USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани протестують проти встановлення будинкового газового лічильника

29 Червня 2016 13:51
Люди протестують проти встановлення будинкового газового лічильника у будинку №9 на вулиці Шота Руставелі у Луцьку.

Монтажна служба приїхала у середу, 29 червня, - повідомляє Волинське агентство розслідувань.

Біля багатоповерхівки зібралися близько тридцяти мешканців, які протестували проти монтажних робіт. Одна із жінок розповідає, що на усіх під’їздах розклеїли оголошення про проведення огляду та ремонту внутрішньо-будинкової системи газопостачання. До слова, в оголошенні про встановлення лічильника ‒ ні слова. Зі слів мешканців будинку, вони телефонували за номером, вказаним в оголошенні, але там ніхто слухавку так і не взяв.
Тож монтажна служба приїхала з газовим лічильником, але люди перегородили дорогу і не дозволили провести встановлення. Спочатку обурені мешканці намагалися пояснити причину таких протестів робітникам. Але дізнавшись, що вони тільки виконавці, відразу облишили розмови з ними. Між тим продовжували далі блокувати встановлення газового лічильника.

Мешканка будинку Зоя Гевко переконана, що, встановлюючи загальний будинковий лічильник, дурять громадян. Жінка запевняє, що її немає вдома з ранньої весни до пізньої осені, бо в той час мешкає на дачі. Вона обурена, що буде змушена платити за цей період, адже газом вона не користується.

«Квартири у нас приватизовані. Це наша власність. «Волиньгаз» із нами ніякого договору не укладав. Без двосторонньої угоди вони хотіли встановити будинковий лічильник, тим самим порушуючи наше право. Ми хочемо встановити індивідуальні лічильники у квартирах», ‒ додала вона.

Жінка обіцяє, що мешканці будуть боротися до кінця за свої права і не дадуть встановити будинковий газовий лічильник.
Представник ПАТ «Волиньгаз» Іван Киричук розповідає, що компанія хоче встановити будинковий лічильник. «Згідно з Кодексом газорозподільних систем, балансоутримувач (управитель) не може відмовити оператору ГРМ в організації та встановленні загальнобудинкового вузла обліку природного газу, якщо ці заходи здійснюються за рахунок оператора ГРМ», ‒ каже він.

З його слів, будинковий лічильник встановлюють безплатно.

Перший заступник голови правління ПАТ «Волиньгаз», головний інженер Сергій Галянт розповідає, що заходи із встановлення будинкових лічильників газу затверджені Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг в інвестиційній програмі ПАТ «Волиньгаз». З його слів, монтаж будинкових лічильників газу відбувається в чіткій відповідності з погодженими та затвердженими графіками.

Головний інженер запевняє, що у них є чіткий перелік адрес, де мають встановити будинкові лічильники. Отож, ПАТ «Волиньгаз» має встановити 879 будинкових лічильників газу.
Проте мешканці Шота Руставелі, 9 таки не дозволили його встановити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Лучанин Показати IP 29 Червня 2016 14:30
Якщо квартири приватизовані, і це їхня власність відключіть газ. Хай палять дровами в своїй приватній власності.
Лучанка Показати IP 29 Червня 2016 14:47
Не знаю,що дає цей лічильник. А от проблем додав. Доручили керувати лічильником кому небудь.От і почалося. Він прикручує тепло. На верхніх поверхах гаряче, а 2-4 поверхи -холодно.Особливо у 3-кімнатних квартирах. Дитяча,зал батареї холодні. Говорити нема з ким. Підходимо до нього говоримо,іди попробуй,холодні батареї,а він грубить і не відкриває двері. Це правильно хіба? З ним,як говорити,як би це були прдставники ЖЕУ,пішли до начальника і розібралися.За що ми платимо такі гроші,за холодні батареї.А верхні поверхи кричать нам тепло, ми не хочемо платити багато.Вихід де? І ще хочете створити ОСББ,то тоді з ким говорити з приватною особою,яка ні защо не відповідає.Людина,якій доручили таку ділянку роботи, повинна враховувати усі скарги мешканців будинку. А то зібралися три Таньки з базару і керують.з ЖЕКІВ виходити не можна ні на крок.На слідуючий опалювалньий сезон ми вибємо той лічильник у будемо самі керувати. Якщо вони не рахуються з людьми, в яких холодно.Оце колхоз,оце комунізм.Дійшли до ручки.
Лучанин до Лучанка Показати IP 29 Червня 2016 15:32
сплутали тепловий і газовий лічильники
ХХХ Показати IP 29 Червня 2016 15:02
Правильно роблять! Тому що дуже хитро "с*ака" організація Волинь газ(чи як вона там тепер називається) хоче в черговий раз зекономити на споживачах і замість індивідуальних лічильників, які вони мають згідно закону встановити до кінця року, знайшли лазівку і намагаються встановити загально будинковий. Тим самим вони будуть по факту розбивати ті ж норми на всіх. Для прикладу в моїй сім ї (4 чоловік) ми газом майже не користуємось(електро духовка, електро чайник, МХП), тільки для приготування їжі. А моя сусідка живе і зареєстрована одна, проте вона професійно займається випічкою і в неї в квартирі дві газові духовки, але вона як платила по нормі за одну людину так фактично і буде платити, тільки тепер решту газу по лічильнику ляже на решту мешканців будинку(до того ж має субсидію, бо вона вказує що безробітна). Тарифи мразота підняли, а своїх зобов зань виконувати не хочуть.
до ХХХ до ХХХ Показати IP 29 Червня 2016 18:35
Так в чому ж проблема? Встановіть в своїй квартирі лічильник і платіть лише за те, що фактично спожили. Лічильник - 1000 грн. + робота та проект ще 1000 грн. окупиться за 6-12 місяців. Чи ви ждете, що вам прийдуть і на халяву все зроблять?
ХХХ до до ХХХ Показати IP 29 Червня 2016 19:41
Так в тому і проблема що саме обл. гази за власний кошт мали поставити індивідуальні прилади обліку газу, згідно урядової постанови, як це роблять всі обл.енерго, оскільки дані прилади закладені в діючі тарифи. А вони мало того що хочуть, це "обійти", так ще й наволоч зробили собі додатковий "бізнес" саме на незрозуміло кому потрібних так званих проектах та роботі( і це не 1 000 грн як ви пишете а мін 1 600грн, оскільки ми вже даним питанням цікавились), Так що як кажуть "без лоха, жизнь плоха", от і мутять на незнанні народу "бабло". І це не яка не "халява" а саме обов язок волинь газу. Так що іноді краще в таких випадках промовчати, через свою не компетентність.
До ХХХ до ХХХ Показати IP 29 Червня 2016 21:33
Обіцяного три роки чекають. Рано чи пізно лічильник таки встановлять на будинок, і в кого є в квартирі буде платити по-факту, а решту будуть розбивати відповідно до показників будинкового лічильника між тими мешканцями в котрих немає лічильників. Особисто в мене вже більше року встановлений лічильник за власні кошти. 10 куб./місяць, а без лічильника я б платив по нормі за 24 куби. От і порахуйте скільки це в гривнах виходить.
123 до до ХХХ Показати IP 29 Червня 2016 20:16
за все 2600, мені вийшло
Лучанка до 123 Показати IP 30 Червня 2016 00:41
Нам в тому році встановили безкоштовно, ми написали заяву на всановдо облгазу і чекали близько місяця
нхя не смішно Показати IP 29 Червня 2016 15:10
Правильно. Нехай встановлюють індивідуальні лічильники в кожній квартирі за кошти "Волиньгазу", а не влаштовують на є ба л\во з будинковими лічильниками. Чому електрики десятки років встановлють, перевіряють і заміняють електролічильники за свій кошт і у нікого не виникає думки встановити якийсь ср\ний "загальнобудинковий електролічильник"? Кошти на встановлення індивідуальних лічильників закладені в тарифах на газ, за який МИ переплачуємо у 3-4 рази, щоб жирні свині галянти-шмалянти та інші карпоморди мали місічні зарплати по 100-150 тис. гривень.
я Показати IP 29 Червня 2016 15:41
а где можно посмотреть список домов, где должны установить счетчики?
і я до я Показати IP 29 Червня 2016 17:18
огласите весь список, пожалуйста
natalka до я Показати IP 30 Червня 2016 00:47
https://vl.104.ua/ru/for-clients/do-uvagi-klijentiv/id/pat-volingaz-vstanovit-879-budinkovih-lichilnikiv--18946
Лучанини Показати IP 29 Червня 2016 15:44
Тільки індивідуальні лічильники газу!
Анонім до Лучанини Показати IP 29 Червня 2016 20:20
Так як в приватних будинках за свої гроші ставлять газові лічильники, так мож на і в квартирах.
перехожий до Анонім Показати IP 30 Червня 2016 00:08
В індивідуальних будинках поставили прилади обліку до 1 січня 2014 року за рахунок волиньгазу. Кошти закладені в тариф як цільова надбавка на встановлення лічильників газу. І цю надбавку з тарифу на сьогодні ніхто не відміняв.
Лучанин з будинку Показати IP 29 Червня 2016 17:50
Поговорили побалакали а люди так и залишились без газу.
лучанин Показати IP 30 Червня 2016 00:41
Нема слів.. Дивишся на цю чорноту і розумієш.. що саме завдяки таким кільком відсоткам "темних" людей всім іншим не світить цивілізація.. бо вони памятають совок..і як там було пиз..то .. Люди.. бля да вам не пофіг... вони ж не за ваш кошт хочуть його поставити.. Видно волиньгаз запідозрив що саме цей будинок махінячить з газом.. і судячи по самим активним крикунам видно хто саме.. Як можна мутити..? Да просто..починаючи із професійної пекарні в квартирі.. і закінчуючи банально зрідженням (скрапленням) газу.. (поставив установку і крути газ в балони та заправляй авто..))) Хто не споживає газ маючи електроприлади.. поставте індивідуальний лічильник..
Анонім Показати IP 30 Червня 2016 10:55
ні панове, ну слід когось винуватити щодо встановлення - чи невстановлення індивідуальних лічильників, кому потрібно було звернулися з заявами на аресу волиньгазу! Їм івстановили! Кожен з нас є споживачем, а споживач завжди правий! І коли ми просто сидимо й "кехкаємо в кулак як погано жити" само собою ні до кого не прийде! А ВИ КОЖЕН ХОТЬ ЧУТЬ - ЧУТЬ НАПРЯГЛИСЯ ПО "ОББИВАННЮ ПОРОГІВ" - САМИХ МОНОПОЛІСТІВ ДЛЯ ЗАХИСТУ ВАШИХ СПОЖИВЧИХ ПРАВ! ХТО СТУКАЄ ТОМУ І ВІДКРИЮТЬ! (ну не з першого разу так - опісля стесаних щиколоток) просто не мовчати, а мешканці даного будинку - молодці, їм кожному індивідуально слід подати заяви на безкоштовні лічильника згіно закону України "про комерційний облік природного газу". МОВЧИШ ТОЙ ПЛАТИШ!!!
Я Показати IP 30 Червня 2016 10:56
ні панове, ну слід когось винуватити щодо встановлення - чи невстановлення індивідуальних лічильників, кому потрібно було звернулися з заявами на аресу волиньгазу! Їм івстановили! Кожен з нас є споживачем, а споживач завжди правий! І коли ми просто сидимо й "кехкаємо в кулак як погано жити" само собою ні до кого не прийде! А ВИ КОЖЕН ХОТЬ ЧУТЬ - ЧУТЬ НАПРЯГЛИСЯ ПО "ОББИВАННЮ ПОРОГІВ" - САМИХ МОНОПОЛІСТІВ ДЛЯ ЗАХИСТУ ВАШИХ СПОЖИВЧИХ ПРАВ! ХТО СТУКАЄ ТОМУ І ВІДКРИЮТЬ! (ну не з першого разу так - опісля стесаних щиколоток) просто не мовчати, а мешканці даного будинку - молодці, їм кожному індивідуально слід подати заяви на безкоштовні лічильника згіно закону України "про комерційний облік природного газу". МОВЧИШ ТОЙ ПЛАТИШ!!!
Я Показати IP 30 Червня 2016 10:57
ні панове, ну слід когось винуватити щодо встановлення - чи невстановлення індивідуальних лічильників, кому потрібно було звернулися з заявами на аресу волиньгазу! Їм івстановили! Кожен з нас є споживачем, а споживач завжди правий! І коли ми просто сидимо й "кехкаємо в кулак як погано жити" само собою ні до кого не прийде! А ВИ КОЖЕН ХОТЬ ЧУТЬ - ЧУТЬ НАПРЯГЛИСЯ ПО "ОББИВАННЮ ПОРОГІВ" - САМИХ МОНОПОЛІСТІВ ДЛЯ ЗАХИСТУ ВАШИХ СПОЖИВЧИХ ПРАВ! ХТО СТУКАЄ ТОМУ І ВІДКРИЮТЬ! (ну не з першого разу так - опісля стесаних щиколоток) просто не мовчати, а мешканці даного будинку - молодці, їм кожному індивідуально слід подати заяви на безкоштовні лічильника згіно закону України "про комерційний облік природного газу". МОВЧИШ ТОЙ ПЛАТИШ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus