USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Кожен в'їзд в ЄС може обійтися українцю в $14, – ЗМІ

26 Серпня 2016 12:31
Європейська комісія готує пропозицію із запровадження "європейської ESTA", системи, яка, в разі схвалення країнами-членами та Європарламентом, має зобов’язати подорожуючих до ЄС з країн, які мають безвізовий режим, отримувати дозвіл на в’їзд і платити за нього 14 доларів. Цю законодавчу ініціативу ЄК планує запропонувати до розгляду наприкінці осені.

Про це повідомляє EurActiv з посиланням на власні джерела в ЄС, - інформує Європейська правда.

Наразі відома лише частина подробиць цієї пропозиції. "Париж і Берлін наполягають на створенні схеми, яка дозволить запровадити загальноєвропейську систему отримання дозволів для мандрівників, які бажають в'їхати на територію ЄС", – йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією джерел видання, у випадку створення такої системи подорожуючі до ЄС з країн, які не потребують візи, будуть зобов’язані подати заявку онлайн і заплатити за дозвіл на в'їзд 14 доларів.

Наразі джерела видання відзначають, що законодавчу ініціативу ЄК має запропонувати восени, ймовірно, в листопаді. Згідно із законодавчою процедурою ЄС, вона потребує схвалення країнами-членами та Європарламентом.

Ініціатива виникла на тлі підвищеної стурбованості з приводу безпеки після терактів в Парижі в листопаді минулого року і подальших вибухів у Брюсселі у березні.

Зі слів міністра внутрішніх справ Франції Бернара Казньова, "Європейська ESTA" буде поширюватися на осіб, які не зобовʼязані отримувати візи для потрапляння на територію ЄС, наприклад громадян США.

Казньов зазначив, що європейська система повинна бути побудована за зразком електронної системи авторизації подорожей (ESTA) США (автоматизована система, яка видає дозволи на подорожі територією США). Подібні схеми існують також у Канаді та Австралії.

"Ця ідея була вперше висловлена у червні, коли комісари ЄС Дімітріс Аврамопулос і Франс Тіммерманс представили ряд пропозицій щодо лібералізації візового режиму для Грузії, України, Косово, Туреччини, системи в'їзду/виїзду", – відзначає видання.

EurActiv нагадує, що у 2011 році консалтингова фірма PwC провела дослідження для ЄК і запропонувала кілька можливих варіантів запровадження "європейської ESTA". "Ми звичайно вітаємо (франко-німецьку пропозицію)", – відзначила речник Єврокомісії Наташа Берто у коментарі виданню.

"Тому ми оголосили у червні, що ми будемо робити пропозицію цієї осені", – додала вона.

Як відомо, останні теракти в Європі змусили країни ЄС шукати нові підходи до боротьби з тероризмом. Так, раніше повідомлялося, що Франція і Німеччина заявили, що хочуть змусити операторів послуг мобільної передачі повідомлень надавати доступ до даних зашифрованого контенту, щоб допомогти розслідувати випадки тероризму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
444 Показати IP 26 Серпня 2016 12:38
Віза при кату Янику 35 євро, на той час 350 грн. При найкращому сьогоденні 14 євро то майже 420 грн.... Що змінилося любі ????? Питання- питання
Малий прикордонний р Показати IP 26 Серпня 2016 13:01
Вернiть Януковича!!!
Василь Показати IP 26 Серпня 2016 13:10
По-перше, це стосуєтося країн які мають безвізовий режим, так що мрійте далі, а по-друге, який недоумок вважає що в терористів не знайдеться 14 баксів щоб в'їхати до ЄС?
Лучанин до Василь Показати IP 26 Серпня 2016 14:19
А при чому терористи? Терористи в ЄС в основному Середземним морем. А один платежем вони просто бабосики хочуть косити
водій Показати IP 26 Серпня 2016 14:36
Так який на.х це безвіз якщо треба отримувати дозвіл хай навіть за 14....
Анонім Показати IP 26 Серпня 2016 15:38
конкретно та хронічно стурбовані мерк-оланди вже не знають що ще придумати, щоб формально заборонити вїзд до еуропи. справа не в 14 баксах, а в бажанні далі контролювати вїзд.
перехотіли вже Показати IP 26 Серпня 2016 15:45
Вже надоїла та пі-пі-пі ...ш

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus