і військову службу» Стаття 30. Звільняються від проходження війскових зборів: - студенти, які навчаються у вищих і середніх духовних навчальних закладах; www.vedavat.com.ua/education.h... - священнослужителі, які займають посаду в одній з релігійних організацій, що діє за статутом (положенням), зареєстрованим у встановленому порядку; www.vedavat.com.ua/education.h... Приймаються студенти та претенденти на посаду Священнослужителя!!! Звертатись: «Слов’яно-Ведичний Храм Спадщини Предків» ел.пошта: [email protected] сайт: www.vedavat.com.ua
При СССР Показати IP 16 Квітня 2014 16:57
При СССР не отслужить в армии считалось позором, сейчас все наоборот... Служат только лохи...
іван до При СССР Показати IP 16 Квітня 2014 22:17
що за чмо ще мінуси ставить
лох Показати IP 16 Квітня 2014 16:58
Лох, ЗСУ чекають на тебе...
Я Показати IP 16 Квітня 2014 17:19
А чому в першу чергу не призивають пенсіонерів , яким нема і 40-ка років . Вони строять з себе ... зна що..?
настя Показати IP 16 Квітня 2014 19:00
треба старших віддавати туди бов них стаж є і досвід хай хлопців наших вчать і приклад показують а то молоденьких і з ким нам бути дівчатам матерям?
87 Показати IP 16 Квітня 2014 20:53
А діти депутатів, прокурорів і інших чиновників, їх же закон не захищає, вони військовозобов'язані. Вони зараз пішли служити, чи позабирали тільки синів, чоловіків, братів, батьків простих людей!? Хай ідуть служити з усіма! Вони що особливі? А сини воєнкомів пішли проходити навчання? я упевнена що ні! Наведіть порядок щоб не було ні мажорів, ні відмазаних.
Таня до 87 до 87 Показати IP 16 Квітня 2014 21:01
Цілком з вами згідна! Хай своїх дітей під кулі підставляють! А то має мати з батьком одного сина, і того забрали! (а тепер не спи ночами, думай чи прийде він додому живий......)
Таня Показати IP 16 Квітня 2014 20:58
Ви думайте, що робите! Хлопців молодих забираєте! Якщо вже в крайньому випадку забрали, то одягніть їх, дайте молодим хлопцям їсти! Ви своїх дітей повіддавайте (начальство), хай ваші діти так воюють! На словах ви всі герої. а матерям, сестрам (дітям) що робити? Україну розікрали, а тепер хочете, щоб в ній був порядок, щоб люди воювали? А чим воювати? Ви все розікрали, розібрали (продали Росії). Позор вам!
Анонім до Таня Показати IP 16 Квітня 2014 22:50
Про що Ви говорите. Більшість хлопців призовного віку залишились на місці. Я говорю про "справжніх партіотів" України(?), тобто Правий сектор.
радио вьетнам Показати IP 16 Квітня 2014 21:13
16.04.2014, РИА Новости, 14:04, Славянск - Экипажи еще трех украинских БТР перешли на сторону ополченцев в Славянске и Краматорске Донецкой области Украины, передает корреспондент РИА Новости с места событий. БТР приехали в центр Славянска, контролируемый народными ополченцами, встали около райсовета и сняли флаги Украины, оружие они передали ополченцам. "Мы решили не воевать с народом и не защищать такую власть", — пояснили РИА Новости члены экипажей. В беседе с корреспондентом РИА Новости они рассказали, что уже четыре дня им не предоставляли питание. В Донецкую область их прислали из соседней, Днепропетровской
іван до радио вьетнам Показати IP 16 Квітня 2014 22:16
І правильно зробили! Немає чого стріляти в таких самих роботяг як сам! А от тих крутеликів то можна булоб потрусити...!
іван Показати IP 16 Квітня 2014 22:11
Що в нас за народ! Невже не видно, що ми маємо дві банди які воють між собою. Спочатку створили майдан, де положили багато людей. І неважно з якої сторони.Це були прості люди. Одні поїхали по бажанню інші по наказу!! Тепер ще хочуть війну створити. І вже повістки дають. Це ти вже мусиш іти воювати. Тільки за кого...! Ти подивись як наші місцеві боси ходять... На яких машинах їздять... Що в супермаркетах купляють... В яких кабаках відпочивають... І що меле тепер наша ця влада!
іван Показати IP 16 Квітня 2014 22:13
Оце дадуть стволи. і ми їх розвернем... Недумайте с..ки що це вам просто так!
Дімаш Показати IP 17 Квітня 2014 00:38
Як би нова влада хоч щось зробила для простого народу то можна було б підтримати а так вони ще гірші ніж всі попередні ще за 20 років не було правителя який би піклувався про свій народ який хоче просто жити виховувати дітей вчити дітей і любити свою державу вірю що ціх приберемо і врешті оберемо патріотів які будуть дбати за свій народ
BMW Показати IP 19 Квітня 2014 21:25
А на Ягодині погранці досі взятки беруть. Хтось має призиватись на службу, а ці "фахівці" будуть далі свої *опи в теплі гріти ще й взятки брати. Коли цей бардак кінчиться? Піду воювати тільки після Ягодинських погранців-шакалів і кровопийць. коли вже вдавитесь тими грошима? Я за вас воювати не збираюсь.
ДАІ Показати IP 21 Квітня 2014 09:47
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus