USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучани провели в останню путь Героя-«айдарівця»

8 Квітня 2016 13:57
Луцьк попрощався із Сергієм Грибковим, який знайшов вічний спокій на малій батьківщині через два роки після загибелі.

Так, прощання з Героєм відбулося сьогодні, 8 квітня, об 11:00 у верхньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору, а об 12:00 під час громадянської панахиди лучани віддали останню шану загиблому на Театральному майдані.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що 7 квітня десятки машин зустрічали тіло воїна на в’їзді у рідний Луцьк. Біля його дому спільно помолилися рідні та знайомі.



Також на сайті йшлося про те, що особу Грибкова Сергія Миколайовича вдалося встановити за результатами експертизи ДНК. Лучанин загинув ще 5 вересня 2014 року у Старобельському районі Луганської області. Його поховали як невідомого солдата у селі Чмирівка на Луганщині.

Під час заупокійної панахиди за загиблим бійцем кожен присутній у храмі тримав у руках свічку або квіти.
«Ми, звичайні люди, християни, українські патріоти, можемо із впевненістю сказати про те, що Сергій віддав власне життя за Батьківщину, волю та віру, бо мав велику любов до своєї землі і мав надію на те, що подальше земне життя проведе під мирним небом. Для того, аби віддати йому останню шану й молитву, ми й зібралися у церкві. Відійшов від нас не лише син батьків й бойовий побратим, а й Герой. Тож, Алея Слави у Гаразджі поповниться ще одним воїном-визволителем. А так не хотілося б, щоб на тій алеї додавались нові могили і хрести. Але ми не можемо цього зупинити, не виборюючи незалежність і волю. Життя - це постійна праця над собою. Але мало лише однієї праці, щоб вільно жити. Для цього потрібно стояти на сторожі волі. Ось це і роблять українські хлопці та дівчата на передовій. І, помираючи, вони благають нас, аби ми любили Україну і свободу, так як любили її вони», - звернувся під час проповіді до вірян священнослужитель.


Натомість, під час громадянської панахиди Луцький міський голова Микола Романюк зауважив, що Сергій – тридцятий лучанин, який віддав власне життя під час невизнаної війни на сході.
Зауважимо, що Сергій Грибков протягом 9 років працював в органах прокуратури, тому попрощатися із загиблим прийшли і його колеги.

«Увесь час, поки ми не знали про місцезнаходження Сергія, ми сподівались і вірили, що він живий. Тепер же світла пам'ять про нього назавжди залишиться у наших серцях», - зауважив прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак.
Слово взяла й перша вчителька Героя Лариса Свидерко, яка зазначила, що Сергій був дуже здібним учнем, із почуттям обов’язку та честі, саме тому він й пішов добровольцем на війну:

«Вкотре Волинь прощається із Героєм, який загинув на нікому непотрібній війні. Він не встиг розправити крила та створити сім’ю, натомість, закінчив вищий навчальний заклад і став прокурором. Не віриться, що перед нами його прах. Кажуть, що людина помирає двічі: перший раз, коли її душа відходить на небо, а другий – коли її забувають. Тож вічна пам'ять загиблому», - втерла сльозу педагог.

Бойовий побратим бійця Ігор Рицко пригадав, як ще влітку 2014 року відвозив Сергія на війну, а сьогодні разом з лучанами проводить його в останню путь.
Перепоховають Сергія Грибкова на Алеї почесних поховань міського кладовища у селі Гаразджа.

Довідково:

Сергій Грибков народився 1 жовтня 1981 року. Закінчив ЗОШ № 7, Волинський державний університет імені Лесі Українки. Працював в органах прокуратури Волинської області. У зону АТО пішов добровольцем і ніс службу у складі батальйону «Айдар». 26 серпня 2014 року його призвали на військову службу по мобілізації до складу 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» Сватівським районним військовим комісаріатом Луганської області. Після трагічних подій під Іловайськом зв'язок із бійцем перервався.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus