USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани протестують: хлібний магазин зіпсує подвір’я багатоповерхівки

27 Липня 2012 14:18
Мешканці дев’ятиповерхівки, що у Луцьку на вулиці Ветеранів,1, проти того, щоб поблизу їхнього будинку з’явився хлібний магазин.

Тим часом міськвиконком дозволив підприємцеві зводити тимчасову конструкцію на цій ділянці. Наразі тут тривають будівельні роботи.




Як розповіла одна з невдоволених мешканок будинку Людмила Кармакова, будівельні роботи почалися на подвір’ї декілька днів тому. Наступного дня жителі почали бити на сполох, адже вони проти того, щоб частина колишнього дитячого спортивного й ігрового майданчика була зайнята торгівельним об’єктом. «Фактично це в нас і зараз дитячий майданчик. Великі діти можуть піти на шкільну площадку, що поруч, а от менші – ні, то й граються тут. Ми планували «скинутися» і колись каруселі поставити тут. Ми самі біля будинку клумби робили, доглядаємо за усім подвір’ям», ‒ розповіла жінка.







Тим часом, відповідно до рішення виконавчого комітету Луцької міськради №335-1 від 24 травня 2012 року, ТзОВ «Волиньторгхліб» отримало дозвіл на розташування тимчасових споруд за декількома адресами, зокрема, й на вулиці Ветеранів,1. Документом визначено, що підприємство реалізовуватиме тут хлібобулочні вироби, також зобов’язується встановити біля магазинів урни для сміття, оздобити прилеглу територію квітковими композиціями.

Щоправда, мешканці побоюються, що так не станеться. За словами Людмили Кармакової, споруда матиме розмір 3 на 4 метри і займатиме занадто багато місця у дворі. Крім того, жінка переконана, що торгуватимуть в магазині не лише хлібобулочними виробами, адже це нібито не вигідно. «Не просто кіоск поставлять, а магазин. Вони заберуть майже всю площадку. Приходив господар – це Віктор Алфьоров. Він приніс документи. Каже, що продаватимуть булочки, і що діти зі школи будуть бігати сюди за булочками. Але діти в нас на булочки не голодні, а випічка є в школі і в інших магазинах в мікрорайоні. А якщо вони ще «лєтнік» поставлять і будуть продавати пиво, то нам мало не покажеться».



Мешканка будинку також розповіла, що разом із сусідами написала колективну заяву директору житлово-комунального підприємства №6/7, яке обслуговує багатоповерхівку, з проханням не дозволяти підключення електромереж майбутнього магазину до будинку.

Директор ЖКП №6/7 Микола Гарбарчук цю інформацію підтвердив й у коментарі «ВН» повідомив, що комунальники відмовили ТзОВ «Волиньторгхліб» у підключенні їхніх електромереж до житлового будинку. «Ми не зобов’язані надавати технічні умови на підключення до електромереж. Там є нюанси ВАТ «Обленерго», бо коли надається потужність для підключення стороннього об’єкта – значить на ту величину потужність я маю зменшити для будинку. В нас мережі старі, вони розраховані на 1,5 кіловата, а зараз в кожній квартирі є мінімум на 3 кіловати обладнання», ‒ пояснив причину відмови керівник підприємства.

Він також зауважив, що розташовуватиметься хлібний магазин не на прибудинковій територій, а на ділянці комунальної власності на розі вулиці Ветеранів й однойменного провулка.

Водночас, на думку Миколи Гарбарчука, магазинчика на тому подвір’ї розташовувати не слід було б, адже об’єкт зіпсує вигляд цієї території.

Зауважимо, що дитячий майданчик біля будинку на вулиці Ветеранів, 1 зведений, схоже, давно, і він досить невеликий.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Z Показати IP 27 Липня 2012 15:59
На вулиці Кравчука між будинками 5 і 9 теж будували продуктовий магазинчик, а нещодавно відрили і диво.... вийшов бар Млин всі дуже задоволені, особливо тим яка п"янь навкруги стала збиратись.
дпз Показати IP 27 Липня 2012 16:46
Лєтнікі - це позорище нашого міста і кубло де роками збираються алкоголіки . на Дружби Народів 4 А -стоїть таке чудо впритул до 9 поверхового гуртожитку і на місці де могла б бути дитяча площадка повзають пяні дядьки.а діти дивляться на то все і напевно набираються досвіду. А міська влада закрила чомусь очі.Може досить тих генделиків посеред вулиць і дворів!
Інна Показати IP 28 Липня 2012 00:37
Навпроти піцерії "Санремо" на Кравчука знаходиться цілодобовий магазин (хоча за кілька метрів є цілодобове Сільпо з охороною). Цей магазин цілу ніч притягує всю пять з району. Цілу ніч там бються, інколи ріжуть перехожих, грабують. Міліцію визивали кілька десятків разів, але вона не їде, ще й кепкує. Інколи патруль купує вночі там цигарки і тихо йде, а вслід їм місцева алкашня кричить "Мєнти"! це жахливо. Взяли б хоча б раз розібрались, надавали гумами по плечах. А то чоловіки там вночі набухаються, а потім ідуть бити своїх жінок!! Район від цього магазину страждає.
ХОЧУ АЛКОГОЛЬ УНОЧІ до Інна Показати IP 28 Липня 2012 22:54
А бухла купити в сільпо і волати усю ніч які проблеми, чи там діє обмеження луцької міськ ради на заборону продаж водяри і папірос уночі!???!!!
лучанка Показати IP 28 Липня 2012 21:12
Теж саме відбувається на вулиці Конякіна 21, навпроти дитячого майданчика працює цілодобовий магазин" Вишенька", який не зважаючи ні на які закони (заборону продавати спиртне після 23 години)торгує спиртним, цілу ніч до магазину під"їзджають машини з включеною музикою приходять п"яні компаніі ,які на дитячому майданчику розпивають спиртне б"ють пляшки, матюкаються і ніхто на це не реагує.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus