USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Лучанка створює оригінальні композиції із сукулентів

21 Жовтня 2016 22:31
Дана Спасовська захоплюється фітодизайном інтер’єрів. Дівчина розсаджує рослинки сукуленти та робить для них оригінальні горщики. Виготовляє вазони на замовлення для тих, хто хоче зробити незвичайний подарунок або прикрасити свій дім такою цікавинкою. Дана розповідає, що хотіла би влаштувати власну виставку, але не може цього зробити, оскільки її вазони швидко знаходять нових господарів.

Про це йдеться на сторінках щотижневої газети Волинські Новини (№ 38).

«Сукуленти колекціонувала моя мама. Мені вони взагалі не подобалися. Завжди дивувалася: навіщо їй стільки тих рослинок. Коли народила донечку, в мене з’явилося багато вільного часу. Часто заходила до мами в теплицю: то квіти поллю, то переставлю вазони. Мимоволі й сама полюбила цю справу», – розповідає Дана.
Дівчина почала робити зі сукулентів різноманітні композиції. Самостійно вивчала, як рослини приживаються, чому люблять багато світла та мало води. А потім виставила роботи в інтернеті. Того ж дня її почали розпитувати про композиції.

«Сподобалися мої роботи, переказували знайомим, тож усе більше зацікавлених дізнавалися про мене. Працюю тільки чотири місяці, однак щодня маю різні замовлення. Хобі переросло в роботу й невід’ємну частину життя», – каже вона.
Зараз у Дани – сто видів сукулентів. Розмножуються вони з листочка, який треба висадити у землю. Поки рослинка виросте, може минути кілька місяців, а то й рік. Дівчина каже, що рослини геть невибагливі. Сукуленти потрібно поливати тільки раз на тиждень, а взимку взагалі раз на місяць. Це ідеальні рослини для людей, які не висаджують вазони, бо постійно переживають, що вони загинуть.

«До речі, колись квіти, які стояли у мене на підвіконні, гинули. Але тільки-но почала виставляти сукуленти, то вони не пропадали, а навпаки – розросталися та цвіли. У мене в квартирі уже все заставлено дітками сукулентів. Щойно малеча засинає, беруся до роботи. Чоловік жартує, що у мене скрізь земля розсипана», – каже Дана.

Дівчина зізнається, що найважче робити вазони з бетону, який вона сама й замішує. Каже, що п’ять перших горщиків узагалі викинула, поки зробила один, але такий, як потрібно.
«То грані були негарні, то шматок відвалився. Тільки на шостий раз вийшов гарний вазон. Зараз експериментую з формами. Вчуся робити багатокутники та великі бетонні горщики», – каже Дана.

Лучанка розповідає, що завжди хотіла бути корисною людям, створювати для них красу. Дана мріє, що колись улюблену справу можна буде розширити: відкрити власний магазин або ж влаштувати виставку.

Лілія БОНДАР
Фото з особистого архіву
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
алла Показати IP 21 Жовтня 2016 23:52
Молодець
Юлія Показати IP 21 Жовтня 2016 23:54
Гарненько;)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus