USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Куди ховатися у випадку небезпеки: плачевний стан луцьких укриттів

27 Березня 2015 11:44
Лише 50% укриттів обласного центру повністю готові до використання. Завали, підтоплення грунтовими та каналізаційними водами – далеко не увесь перелік недоліків, з якими задля безпеки місцевого населення необхідно у найкоротші строки розквитатися.

Про це під час засідання комісії громадської ради з питань національної безпеки та оборони, цивільного контролю за діяльністю правоохоронних органів та протидії корупції повідомив заступник начальника Управління ДСНС України у Волинській області Костянтин Романчук.
З його слів, за станом на сьогодні лише 41 споруда цивільного захисту обласного центру знаходиться у належному стані і може гарантувати якісний захист лучан. Однак цей показник – далекий від омріяного ідеалу, оскільки 39 захисних споруд - затоплені, й саме через це проводити там будь-які ремонтні роботи – нереально. Аби вирішити це питання, під час громадської ради запропонували створити спеціальну комісію, яка буде займатися обстеженнями так званих укриттів. На її членів й покладатимуть обов’язок визначити характер підтоплення бомбосховищ, грунтовими чи каналізаційними водами тощо.
Адже, якщо питання підтоплення через несправність каналізація вирішити більш-менш просто, то викачка підземних вод - справа доволі громіздка та проблематична.

Окрім цього, три захисні споруди «по вінця» завалені. Ще 14 приміщень мають приватних власників, які мають не надто велике бажання щодо надання власним приміщенням статусу «захисних споруд». Натомість, деякі приватники роблять усе можливе й неможливе, аби їхні будівлі не перекочували у розряд «цивільно-захисних». Так, у цьому плані проблематичними є Шовковий комбінат, «Укртелеком» та багато інших фірм. Понад те, власники таких приміщень просто не допускають відповідних спеціалістів з перевірки укриттів. Також часто-густо фальсифікують документацію, мовляв, «я не я і хата не моя». Однак, згідно із результатами таких перевірок, компетентні органи уже оформили 136 протоколів.
Не оминули увагою й підвальні приміщення обласного центру, серед яких повністю оснащені, як укриття у разі небезпеки, 771 комунальне приміщення та приблизно 83 приміщень, що належать ОСББ.

Утім, як наголосив Костянтин Романчук, у Луцьку є такі райони, де концентрація підвальних приміщень недостатня, тож, якщо «рватимуться снаряди», то не усі можуть встигнути добігти до найближчих укриттів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
не пацик Показати IP 27 Березня 2015 12:55
додому в батіківську хату під стріхою саме безпечно : так що нема чого в комунальці байдаки бити-пора згадати рідне село і ремонтувати -приводити до порядку батьківські хати- подвірья-чистити кирниці-обробляти город : ражду по доброму на своему прикладі
my_gift Показати IP 27 Березня 2015 14:52
Перегляньте фільм "Голодні ігри: Сойка-пересмішниця" і побачите, ЯКИМ має бути укриття. Де щось подібне є в 200-тисячному Луцьку??
Анонім Показати IP 9 Квітня 2015 00:21
Про яку небезпеку мова? До нас прийдуть ополченцi? Чи ляхи? Кого лякатися? Вiд кого ховатися? Вже настав час чи ще зарано?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus