USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кримчани вперше відсвяткували Великдень у Луцьку

22 Квітня 2014 17:10
Відзначити найбільше свято християн разом із лучанами закликали переселенців з Автономної республіки Крим громадські активісти.

Святкова зустріч кримчан та волонтерів, організована громадськими активістами, відбулася сьогодні, 22 квітня, у Луцькому територіальному центрі соціального обслуговування.

Представниця Громадського сектора Волині Олена Семенюк розповіла, що на зустріч запрошували кримчан, яким допомагає Громадський сектор.

«Наші волонтери займаються поселеннням людей, надають допомогу, допомагають у реєстрації у різних соціальних закладах. Ми запросили кримчан на зустріч, під час якої вони можуть познайомитися між собою, долучитися до наших великодніх традицій та просто відволіктися від буденності. Ми займаємося майже 20 родинами. Нашим досягненням та досягненням соціальних служб є те, що більшість цих людей працює. Сподіваємося, що приблизно до 30 кримчан та лучан, які їм допомагають, сьогодні долучаться до нашої зустрічі», - розповіла Олена Семенюк.



З її слів, усі кримчани мають, де мешкати, більшість з них працевлаштована, діти ходять у дитячі садочки та школи й задоволені своїм перебуванням у Луцьку.

Мешканка Керчі Катерина розповіла, що приїхала у Луцьк разом із родиною ще до так званого референдуму. Її чоловіка звільнили з роботи з політичних причин. Після референдуму, як припускали, розпочнуться бойові дії між Україною та Росією, отже, чоловік вирішив вивезти її та дитину за межі Криму. Зі слів Катерини, 90% підтримки приєднання до Росії у Криму немає, частина мешканців ставиться до цього нейтрально, хоча й є ті, хто боїться, нібито в Україні заборонятимуть російську. Катерина перебуває у Луцьку з 16 березня, відтоді, з її слів, ніхто не образив її за те, що вона не вміє розмовляти українською. Навпаки чимало волонтерів намагалося допомогти їй та родині усім необхідним.



Ян Казарінов, який разом із братом та родиною приїхав з Ялти, перебуває на Волині від початку березня. Він розповів, що раніше декілька разів відвідував Луцьк, і переконався, що тут мешкають хороші люди.

«Якщо тут є бандерівці, то вони всі позитивні, хороші, нас ніхто не ображає. Я винаймаю квартиру, оскільки приватний підприємець, працевлаштування мені не потрібне. Ми сподіваємося повернутися додому після того, як Крим повернеться до України. Головна причина переїзду – незгода з тим, що зараз відбувається в Криму та небезпека перебування там. Тим більше, у мене родина – вагітна дружина та двоє дітей, тому ми прийняли рішення переїхати сюди. Тут ми вже познайомилися з хлопцями з Керчі, Алушти, спілкуємося з ними», - розповів Ян Казарінов.



З його слів, у Криму залишилися його батьки. Які також підтримують Україну, але з певних причин не змогли переїхати та залишити дім та господарство. Дізнавшись про рішення переїхати на Захід України, дехто називав їх зрадниками, дехто сприймав це позитивно. Ян Казарінов зазначив, що дехто у Криму сам не може визначитися, кого підтримує – Росію чи Україну, адже ситуація досі незрозуміла. Кримчанин припускає, що може залишитися у Луцьку назавжди. Адже невідомо, коли стабілізується ситуація в Криму.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Горохівець Показати IP 22 Квітня 2014 17:50
Чи будуть кримчани розмовляти українською, а чи підсилять "русский мир"?
ЗНАХІДКА. до Горохівець Показати IP 24 Квітня 2014 10:11
Для мовного миру в Україні треба визначити державною мовою мову глухонімих І буде мир.
!!! до ЗНАХІДКА. Показати IP 24 Квітня 2014 16:43
А письмову мову Брайля. І не треба закопувати Дніпро! І це обеднае Українців?
Наталія Показати IP 22 Квітня 2014 19:41
А чому знову акцентувати питання на мовній проблемі, якої немає? Не важливо, якою мовою говорить людина - важливо, якою є людина взагалі
Горохівець до Наталія Показати IP 24 Квітня 2014 09:16
А як же ж не акцентувати. Ось Путлер постановив видавати російські паспорти тим, хто володіє на побутовому рівні російською. Це перевіряється комісією. Друга вимога - 5 років проживати в РФ-ії. Але цього жодним чином підтверджувати не потрібно. Сказав - і все. Чому у Росії банять на форумах за декілька українських слів. Заговоріть сьогодні у Москві українською - вам тут таки мозги вправят. На собі відчув на сходах готелю "Салют". Кацапи - непримеренна і агресивна орда. Україну необхідно оберігати від її ментальності. Ніж тут оправдовувати їх "язык", ідіть і спробуйте організувати їм курси української. Прийдете і розповісте, чим це скінчиться, толерантна Ви наша.
Знайшлися Показати IP 23 Квітня 2014 12:07
Знайшлися поціновувачі традицій. Коли в них бував, то в дні релігійний свят вони говорили "Сегодня празднік какой-то". Там вже все давно забуто.
Люди Показати IP 23 Квітня 2014 19:24
Будьте позитивними!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus