USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Лучани залишились без тепла через самовільні ремонти сусідів

25 Жовтня 2016 09:52
Через самовільні реконструкції систем теплопостачання окремі луцькі квартири досі залишаються без тепла.

Про це йшлося під час оперативної наради в Луцького міського голови сьогодні, 25 жовтня.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась повідомив, що через непогоджені ремонти та самовільні реконструкції систем теплопостачання, окремі квартири Луцька залишились без теплопостачання, попри те, що опалювальний сезон в місті вже розпочали.

«Люди завужують діаметри труб, виникають проблеми по стояках», - пояснює Юрій Крась.

Разом з тим зауважив, що в місті не залишилось багатоквартирних будинків, у які досі не подають тепло. Окрім вищезгаданих «проблемних» стояків та квартир.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини посадовець зазначив, що близько 10 заявок залишається на контролі департаменту. Проблеми виникають, зокрема, через заміну металевих батарей на пластикові чи поліпропіленові, не розрахувавши необхідної товщини. Інші роблять неправильні повороти чи загини труби.

Відтак, «тепло» доходить до цих квартир, але далі по стояку не рухається. З'ясовувати ситуацію з власниками таких квартирами будуть через суд. Адже лучани, через яких сусіди залишаються без тепла, не лише не хочуть усувати проблему, яку самі ж спричинили, але і не йдуть на контакт.

«Спочатку шляхом переговорів, але якщо не доходить… Є такі, що не пускають працівників в квартиру. Вони з теплом, бо до них воно доходить. А от вище по стояку – ні», – каже Юрій Крась.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Василь Показати IP 25 Жовтня 2016 12:27
Тут палка в двох кінцях. З однієї сторони через дорожнечу люди намагаються робити самі, бо так дешевше. При цьому комунальні служби всерівно нічого не отримують. Якби вони зробили нормальні тарифи за виклик майстра, за роботу, то й народ би робив все правильно. З іншої сторони є постійні заборони. Чому той хто знає та вміє не може самостійно зробити? Треба лише при подібних ремонтах зобов'язати власника квартири зробити пряму трубу з краном та відводи на батарею з кранами. Далі нехай власник робить що хоче з своєю батареєю, головне що людям буде йти тепло. В цьому буде ще один плюс - можна буде регулювати (якщо з розумом) температуру в помешканні. Якщо умови не виконуються, йде самостійне втручання в систему - повинні бути невідкладні жорсткі заходи (це вже робота депутатів в сфері законодавства) щоб служби могли зайти в помешкання та навести порядок (звичайно лише після того як буде 1005 встановлено що проблема саме в цій квартирі), так щоб власнику мало не показалося.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus