USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

«Ковельський слід» претендента на посаду прокурора області. РОЗВІДКА ВН

24 Березня 2014 07:00
На одному із сайтів нещодавно з’явилася інформація, нібито, на посаду прокурора Волинської області призначать Анатолія Коцуру, мовляв, про це стало відомо з достовірних джерел. Також зазначалося, що «до цього він працював Ковельським міжрайонним прокурором». Анатолій Васильович справді очолював у Ковелі прокуратуру, тільки було це давно.

У КОВЕЛІ «ПАНУВАВ» БАНДИТИЗМ

Нагадаємо, у березні 2000-го року згідно з наказом Генерального прокурора України були ліквідовані Ковельські міська і районна прокуратури. Утворена єдина міжрайонна прокуратура, яку влітку й очолив радник юстиції Анатолій Коцура.

Це був дуже непростий час. Того року в Ковелі збільшилася кількість тяжких злочинів, навмисних вбивств, грабежів, побоїв, угонів автотранспорту, незаконних дій, пов’язаних із наркотиками. Значно побільшало злочинів, які скоювали неповнолітні. Ситуація не змінилася й наступного року. Ковель «нажив» ганебну славу як міста з найгіршою на Волині криміногенною обстановкою, про що заявив під час одної з нарад у квітні 2002 року тодішній голова облдержадміністрації Борис Клімчук. Місцеві жителі втратили віру в справедливість.

Про рівень злочинності у піднаглядному Анатолію Коцурі місті залізничників і рекетирів свідчив такий факт: за 2000-2002 роки загинуло четверо (!) працівників Ковельського міськрайвідділу внутрішніх справ, три з них – офіцери. У тому ж квітні біля приміського села Вербка люди знайшли обезглавлений труп чоловіка, а у районі садівничого масиву «Калина» виявили інший труп, який вже піддався розкладу. Біля барів «Золотий шар» та «Південний», де скупчувався криміналітет, скоювалися вбивства.

Подейкували, як наприкінці 2001 року на території Старовижівського району від рук браконьєрів – двоюрідних братів, які працювали в правоохоронних органах Ковеля – загинув лось. Справедливості добитися у цій справі було дуже тяжко, бо в хід йшло «телефонне право», тиск авторитетів.

«Коли місто наповнене чутками про подібні факти, а відповідні структури, які забезпечують правове виховання населення, не реагують на них, у мешканців міста складається хибне враження, що це є нормою життя», – так оцінив у травні 2002 року під час виконкому Ковельської міськради стан забезпечення в місті законності мер Ярослав Шевчук.

Під час засідання колегії прокуратури області ковельському міжрайонному прокурору Анатолію Коцурі вказали на упущення і прорахунки в організації роботи щодо підтримання державного обвинувачення в судах.

Побувавши у серпні 2002 року в Ковелі, новий прокурор Волинської області Олексій Баганець сказав журналістам: «Ознайомившись з дійсним станом справ, а не статистичними показниками, які прокурори подають регулярно в прокуратуру області, заявляю про те, що результатами роботи Ковельської міжрайонної прокуратури я незадоволений. Правоохоронні органи повинні активізувати свою діяльність для зміцнення законності і правопорядку в області і, зокрема, у місті Ковелі».

Всіх ковельських журналістів, звичайно, тоді під час прес-конференції Олексія Баганця найбільше цікавила перевірка прокуратурою області фактів відносно зґвалтування молодої жінки.

«Про цей випадок я вперше почув не з вуст ковельського міжрайонного прокурора Анатолія Коцури, не прочитав його в оперативному зведенні, яке щоденно зранку надає мені чергова частина УМВС України у Волинській області. Я прочитав про нього в одній з обласних газет. Я звернув увагу на епітети, які викладені в цій публікації, де фактично пред’явлено претензії до працівників правоохоронних органів», – мовив Олексій Баганець.



СКАРГА НА ПРОКУРОРА


Про авторитет міжрайонного прокурора Анатолія Коцури говорив і той факт, що на нього подав до суду ковельчанин Віктор Мазилкін, у якого загинула чотирирічна донька Віка. Дівчинка перебігала дорогу неподалік православної церкви і її збив Фольксваген, за кер­мом якого сиділа тридцятирічна місцева жителька Наталія Михальчук. Збивши ди­тину, іномарка помчала далі, однак через кілька десятків метрів таки зупинилася…

Слідчі органи так і не притягнули зло­вмисницю до відповідальності. Криміна­льну справу не порушували у зв’язку з тим, що в діях водія, нібито, немає складу злочину. Зневірившись в тому, що можна добитися правди, Мазилкін сам (!) провів розслідування загибелі своєї доньки. Ділянку дороги, що стала чорною в долі його сім’ї, він вимірював сантиметрами. Використовуючи наукову літературу, створив діаграму аварії, визначивши при цьому декілька варіантів швидкості іномарки. Розрахунки свідчать, що у Михальчук таки була технічна можливість загальмувати або ж звернути вбік і не вбити дитину.

Звернення у різні інстанції давали ма­ло надії, тому Віктор Мазилкін спрямував подання до суду на прокурора ковельсь­кої міжрайонної прокуратури Анатолія Коцуру. Він просив місцеву Феміду виз­нати неправомірними дії прокурора, який затвердив постанову про закриття кримінальної справи.

Однак в суд Анатолій Васильович не з’явився. Прокурора представляв його помічник. Віктор Мазилкін поставив суд до відома, що буде вимагати присутності на процесі Анатолія Коцури та слідчого Володимира Йовика. Довготривала судова тяганина закінчилася для скаржника нічим, якщо не врахувати той факт, що прокурора за недоліки у роботі керівництво таки звільнило з посади.

КВАРТИРНИЙ «АПЕТИТ» КОЛИШНЬОГО ПРОКУРОРА

Новопризначені на місцях керівники силових структур, згідно з законодавством, мають пільги на позачергове отримання житла. Коли у 2000 році начальник відділу організаційно-правового забезпечення обласної прокуратури Анатолій Коцура став у Ковелі міжрайонним прокурором, йому поза чергою виділили чотирикімнатну квартиру, житловою площею понад 47 квадратних метрів. Купили її місцева влада за кошти управління капітального будівництва облдержадміністрації та Ковельської міської ради, як житло для працівників виключно міжрайонної прокуратури.

У 2002 році Анатолія Васильовича перевели назад до Луцька. Однак простору квартиру у самому центрі міста залізничників він вирішив залишити за собою. Спочатку пан Коцура «переписав» її на свого батька, а потім спробував ще й приватизувати, добре знаючи, що вісім працівників міжрайонної прокуратури перебували у черзі на отримання житла.

Міська влада приватизацію не дозволила. Виявилося, що колишній ковельський прокурор мав у Луцьку трикімнатну квартиру. За його дружиною у Любомлі рахувалася також приватизована трикімнатна квартира, загальною площею 65,5 квадратного метра. Згідно з Законом України «Про приватизацію державного житлового фонду», квартиронаймач має право тільки раз приватизувати державне житло. То ж виходило, що прокуратура, основні функції якої є нагляд за дотриманням чинного законодавства, сама його грубо порушувала. Виникало питання: чи має після цього працівник прокуратури вимагати дотримання букви закону від інших?

Аби вгамувати свій квартирний «апетит», весною 2003 року Анатолій Коцура подав скаргу на дії місцевої влади до Ковельському міському суду. Справу взяв до розгляду сам голова суду Олександр Лапін. Головний арбітр міста залізничників, звичайно ж, схилив терези Феміди на користь свого вчорашнього соратника у подоланні на теренах Ковеля організованої злочинності. Про те, що тодішньому правосуддю часом бракувало такту та елементарного дотримання закону, свідчить такий кричущий факт: Олександр Федорович категорично відмовився ознайомити юриста міської ради з рішенням по скарзі. Як би там не було, але ковельська влада все-таки оскаржила «вердикт» Лапіна до вищої судової інстанції. Проте квартиру владі все ж довелося віддати Коцурі.

Ось вам – мораль. Тоді слово «люстрація» мало хто вживав.

Згідно з інформацією з достовірних джерел на таке призначення неабияк покладається нинішня ковельська влада.

А за станом на 23 березня, з'явилася інформація, що пана Анатолія таки призначили на посаду прокурора Волинської області. На сайті прокуратури такої інформації наразі ще немає.


Підготував Андрій ДАНИЛЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 53
Анонім Показати IP 24 Березня 2014 07:13
В тюрму такого прокурора, ганьба
Ганьба Показати IP 24 Березня 2014 07:34
Нема слів. Що змінилось після Революції Гідності? Невже немає незаплямованих, чесних прокурорів аби ставити таких квартирних крахоборів?
Ігор до Ганьба Показати IP 24 Березня 2014 07:59
Немає. В нас порочна нація. Прибиральниці, і ті крадуть. Толку в країні цій вже не буде. Незабаром вступимо в Євро і привіт зубожіння, безробіття і бідність (дивитись на Грецію, Румунію, Іспанію).
KEW Показати IP 24 Березня 2014 07:48
ТАК ЩО ВИХОДИТЬ ГІЛЬ ВПРОЛЬОТІ!
чел Показати IP 24 Березня 2014 08:36
своїх знов тягнуть
ГПУ Показати IP 24 Березня 2014 09:11
Це називається - призначення за квотою "Батьківщини". Заплатив гроші юлькіній партії і ти "на коні", тобто на керівній посаді і будеш робити те, що тобі партійні боси скажуть. А злодійське минуле такого прокурора політиканів не цікавить. Вони самі такі як він! ГАНЬБА !!!
ура Показати IP 24 Березня 2014 09:19
Гнати таку потолоч, Воно яке було, таким і залишилося.
Документи не горять Показати IP 24 Березня 2014 10:22
Недарма так кажуть. Чи міг уявити хтось, що через десятиліття з'являться докази причетності до квартирних оборудок. "Баганця найбільше цікавила перевірка прокуратурою області фактів відносно зґвалтування молодої жінки", - ця історія і нині в Ковелі не забута. Дехто з насильників, аби відкараскатися від обвинувачень, навіть довідку собі через Київ виправив, яка підтверджувала його алібі. Згідно довідки чоловік став імпотентом.
юра Показати IP 24 Березня 2014 11:00
до такого міг додуматися тилькі рибачок.
юрист Показати IP 24 Березня 2014 11:21
З Коцурою не стикався особисто, але прокурорські працівники кажуть, що дуже порядна та хороша людина яку якраз таки підставили Масалов, Гіль та Невірець та вчинили так, що його "попросили" з посади Ковельського прокурора. Крім того, він пішов з Волині 12 років тому і не міг брати участь у будь-яких корупційних схемах
ги до юрист Показати IP 24 Березня 2014 11:39
То 12 років тому не було корупційних схем?
122 Показати IP 24 Березня 2014 11:43
ціни впали тяжко стало відбивати затрачене заплатив смішно сказати 200 т дол дешевше рівненського прокурора
юрист до ги Показати IP 24 Березня 2014 11:46
А Ви так беззаперечно вірите усьому що пишуть ЗМІ? Мене наприклад сьогодні цікавить чому це Правий сектор уже не цікавиться у Гіля чи піде він з посади, невже Гіль краща кандидатура на посаду прокурора для Волині? А може Правий сектор уже перекупили Гіль з Невірцем - ходили такі слухи...
Анонім до юрист до ги Показати IP 25 Березня 2014 22:02
звичайно краща кандидатура
юристу Показати IP 24 Березня 2014 12:04
А хто Вам тут сказав, що прокурором області має стати Гіль? Цього корупціонера разом із Невірцьом та Масіком треба не на пенсію відправляти, а в тюрму "садити". І якщо Ви справжній юрист, то не збирайте по базарах і не поширюйте чуток відносно "купівлі" Правого сектора!
юрист до юриста Показати IP 24 Березня 2014 12:33
Якщо згадані чутки про Правий сектор неправда, то чому Гіль, Невірець та Масалов і Компанія ще досі на посадах?
Катя Показати IP 24 Березня 2014 12:47
Я знаю, що його давненько немає, ні у прокуратурі, ні у Волинській області. Чому саме він? Буде з Києва їхати, до нас, ну незнаю!!!!!!(((((
007 Показати IP 24 Березня 2014 13:01
Катя, Ви про кого?
зятько Показати IP 24 Березня 2014 13:46
Цікаво хто замовив накопати. Можливо діючі хабарники прокурорчики, на кшталт Гілів- Невірців. Чи той,хто хоче свого кандидата всунути. питання риторичне!
швагро до зятько Показати IP 24 Березня 2014 15:05
Хто замовив відбілювати квартирнолюблячого пришельця і так ясно. Бютмани. Зінмайте гілів-невірців. Але нащо ставити аналогічного ним. Вірити змі чи не вірити питання відкрите. Але не вірити документам які тут є не можна.
невістка до зятько Показати IP 24 Березня 2014 15:10
Треба порахувати квартири нового прокурора: 1. В Любомлі. 2. В Луцьку. 3. В Ковелі. 4. В місті де працював після Ковеля. 5. В Києві. Може вистачить квартир?
Людмла Показати IP 24 Березня 2014 13:58
Шановний юрист моживо вас поставити на посаду прокурора області., а можливо вашого чоловіка "людину року" пана Решетника, якого здихались з міста Луцька. і тепер працівника можуть працювати в нормальних умовах.
Катя Показати IP 24 Березня 2014 14:48
Про того, про кого стаття!!!!!!
внук Показати IP 24 Березня 2014 15:10
я не Павлік Морозов, але придаю осуду такого діда!
Kinderінформ Показати IP 24 Березня 2014 15:16
Просимо припинити шельмування кандидата в прокурори області від нашої партії ВО "Батьківщина"! Якщо у вас є кращі кандидатури, то просимо дуже - виставляйте. Намічайте зустріч, називайте ціну. Все таки це наша "Батьківщини" квота обласного прокурора.
маловато буде Показати IP 24 Березня 2014 15:23
Тут написали, що цінник на цю посаду 200 000. І порівняли з Рівне. Ви маєте совість так знижувати таксу? Рівне і Волинь не порівняти! Що там є у Рівного? Один кордон з совковою Білорусією. А на кордоні болота і чорниці ягоди. А у нас? На Волині два кордони! Навіть білоруський і той біля Бреста недалеко. А ще є євросоюзовській! Несправедлива ціна.
122 Показати IP 24 Березня 2014 16:05
гіль стара команда треба вибрати прокурора як вибирають сьогодні нач увд а то рівненський прокурор курить під роботою
Че Показати IP 24 Березня 2014 16:38
Ніочьом. Чувак приватизував квартиру, це нормально. Кожен, кому виділялось житло (на даний час ця практика діє), відразу ж його приватизовував. Подивіться, Коцурі видавався ордер, тому правові наслідки цілком логічні. Щодо криміногенної ситуації, хочу повнішої інформації, в порівнянні з минулими\майбутніми роками, іншими регіонами Волині, з врахуванням населення, еконічно-активних зон і т.д. А так, ще раз - ніочьом. До речі, Ковель завжди був доволі криміногенним містом, що зумовлено ж\д розв'язкою, близкістю кордону, республіканським шосе, на якому постійно вчинялись розбої та вбивства. Якщо є більш аргументовані факти, наприклад про матеріальний стан Коцури, що не відповідав декларованим джерелам доходу - будь-ласка, в студію. ІМХО: Переважна більшість старої гвардії принаймі працювати вміють і за ідею.
Гевара Показати IP 24 Березня 2014 17:17
Чогось "ідейний" Коцура, за якого ви тут рубашку рвете, не відмовився від чотирьох державних квартир! Його молодші колеги прокурори дякували б за покращення своїх житлових умов. Ділова активність - дааа... При Коцурі вона була дуже "діловою" - контрабандний спирт "лився" рікою. Про вбивства? Ні до, ні після Коцури такого масового "відстрілу" міліціонерів не було. Чи вам казати, що в будь якого чинушника в декларації завжди все чисто, як і в Коцури - одна квартира на жінку, друга на батька... А потім "вилазять" золоті батони і картинні галереї за скромну зарплату.
Правник Показати IP 24 Березня 2014 18:33
Ця стаття ще одне підтвердження того - як легко з допомогою засобів масової інформації маніпулювати суспільною думкою. Все залежить від того, які факти і з якою інтонацією подавати. Важко собі уявити прокурора, за час праці якого всі залишилися б ним задоволеними. На кожну людину можна знайти якісь компрометуючі факти. Те, що автори цієї заказної статті, перелопативши всю біографію Коцури, не знайшли ніяких серйозніших аргументів проти нього, ніж приватизація квартир – свідчить лише на його користь .
Журналіст до Правник Показати IP 24 Березня 2014 19:29
А з чого взяли, що біографію прокурора хтось "перелопатив" усю? Всього лиш - невеличкий "ковельський слід"! Ви впевнені, що завтра, післязавтра не з'являться ще більш резонансні любомльський, луцький чи київський "сліди"? Гарно маніпулюєте думкою саме ви. Професійно, можна сказати. З таким підходом, взагалі обговорювати силовиків, по вашому, "заказати" їх? Бо, бач, є незадоволені їх діяльністю. Це неприпустимо, як для прокурора. Чи не так, Анатолію Васильовичу?
цікаво Показати IP 24 Березня 2014 23:26
тут вже по іменах називають. Спілкуємось як старі знайомі
123 Показати IP 25 Березня 2014 05:36
Волинську міліцію можуть очолити «швидше погані, ніж хороші» На місці події працює слідчо-оперативна комісія. За попередньої іонформацією Сашка Білого викрали невідомі на трьох автомобіілях та вивезли у район Бармаків, неподалік кафе "Карасі". За чутками людей, що працюють на місці події спрацювала диверсійна група з Російської Федерації. Працівники правоохоронних органів наразі жодних підтверджень чи спростувань не надають. Одні кажуть, що на місці розстрілу знайшли одне тіло, інші що два. Один з прокурорів Рівного розповів, що виїхав на місце події за повідомлеенням про вбивство Олександра Музичка. На місці працюють журналісти, між тим близько до місця їх не пускають. Нагадаємо, 13 березня координатор «Правого сектора» на Західній Україні Олександр Музичко написав на своїй сторінці у соціальній мережі розмістив запис: «Керівництво генпрокуратури і МВС України прийняло рішення про моє фізичне знищення або захоплення і видачу мене Росії, для того, щоб потім все звернути на спецслужби РФ. Для проведення цієї операції вже створений спецзагін. Ми володіємо на 100% достовірною інформацією. Це моє звернення прошу вважати офіційним зверненням до СБУ України. Звертаюсь також до своїх побратимів, до всіх українців, націоналістів-патріотів: я не боюся смерті і живими не здамся! Хай мої вороги не надіються, що знищивши мене, вони будуть спати спокійно. Моє місце займуть інші патріоти, які продовжать нашу боротьбу».
сергій Показати IP 25 Березня 2014 08:24
Прокуратура області працюйте, а то відпочиваїте, ловіть бандитів. Позаймали крісла, Веніславський на канари мабуть втік чи поїхав до Києва гроші повіз, а Троц де подівся на своєму крутому Лексусі надіється, що тато прикриє.
Маня Показати IP 25 Березня 2014 10:42
Решетник взагалі психічнохворий! Ви запитайте у працівників які у минулому працювали під його керівництвом у прокуратурі Луцька-не врівноважена людина) досить вже неврівноважених! Такий як він потрібно відправляти на лікування у псих лікарню! Огидна людина! При тому ще й щуряка) Добре лиже зади аби не піти з посади!
Володя Показати IP 25 Березня 2014 11:11
Коцура дуже порядна людина. І не корупціонер - це точно!
Володі Показати IP 25 Березня 2014 13:11
Росказуй це комусь іншому а не тому хто відчув його "корупіціонізм " насобі!
правий с до Володі Показати IP 25 Березня 2014 14:44
я дуже перепрошую..... а які є у вас докази??? якщо ви голослівно зводите наклеп на людину..., то це вже кримінальна справа...
анонім Показати IP 25 Березня 2014 13:16
Решетника взагалі потрібно гнати в шию,це чмо,яке в простого шахтьора з нововолинська у якого двох неповнолітніх дітей здер три тисячі доларів за те щоб він остався на роботі, на-й того Решетника гнати з області!!!!!
Волинянин Показати IP 25 Березня 2014 13:23
на мою думку порядний прокурор це Хвещук Олександир Володимирович його усі хвалять_це порядна людина і професіонал всі його підлнглі хвалять що це розумна і порядна людина,яка завжди в важку хвилину підтримає, допоможе, і вислухає!!!!!!!
юрист Показати IP 25 Березня 2014 13:47
Хвищук це звичайний алкоголік
анонім до юрист Показати IP 25 Березня 2014 15:09
Ти з ним пив що верзеш всяку несенітницю!!!!!!!!!!!!!
рекомендю Показати IP 25 Березня 2014 20:50
ставити прокурором області масалова сергія!!!
юрист Показати IP 26 Березня 2014 11:06
Нехай спочатку з своїми жінками, дітьми та конефермами наведе лад, а тоді може і зможе керувати. Правильно казали колись мудрі люди - спочатку слід навести лад у своєму домі а тоді іти допомагати наводити цей лад іншим
Обєктивний Показати IP 27 Березня 2014 13:36
Є прокурори нормальні, а є прокурори погані, всім не вгодиш. Але наприклад за Хвищука скажу, що це є достойний прокурор, який пройшов від помічника в районі до прокурора і то, що він дійсно намагається вислухати кожну людину і їй допомогти - це правда!!!
субєктивний Показати IP 30 Березня 2014 21:06
Коцура - професіонал і це не секрет!
Порядок Показати IP 1 Квітня 2014 20:04
Ми йдемо до Європи,і хочемо ліпшого майбутнього,а ви риєтесь в минулому,я б подивилась на вас пару років тому якби вам давали державні квартири,ви б від них відмовлялись?????Сумніваюсь!Всі ми не без гріха!Потрібно ставити таких людей ,як Коцура,які дійсно за ідею,а не вибачте"лижуть дупи"
Правозахисник Показати IP 4 Квітня 2014 11:47
Чому розглядаються як кандидати на посаду керівника прокуратури Волинської області, лише працівники прокуратури та її колишні очільники. Цілком логічно було б розглядати кандидатури професійних юристів, правозахисників, науковців (одним словом інтелігенцію)! Зокрема мається на увазі кандидатів юридичних наук, докторів юридичних наук. Наприклад нікому не відомий правозахисник, кандидат юридичних наук, автор багатьох наукових видань Дмитро Тиновський, який з відзнакою отримав вищу юридичну освіту, батьки якого та близькі родичі жодного відношення не мають та не мали до правоохоронної системи, прості люди пенсійного віку тай сам Дмитро врівноважена, спокійна, тактовна та принципова людина у своєму віці 29 років цілком та повністю міг би виконувати професійні обовязки захисника прав та свобод громадян та інтереси держави. Висувайте нових професіоналів, еліту яка будуватиме нове майбутнє не для нас, а для наших дітей та внуків. А люстраційний комітет нехай здійснює щодо таких кандидатів перевірку по всім даним та критеріям і лише відсутність будь - яких компрометуючих даних щодо таких кандидатів може свідчити, що такі люди можуть претендувати на крісло головного прокурора нашої області. Ще раз, шановна громада міста Луцька та області не стійте осторонь нашого майбутнього, висувайте нових кандидатів професіоналів та давайте люстраційному комітету доручення щодо встановлення їхнього професійного рівня та досьє.
Андрій до Правозахисник Показати IP 5 Квітня 2014 13:24
Повністю підтримую Ваше бачення щодо кадрових призначень.Але ще не все втрачено,мали сьогодні прибирати барикади на Майдані в Києві але передумали.Скатів хватає.Звичайно прикро за людину яка має непереборну тягу до нерухомості...
новому Показати IP 7 Квітня 2014 20:28
Виженіть банду Гіля-Невірця з прокуратури! Це хабарники і корупціонери
до нового до новому Показати IP 17 Квітня 2014 15:07
А ви давали то скажіть скільки і за що. Скільки ви дали - бажаю вам мати.
до нового Показати IP 10 Квітня 2014 08:07
А призначте свою банду хабарників щоб майдану служили на чолі з активістами та револіціонерами
юрист Показати IP 11 Квітня 2014 14:37
Кажуть Ясельський першим повертається. Ура банда пенсіонерів повертається на чолі з Ващук Валентиною Василівноюі Ясельським. Ото Коцура люструє. На Волині тепер прокурор який відповідає трьом "П".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus