USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Лучани - проти перейменування вулиці у місті на Вірменську

23 Січня 2015 17:15
Назву однієї з вулиць Луцька громадські активісти хочуть змінити на «Вірменську», а депутати пропонують створити цілий квартал.

Власне, таку ініціативу нині й обговорювали народні обранці міста разом із мешканцями вулиці Галшки Гулевичівни під час виїзного засідання комісії з питань впорядкування назв вулиць Луцька.

Так, депутати розглянули звернення громадської організації Центр культури вірмен Волині «Лори Бед» щодо перейменування вулиці Галшки Гулевичівни на вулицю Вірменську. Під час засідання наголошувалося: вулиця 500 років мала назву Вірменська, там збереглися залишки вірменської церкви і вірменського цвинтаря. Тоді члени комісії не прийняли остаточного рішення, адже вирішили зустрітися з мешканцями вулиці і дізнатися їхню думку.

Сьогодні секретар міської ради Сергій Григоренко, депутати Петро Савчук, Аскольд Пекарський, Богдан Шиба та Андрій Осіпов зустрілися з мешканцями вулиці Галшки Гулевичівни, щоб дізнатися їхню думку щодо перейменування вулиці у Вірменську. Під час зустрічі зібралися близько 30 осіб - це як мешканці вулиці, так і активні лучани, - повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.

Представники громади зауважили, що виступають проти перейменування вулиці і просять у депутатів не змінювати назви. З вуст лучан лунали різні аргументи та пропозиції.

Також мешканці обговорили питання продовження робіт з благоустрою вулиці Галшки Гулевичівни. Вони зауважували, що частина вже відремонтована і має хороше покриття, а інша — знаходиться у занедбаному стані, на дорозі утворилися ями, під час дощу стоять калюжі води тощо.

Сергій Григоренко зауважив, що необхідно, аби спеціалісти виїхали, вивчили це питання і подали дані про суму коштів, які необхідно буде витратити на благоустрій вулиці.

Крім того, він наголосив, що члени комісії вивчатимуть питання щодо надання одній з вулиць чи площ назви Вірменська. З його слів, як варіант — назвати так площу перед Лютеранською кірхою. Проте, це питання вивчатиметься.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
!!! Показати IP 23 Січня 2015 18:26
Настукайте тому вірмену по шиї, в такий час піднімати такі питання! Ніби немає важливіших справ!
123 Показати IP 23 Січня 2015 18:40
лисий, навчись спілкуватись з людьми (ручки при я...х тримають .....), а потім винось свої питання на обговорення
прапазіция Показати IP 23 Січня 2015 19:40
Трєба цюю вуліцуназвати проста Шибенштрассє.
312 Показати IP 23 Січня 2015 20:49
ну дійсно-куку-на муку-я хочу пашива савельєва-так мій син називав-був маленький-божевілля-в країні біда-а тут вулиці міняти-ну просто не має слів-вибачте-п**дурки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
333 Показати IP 23 Січня 2015 21:08
Питання перейменування вулиці є чистої води провокація, Мета провокації - породити чутку про антивірменські насторої в Луцьку. Для Москви - це в масштабах всієї західної України. Першим передавачем провокації є не вірменин, його підставили. Це Гуцалюк - радник Гунчика.
Лучанин Показати IP 23 Січня 2015 22:40
Шановна міська рада м.Луцька! чому до цього часу не перейменовано вулицю МОСКОВСЬКУ? Ганьба!!!
**** до Лучанин Показати IP 24 Січня 2015 00:18
а чим тобі московська помішала,це ж не путінська.може і ковбасу будеш переназивати.маразм.
Алі абу-Таліб до **** Показати IP 24 Січня 2015 21:04
А між тим в меню їдальні АП РФ вже давно котлети по-київські називають котлетами по-пітерські...
Петро до Лучанин Показати IP 24 Січня 2015 13:12
І чому не має вулиці Шиби, Сидора і Духневич? Вони теж економіку піднімають і при всіх владах!!!!
ЛисЛис Показати IP 24 Січня 2015 16:38
я думаю, жители улицы выступили против не столько как против факта вернуть армянское происхождение улицы, сколько чисто из пргматизма. Ребят, щас опять придется документы переоформлять и всякие бумажные волокиты...трать деньги...людям сейчас что некуда их девать?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus