USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани зустріли героїв-добровольців, які захищали Донецький аеропорт

29 Вересня 2014 22:15
Шестеро бійців Добровольчого Українського Корпусу, які брали участь в обороні Донецького аеропорту, повернулися зі Сходу у Луцьк.

Зустрічали добровольців-волинян вигуками «Герої!» родичі, друзі та активістки із жіночої чоти «Правого сектора» 29 вересня поблизу пам’ятника Тарасу Шевченку у Луцьку.

Як розповіла прес-секретар організації подруга Тінь, цього дня зустрічали бійців Третього запасного батальйону ДУКу, у лавах якого воюють волиняни. З її слів, постійно відбувається ротація добровольців. Так, наразі зустрічали тих, хто обороняв Донецький аеропорт (як відомо, у неймовірно запеклих боях аеропорт вдалося відстояти). Героїв у Луцьку вітали квітами та ексклюзивним тортом із символікою батальйону. Як розповіли добровольці, одночасно з ними шестеро волинян повернулися із зони АТО у Ковель.



Один із добровольців, які повернулися, Віталій Ковальчук, розповів, що останнім часом бійці навчилися виживати, тож втрати корпусу незначні.

«Я говорив з командирами армійських бригад, і вони кажуть, що, якби слухалися командування штабу, то вже давно були б розбиті. Щодо наказу Порошенка про тридцятикілометрову зону, військові та добровольці говорять, що не для того хлопці лягли, щоб тепер здавати українську землю. Місцеві розповідали, що роблять сепаратисти: був випадок у Карлівці, що жінок та дівчат загнали у клуб п’яні чоловіки, а потім вибирали серед них найгарніших, щоб потішатися. Я вважаю, що всі справжні чоловіки повинні захищати людей від цієї наволочі, тому що там, дійсно, зібралися не стільки сепаратисти, як переодягнені росіяни. Навіть не солдати, а бидло. Воно гуляє та грабує наш простий народ», - розповів доброволець.



Він повідомив, що Третій запасний батальйон воює, як партизанський загін, координуючи дії із військовими підрозділами (93-ю, 40-ю та 79-ю бригадами) та не чинячи безглуздих самостійних вилазок. Усі волиняни, які воюють у лавах батальйону, нині живі. Добровольці проходять нормальний вишкіл на базі, куди приїздять інструктори. Так, нещодавно курс парамедицини організовували інструктори з США та Канади, після цього видавали бійцям дорогі натівські аптечки. Воюють добровольці за допомогою мисливських карабінів, оформлених на себе, адже влада, зі слів бійця, боїться легалізувати такий батальйон, як ДУК Дмитра Яроша.

Пліч-о-пліч зі спецпризначенцями протягом 15 днів захищав аеропорт доброволець Дмитро Корецький.



Він розповів, що АТО для нього розпочалася ще з перших днів, а останнє бойове завдання – зачистка території та закріплення - він виконував два дні тому. Зі слів вояка, цілодобово тривав обстріл «Градами», пересуватися територією аеропорту доводилося дуже швидко, в повному обмундируванню, запам’яталися холод та бажання вижити. А найбільшим бажанням було спіймати живцем сепаратиста. Страху стріляти там немає ні в кого з бійців, виникає холоднокровність - запевнив Дмитро Корецький.

«Солдати тримають оборону аеропорту, а ДУК займається розвідкою, зачисткою території, усіма брудними завданнями. Загалом на Сході я - з 3-го вересня, в аеропорту перебував протягом 15 днів», - розповів боєць.



Емоційно зустріла його у Луцьку дружина Антоніна, яка зізналася, що для неї приїзд коханого чоловіка тримали в таємниці. Вдома на нього чекали двоє діток, які щодня молилися за здоров’я тата. Боєць пояснив, що виїзд тримали у таємниці, адже сепаратисти могли виявити колону та обстріляти її із мінометів з будь-якої лісопосадки.

Після відпочинку поряд із родинами бійці готові вирушати на Схід, щоб продовжити справу захисту України від загарбників.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus