USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Окремі лучани взимку можуть залишитися без тепла

27 Серпня 2015 10:19
ПАТ «Електротермометрія» кинула напризволяще мешканців житлового будинку на вулиці Шевченка, 37а: цього року підприємство повідомило, що не укладатиме договір з ДКП «Луцьктепло» на здійснення опалення. А обладнання старої котельні підприємство взагалі вирішило демонтувати. Відтак, будинку загрожують холодні батареї взимку.

Про це стало відомо під час засідання чергової 77 сесії міської ради.

Депутат Сергій Сівак розповів, що будинок, якому вже 42 роки, перебуває у відомстві ПАТ «Електротермометрія». Кілька років керівництво зверталося до міськради взяти будинок на теплопостачання від мереж ДКП «Луцьктепло». Саме підприємство - на межі зупинки, а котельня не дає можливості повноцінно опалювати будинок. 2 тижні тому «Луцьктепло» надіслало лист, що підприємство не має можливості постачати тепло в цей будинок.

На зборах мешканців, які відбувалися тиждень тому, лучанам запропонували встановити автономне опалення. Але мешканці будинку визначилися, що встановити автономне опалення в короткі строки неможливо. Крім того, не всі можуть знайти 25-30 тисяч гривень на автономне опалення, оскільки в основному там живуть неплатоспроможні лучани, пенсіонери.

До слова, 3 квартири цього будинку все таки мають автономне опалення. Ще 36 сімей хочуть його встановити. А решта - проти.

Як стало відомо, що у 2009 році міська рада розробила проект модульної котельні, яка могла б опалювати цей будинок.

Заступник міського голови Лариса Соколовська розповіла, що проект 2009 року з будівництва модульної котельні того ж року зупинили, оскільки держава не надала передбачених грошей. А вартість такої котельні на той час складала 3,5 мільйона гривень. У липні ПАТ «Електротермометрія» повідомило, що не укладатиме договір з «Луцьктепло» на послуги з теплопостачання, а саму котельню планують розібрати. З директором підприємства зв’язатися ніхто не може.

Зі слів Лариси Соколовської, частина мешканців житлового будинку погодилася на встановлення індивідуального опалення. Ремонт газопостачання та встановлення лічильників на себе має взяти міська рада, а тим лучанам, які не можуть самотужки оплатити такі роботи, пропонують співфінансування.

Натомість будувати котельню для одного будинку, на її думку, - недоречно. Адже в 2009 році планували встановити модульну котельню на ще один будинок - будівлю суду та прилеглий садочок. Нині для решти об’єктів проблему вирішили, залишився лише житловий будинок на вулиці Шевченка 36а.

Натомість лучани, які прийшли на сесію, зауважили, що про співфінансування їм ніхто не казав.

Зрештою, депутати проголосували за те, щоб створити робочу групу з числа депутатів, працівників міськради, та місцевих мешканців, аби напрацювати рішення, яке б задовольняло усі сторони конфлікту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 27 Серпня 2015 11:12
А когда это дом по шевченка 37 стал общежитием ? Сперли бабки на котельную а теперь крайнего ищут ?
Цікавість Показати IP 27 Серпня 2015 14:18
Хтось щось мутить? Як мають отоплюватись інші приміщення (в т.ч. інші житлові будинки, скажімо Шевченка, 88) якщо зупинити котельню ВАТ "Електротермометрія"? Що заважає цей будинок підключити до мереж теплопостачання від інших котелень? Мабуть тут є якась "підкилимна" гра? І навіщо було в 2009 році вкладати кошти в проект, який сьогодні не реалізовано? Хто за ці розтрати понесе відповідальність?
Знаючий Показати IP 27 Серпня 2015 14:22
ДКП "Луцьктепло" чекає кредиту від ЄБРР (за кошти цього кредиту буде вирішено проблему котельні термометрії), для цього слід передбачити співфінансування в міському бюджеті, то щоб депутати були більшпіддатливі роздули проблему, а її реально не існує.
Йух Показати IP 27 Серпня 2015 16:04
ПАТ ЕТМ кинуло? Міська рада кинула!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus