USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Користувачі «ВКонтакте» вимагають повернути музику. ФОТОЖАБИ

15 Червня 2013 16:00
Масово видаляти музику почали з соціальної мережі «ВКонтакте». Користувачі обурені.

Про це пише ТСН.

Так, при спробі прослухати деякі аудіозаписи спливає вікно з повідомленням: «Аудіозапис [...] було вилучено з публічного доступу в зв'язку зі зверненням правовласника».

Як тільки почалося масове видалення музики з ВКонтакте, це викликало величезне здивування і образу у користувачів.

Всі накинулися на творця соцмережі Павла Дурова з вимогою повернути музику.

При цьому багато юзерів не розуміють, чому з ВКонтакте видаляється музика і за яким принципом це відбувається.

У соцмережі Twitter буквально почалася революція через це. Хештег #вернитемузикувvk вийшов майже на перше місце.

Опитування серед користувачів соцмережі ВКонтакте

З'ясувалося, що більшість користувачів (38,9%) готові навіть видалитися з соцмережі, якщо там не залишиться їхньої улюбленої музики. Майже стільки же користувачів (33,4%) чесно зізналися, що ходять у соцмережу тільки за музикою. А цей факт говорить про те, що після «музичних зачисток» добова аудиторія ВКонтакте може різко впасти.

Знайшлися й такі користувачі (1,2%), які готові платити за прослуховування музики ВКонтакте, якщо соцмережа піде на таке. І ще трохи більше 20% користувачів згодні стояти до останнього і миритися з усіма нововведеннями ВКонтакте.

Слухати музику вони будуть на сторонніх ресурсах, а соцмережу залишати не збираються.

Чому з мережі видаляють музику?

Це питання стало одним з пріоритетних за останні кілька днів серед користувачів ВКонтакте. Точних причин невідомо і всі губляться в здогадах. Деякі кажуть, що робиться це перед прийняттям антипіратського закону в Росії, інші гадають, що це пов'язано з новими власниками ВКонтакте і всі корені йдуть у Кремль.

«Фактично в Росії не існує більш піратського ресурсу, ніж ВКонтакте. Йому треба думати, як продавати контент, укладати договори з правовласниками, як це робить YouTube», - говорить член робочої групи з «антипіратського» законопроекту депутат Держдуми Роберт Шлегель.

Повідомлення від адміністрації ВКонтакте на адресу користувачів, що завантажують музику, підписуються іменами представників правовласників, тобто юристів.

Оригінальний вихід із ситуації

Тим часом, користувачі соціальної мережі намагаються обійти заборони правовласників, поширюючи таблиці, в яких пропонують змінювати назву іноземного виконавця на російськомовний аналог.

Багато хто сприйняв видалення музики з ВКонтакте як акцію уряду РФ щодо заборони зарубіжної музики. Таким чином у ВК тепер можна знайти виконавців «Ванна без Дверей» (Lana del Rey), 30 пельменів з Марса (30 Seconds to Mars) та інших.



Фотожаби


Соцмережу ВКонтакте заполонили фотожаби, в яких користувачі висловлюють свій протест.















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus