USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Голову бюджетної комісії облради можуть замінити

7 Вересня 2016 13:15
Проект рішення щодо кадрової перестановки у складі комісії з питань бюджету фінансів та цінової політики зареєстрували у Волинській облраді. Пропонується замінити голову комісії. Зі слів автора проекту рішення, голови фракції ВО «Батьківщина» у Волинській облраді Василя Столяра, таке рішення ініційоване тим, що нинішній керівник комісії, депутат обласної ради Людмила Кирда неналежно виконує свої обов’язки та саботує рішення комісії.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів Василь Столяр.

Так, зі слів депутата, вчора він зареєстрував проект рішення, згідно з яким пропонується змінити голову постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики. Як ідеться у документі, головою комісії пропонують призначити депутата Андрія Турака, натомість Людмилу Кирду хочуть залишити рядовим членом комісії.

Зі слів Столяра, це рішення викликане тим, що Людмила Кирда на посаді голови комісії неналежно виконує свої обов’язки та перешкоджає вирішенню питань, які важливі для волинської громади.

«Вона займається лише особистим життям та вирішенням власних питань, а не проблемами громади», - наголосив депутат.

Зокрема, депутат каже, що голова бюжетної комісії, пані Кирда саботувала рішення щодо створення та роботи КП «Волиньприродресурс», хоча, зі слів Столяра, вирішення цього питання допомогло б частково вирішити проблему наповнення місцевих бюджетів.

«Фракція ВО «Батьківщини» своїм рішенням постановила підтримати створення КП «Волиньприродресурс», а Кирда саботувала це питання. Натомість двох депутатів Ігоря Леха та Андрія Турака, які ініціювали рішення про створення комунального підприємства «Волиньприродресурс» та надання йому надр у користування, виключили з лав партії», - каже Столяр.

Окрім того, пан Василь розповів, що вчора у складі експертної комісії виїжджав у село Лісове Маневицького району, аби на місці оцінити збитки від незаконно видобування бурштину.

«Згідно з попередньою оцінкою, на площі у 6 гектарів бурштинокопачі своїми діями завдали державі та громаді збитків на 10 мільйонів доларів, і це за мінімальними підрахунками. Проблему незаконного видобування бурштину можна було б вирішити за допомогою КП «Волиньприродресур». Отож постає питання, Людмила Кирда, саботуючи вирішення таких питань, чи то замішана у цьому незаконному бізнесі, чи то їй байдужі проблеми громади, яка її обрала депутатом», - підсумував Василь Столяр.

Як повідомлялося, створення комунального підприємства «Волиньприродресурс» може стати вирішенням бурштинових проблем на Волині. Підприємство працюватиме на умовах спільної діяльності, розподілу прибутку або ресурсів, і, зокрема, контролюватиме видобуток інвесторами.

Окрім того, ІА Волинські Новини раніше повідомляло, що депутат облради Ігор Лех оприлюднив заяву, у якій наголосив, що від створення КП «Волиньприродресурс» виграє першою чергою вся волинська громада, адже нарешті з’являться кошти на реалізацію багатьох прийнятих обласною радою «екологічних» Програм, на які у бюджеті постійно бракує грошей. Адже інвестор сплачуватиме 50 відсотків заробленого на корисних копалинах. Доля обласної казни при цьому складе 50 відсотків від загальної суми, по 25% повинні отримати бюджети району та сільських рад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
777 Показати IP 7 Вересня 2016 13:26
Давно пора!
депутатам Показати IP 7 Вересня 2016 14:00
столяр правдолюбець - хі хі хі
5.45 Показати IP 7 Вересня 2016 14:00
Вона Кирда чи Скирда.
маневичі до 5.45 Показати IP 9 Вересня 2016 22:40
Вона с*отина
Волинянин Показати IP 7 Вересня 2016 14:31
Столяр-голова фракції батьківщина-це абсурд з абсурдів,рівно як Слабенко та Турак.До речі-там ще кілька приблуд.Розвал фракції планомірно підготовлений ще на передвиборчому етапі.Центральному офісу партії слід негайно відмежуватись від бардаку,що ганьбить імідж партії.
Екстрасекс до Волинянин Показати IP 7 Вересня 2016 20:35
Кіндер ти краще Ковелем займись, а не сидиш і коментарі строчиш.
Облрада Показати IP 7 Вересня 2016 14:51
Що Столяр, що Турак - аферисти яких погнали з Батьківщини.
районна рада до Облрада Показати IP 7 Вересня 2016 15:01
а як можна вигнати із партії і залишатись керівником фракції...
манька Показати IP 7 Вересня 2016 14:54
столяр і голова фракції... мда... "...Зі слів Столяра, це рішення викликане тим, що Людмила Кирда на посаді голови комісії неналежно виконує свої обов’язки та перешкоджає вирішенню питань, які важливі для волинської громади..." , якщо так вважає столяр, то шо тоді робить він? Для вирішення питань, які важливі для волинської громади?
волинянин Показати IP 7 Вересня 2016 15:27
людмила кирда якраз і виконує належно свої обов"язки!!!
333 до волинянин Показати IP 7 Вересня 2016 16:03
Як Столяр, якого вигнали з Батьківщини може очолювати фракцію, він що всіх і закон за дурнів має, чи може бурштин затьмив очі?
волинянину до волинянин Показати IP 7 Вересня 2016 20:37
Мова йде не про ті обовязки, а про обовязки голови комісії.
маневичі до волинянин Показати IP 9 Вересня 2016 22:44
Язиком и не більше.
Рома Показати IP 7 Вересня 2016 15:45
Ту аферистку давно пора міняти
333 Показати IP 7 Вересня 2016 15:57
Як може Столяр не член партії бути головою фракції? Самозванець!! Далекий від проблем Полісся,
Маневичанин Показати IP 7 Вересня 2016 15:58
Л.Ф. Кирда дійсно порядна та чесна людина, а те що Столяр афе..... то всі знають!!!!
маневичі до Маневичанин Показати IP 9 Вересня 2016 22:49
Чесно краде не мае сумниву .Чесно сина вивчила чесно помогала біїцям в ато все чесно.ХА_ХА_ХА
333 Показати IP 7 Вересня 2016 16:00
Як Столяр, якого вигнали з Батьківщини може очолювати фракцію, він, що за дурнів всіх має, чи бурштин затьмив очі, більшої дурні написати не можна було
123 Показати IP 7 Вересня 2016 16:02
Столяр оце то аферюга.тож створили те підприємство а де результати???
чому Показати IP 7 Вересня 2016 16:37
Чому не працює природресурс, Столяр, ви ж його створили, чому бардак у видобутку бурштину, що щось не зрослося, а тепер шукаєш на кого звалити, не попливли грошики від янтря... да...
бюджет обласний Показати IP 7 Вересня 2016 19:09
Головою комісії пропонують призначити депутата Андрія Турака... Йому на фірму Шевченка ще мало з бюджету коштів виділяли за СРСР і 25 років України і виділяють...? Скільки він ще хоче мільйонів , щоб бути щасливим з родичами ?
незалежний оцінювач Показати IP 8 Вересня 2016 09:41
кирда - освіта бібліотекар , власник притону , брехлива особа - це найточніша і найправильніша характеристика цієї особи. батьківвшина вичерпала свій потенціал і обридла - це підкреслили вибори на 23 окрузі
ода Показати IP 8 Вересня 2016 10:18
Столяр це частина такого собі угрупування до якого входять і нардеп Лапін і екологія обласна з метою дерибану бурштину

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus