USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Кожен п’ятий волинянин вирішує свої проблеми у суді

26 Червня 2008 17:48
Голова апеляційного суду Волинської області Петро Філюк вважає, що щонайменше одна п’ята частина жителів Волинської області вирішує проблеми у судах. Цю інформацію він озвучив 26 червня у Волинській облдержадміністрації під час зустрічі з головою Державної судової адміністрації України Іваном Балаклицьким, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Одним із найбільш проблемних для волинського судочинства є питання забезпечення належного приміщення для нормального функціонування судів, – вважають учасники зустрічі.
 
За словами начальника територіального управління державної судової адміністрації у Волинській області Наталії Коцирій, одним із найпроблемніших є Луцький міськрайонний суд, для якого планують збудувати нове приміщення в районі 40-го кварталу обласного центру. Наразі витрачено 180 тисяч гривень на виготовлення проектно-кошторисної документації, і за кілька днів буде зроблено макет майбутньої будівлі. Ще одним судом із невирішеною «житловою проблемою» є Шацький районний.
 
Крім того, пані Коцирій акцентувала увагу керівництва області на тому, що за минулий рік волинські судді сумарно сплатили понад три мільйони гривень податків зі своєї зарплати. Цьогоріч передбачається, що ця сума збільшиться.
 Голова апеляційного суду Волинської області Петро Філюк наголосив, що зараз, порівняно з минулими роками, населення Волині звертається частіше до судів для вирішення особистих проблем. За його словами, кількість краян, які зробили це у 2007-му, становить щонайменше 200 тисяч (одна п’ята частина населення), і це є головним болем судочинства області. Цю думку пана Філюка підтвердив і Луцький міський голова Богдан Шиба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus