USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЛНТУ починає співпрацю з «Укроборонпромом»

13 Лютого 2016 09:35
Луцький НТУ підписав доленосний меморандум, – пише «Під прицілом», посилаючись на сторінку ректора вишу Петра Савчука у Фейсбуці.

«Луцький НТУ підписав з концерном «Укроборонпром» меморандум про партнерство та співробітництво. Усвідомлюємо свою високу відповідальність за координацію, науково-технічну діяльність та освітню підготовку у цій галузі на Волині. Дякую усім! Працюємо!!!», – написав він.

Як передає Волинська газета, ЛНТУ – один з чотирьох закладів України, яким доручено розпочати підготовку до навчання за трьома військовими спеціальностями: танкістів, артилеристів і військових психологів.

Петро Савчук розповів, що, відповідно до завдань Міністерства оборони України, в ЛНТУ була створена військова кафедра і вже розпочато підготовку документів до ліцензування.

На проведення повного обсягу запланованих робіт на базі існуючої інфраструктури ЛНТУ потрібно близько 13 мільйонів гривень. Петро Савчук зауважив, що держава сподівається на співфінансування. Саме тому була підготовлена пропозиція, яку внесли на розгляд комісії щодо виділення 2 740 000 грн з обласного бюджету.

Ці гроші планують витратити на комунікації – сигналізацію, бокси та огорожу для навчальної військової техніки, яку виділяє Міністерство оборони України. Підготовчі роботи для розміщення зброї необхідно провести не пізніше квітня. Отримання відповідних засобів для навчання є визначальним для отримання необхідних ліцензій.

Таким чином, члени комісії підтримали доповнення до проекту цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Василь Показати IP 13 Лютого 2016 14:11
Який жах! Заради грошей готові інститут за колючий дріт закрити. Скільки часу танкісти будуть вчитися? День, два чи хоча б пару років? А ви що вічно воювати думаєте? Краще б з психологів і почали, щоб психів менше стало!
сераховичі до васил Показати IP 13 Лютого 2016 16:20
василь. військові кафедри є у всіх достойних державних вишах! і навчання там проходять за бажанням і за станом здоров"я! випускники отримують звання офіцера-запасу! до речі на в.кафедрі навчаються і дівчата!!
Анонім Показати IP 13 Лютого 2016 16:52
1-й етап: взяти бабло з бюджету. 2-й етап: роздерибанити бабло 3-й етап: закрити бурсу. кінці в воду

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus