USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мешканці одного з мікрорайонів Луцька бояться втратити зелену зону

29 Липня 2015 14:44
На вулиці В’ячеслава Чорновола забудовник вирішив звести дві дев’ятиповерхівки. Втім, мешканці навколишніх будинків розділилися: одні хочуть впорядкування території, а інші – бояться втратити зелену зону.

Про це йшлося під час 76-ої сесії Луцької міської ради сьогодні, 29-го липня.

На розгляд депутатів винесли Проект рішення «Про надання згоди управлінню капітального будівництва Луцької міської ради на передачу в суборенду ТзОВ «КАЗКОВА ОСЕЛЯ» орендованої земельної ділянки для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудованими приміщеннями на вулиці В’ячеслава Чорновола».

Депутат Павло Данильчук закликав не підтримувати рішення, мовляв, воно недопрацьоване.

«Я прошу не підтримувати проект рішення на цій сесії, а доопрацювати його і врахувати думки мешканців. Зараз я написав лист у прокуратуру із проханням роз'яснити, чи законно забудовнику виділили земельну ділянку. Наразі чекаю на відповідь. Звісно, та ділянка не може бути закинутою, але не варто дуже швидко «пропихати» проект рішення», – наголосив депутат.

Його підтримав і голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов.

«Коли ми говорили про те, щоб виділити цю земельну ділянку, то не врахували змін до законів України, згідно з якими прибудинкова територія вже належить мешканцям. Тому до того часу, допоки не впорядкують усі прибудинкові території під багатоквартирними будинками, буде недоцільним давати землю забудовнику. Щодо конкретно цього випадку, то підприємець хоче забрати частину землі й на прибудинковій території, думок людей з цього приводу він не чув», – сказав Осіпов.

Перед депутатами виступив член правління ОСББ будинку за адресою В’ячеслава Чорновола, 22.

«Переважна більшість мешканців виступає проти передачі землі в суборенду. Їхня аргументація така: згідно з генпланом, ця територія знаходиться у зоні зелених насаджень, а це – паркова зона. Мешканці просили облаштувати її під дитячий майданчик. Якщо ж глянути на 55-ий мікрорайон, то там будинки ростуть, як гриби, а зелених насаджень залишається все менше. Окрім того, забудовник хоче звести два дев’ятиповерхових будинки, але там немає школи, новий ДНЗ вже заповнений», – озвучив позицію мешканців лучанин.

Інша група мешканців 55-го мікрорайону сказала, що вони підтримують будівництво, мовляв, забудовник наведе на території лад.

Після дискусій депутатів та виступів мешканців, обранці громади підтримали більшістю голосів забудовника, віддавши за пропонований проект рішення 29 голосів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
ЛУЦЬК Показати IP 29 Липня 2015 15:46
Піар заради піару.Вчора Шелеп сьогодні Аси піару-Даніля і Осип.Ти як юрист пане Осіпов взагалі очевидно ЗУ не читаєш.Прочитай визначення Прибудинкової території.Бо скоро люди в центрі міста заявлятимуть претензії на с.Липини чи Дерно.А якщо хочете заробити грошей то підіть попросіть у Покровського може на рекламу як і Палиця він не жаліє грошей.
Лучанин до ЛУЦЬК Показати IP 29 Липня 2015 16:52
за весь Луцьк не розписуйся, якщо не знаєш! Ця земля на березі Сапалаївки є зеленою зоною.Замість того,щоб вкласти гроші міської громади для благоустрою території, де зможуть відпочивати всі Лучани, краще віддати її за відкат забудовнику. В луцьку майже не залишилося зелених зон - все порозпродували, все роздиребанили. Ще недавно наше місто було найкращим за умовами проживання, за часткою насаджень на кв.м. Хай романюк оприлюднить зараз ці цифри.
ВОНО Показати IP 29 Липня 2015 16:06
біля хат Романюка та прокурорів зелена зона в наявності і ніхто не бажає там щось будувати . так шо не будоражте народ злістними інсинуаціями
11 Показати IP 29 Липня 2015 16:50
Якщо мешканці не хочуть будинків, а хочуть гарну зелену зону - подайте проект облаштування зеленої зони в міськраду www.lutskrada.gov.ua/programa-pidtrymky-iniciatyv-zhyteliv-mista-lucka-na-2015-2017-roky
Мешканці району до 11 Показати IP 30 Липня 2015 16:02
А що у нас немає кому , крім мешканців, подумати про благоустрій зеленої зони? Навіщо ж тоді місцеву владу ми обираємо і наділяємо її відповідними повноваженнями? Навіщо платимо їм гроші із наших податків? Де наші архітектори, землевпорядники та інші чиновники та доброчинники?
Лучанка Показати IP 29 Липня 2015 17:07
А народ ніхто знову не чує, одні тупо протягують інтереси забудовника з однієї сторони і піаряться за рахунок людей з іншої! Ось тобі і правова держава, все робиться заради майбутнього наших дітей, купіть їм телефони, гаджети - і хай сидять вдома, навіщо вам майданчики, зелені зони - парки, сквери! Віддали землю забудовнику - і не треба вже вкладати гроші в інфраструктуру, косити траву, ставити смітники, лавки, дитячі майданчики- так для влади на жаль простіше- меньше навантаження на місцевий бюджет.
Коля Показати IP 29 Липня 2015 18:31
Мером треба обирати людину яка живе в місті.а не селі під містом.
Луцький до ЛУЧАНИНА. Показати IP 29 Липня 2015 21:11
Згідний з Вами, зелених насаджень малувато. Але ж люди також хочуть жити у місті. І за житло лратять немалі гроші. Не можна так: я поселився, вжився, маю окрему квартиру,а іншому зась.
місцевий до Луцький до ЛУЧАНИНА. Показати IP 30 Липня 2015 08:20
О то такі вселились і принесли в місто бидлячі навички: смітити скрізь у підїздах, лушпиння лускати, машини на тротуари ставити... Містяни вже плачуть від заселення так званих "селян" та інших заїзджих, що себе великими містянами рахують, а в середені і по вчинкам бидло бидлом!!!
Лучанка до Луцький до ЛУЧАНИНА. Показати IP 30 Липня 2015 15:30
Люди хочуть жити у місті і хочуть дихати вільно свіжим повітрям , а не сидіти в "кам'яному мішку" - ні вийти з будинку, ні дітям погратися , ні машину поставити вже ніде. А понад Сапалаївкою - болото і в тому болоті хочуть будувати будинки і продавати їх як елітні замість того, щоб облагородити територію і зробити набережну, щоб можна було прогулятися мешканцям із сусідніх "камяних мішків". Хоча сказати, що подихати свіжим повітрям - смішно. Від тої ж таки Сапалаївки сильно тхне. А славнозвісна "Казкова оселя " побудувала будинок біля архіву над прірвою - з порога зразу в Сапалаївку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus