USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

«Краса» волинських лісосмуг. Фотофакти

12 Жовтня 2015 17:00
Стихійні сміттєзвалища у лісах Прилуцької сільської ради, які заполонили практично усі лісосмуги біля населених пунктів, руйнують довкілля. Про це повідомляє «Ківерцівський інформаційний портал». Видання розмістило фото, як нині виглядають лісопосадки району.

«Ліси біля міст і селищ ми перетворюємо на звалища. А потім, серед куп сміття, шукаємо гриби, збираємо ягоди, влаштовуємо пікніки. Говоримо про екологію і відразу ж «переводимо стрілки» на сусідів. Кидаємо сміття на землю і тут же виправдовуємо себе: «Ну не я ж тут смітник влаштував! Одним папірцем більше, одним менше! Ой, гаразд тобі! Це ж дрібниці! Все перегниє». Ось з такою логікою ми й живемо: головне, що «моя хата з краю». Природою своєю пишаємося, але не бережемо!», - йдеться у повідомленні.

«Звалище, яке буде з нами завжди... І з нашими дітьми і онуками теж буде. Тому що для повного розкладання сучасних відходів природі знадобляться століття. Деякі компоненти побутового сміття, наприклад скло, розкладаються довше тисячі років. Відходи з деревини погниють швидше, всього за 20-30 років. Правда, кріпильні скоби і великі цвяхи стирчатимуть із землі довше - років двісті. Якась частина сміття не розкладеться ніколи. І, якщо людство не зникне з лиця землі, то через декілька тисяч років таку пам'ятку про наше покоління знайдуть археологи».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 12 Жовтня 2015 17:16
Це все путін , янукович , порошенко , депутати , міністри .... і далі по списку , а я тут ні до чого ... Сумно ... Кругом або хохли , або рагулі ...
Хрєн собачий до Анонім Показати IP 12 Жовтня 2015 19:51
Кругом рагулі або ти, єврей-анонімст. :)
тьотя мотя Показати IP 12 Жовтня 2015 19:07
Прилуцьке? так далеко...що робиться вздовж залізничного полотна Луцьк-Львів в межах міста..сміття вистачає звичайно..але трьохметрові зарослі бур'янів, а серед них гарно жовтій всім відомий сильний алерген..амброзія..цілі масиви..Залізничники бідолахи гроші начальство поцупило, сенька лярдік кинув певно на відмив..не діждежся..А місцева влади ? Камсамольцям не до того.лиш рєчухи на мітингах кидать,електорат мобілізувать..В плавнях біля цегельного вже кишить зміями,поговоряють і гадюки вже є..та що там..Парк імені Нестора Кривіцького..після санкіонованої ім вирубки парку і будівництва європарку..маємо тіж самі чагарники,..ні джунглі з тими ж вужиками,сміттям і ще хто зна чим..Це напроти поліклініки№1..старий комуняка ..діловой...
ЖД Показати IP 12 Жовтня 2015 23:09
Путін винний.
Анонім Показати IP 13 Жовтня 2015 08:40
Так, культура нашого села....Все на когось хочемо повісити , а самі, що ми робимо, щоб не було таких звалищ? Кожен хай почне з себе!!!!
Гріма Показати IP 13 Жовтня 2015 08:52
коментар було видалено
555 Показати IP 13 Жовтня 2015 10:28
Ну так ми рвемося в єврорпу. то чому дивуємося)))
Анонім Показати IP 13 Жовтня 2015 16:19
Сміття це проблема всіх спільна -треба боротись! Ківерцівські ліси дійсно сильно захаращені та засмітчені.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus