USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьк «накрила» польська і українська музика

24 Травня 2015 00:30
Драйв, драйв і ще раз драйв подарували лучанам музичні гурти на концерті в рамках фестивалю сучасного мистецтва «Art territory». Захід розпочався о 18:00 і тривав чотири години.

Першими на сцену вийшли гості з Польщі, міста Жешува, гурт «Rockaway». Хлопці вже не вперше в Україні, але перший раз завітали до Луцька. Вони співали як польською, так і англійською – навіть виконали один із хітів британського рок-гурту Pink Floyd. Українських пісень, на жаль, не було, але це не завадило лучанам танцювати та хитати головами у такт рок-музиці.





Наступні гості сцени – луцький «Фіолет», гурт, знаний як у місті, так і по всій Україні. Підтвердження цьому – величезна кількість концертів, які дають хлопці. Цікаво, що вони ніяк себе жанрово не обмежують і експериментують зі звучанням від акустично-джазового варіанту до «альтернативної» агресії року. Переконатися в цьому можна було і сьогодні.





Насамкінець, до волинської публіки вийшли «Kozak System» – хедлайнери фестивалю, як заявили самі організатори. Вони презентували пісні зі свого нового альбому «Живи і люби», серед яких була і композиція «Коли вона» – її слова написав український письменник Сергій Жадан.





Варто зазначити, що «Kozak System» співпрацюють з такими сучасними українськими поетамита виконавцями як Сашко Положинський («Тартак»), Андрій Середа («Кому Вниз»), Катя Chilly, Дмитро Лазуткін, Юрко Іздрик та вже згадуваний Сергій Жадан.

Після однієї з пісень лідер гурту Іван Леньо зізнався, що для нього дуже зворушливо приїжджати на Волинь, і відразу ж пояснив чому: «Тут, у Луцьку, народився Сашко Положинський, мій чудовий друг, тут живе та працює на радіо «Сід ФМ» Вікторія Жуковська, яка за часів Януковича, коли українська музика на радіо була неофіційним табу, ставила мої пісні та пісні інших українських гуртів, і вони звучали в ефірі».



Згадав Леньо і «Фіолет», і «ФлайzZzа», й «Аромотерапію».



Нагадаємо, фестиваль музичного мистецтва «Art territory» розпочався у Луцьку вчора, 23 травня, і продовжиться сьогодні, 24-го травня.

У суботу всі охочі змогли побувати на семінарі з урбаністики «Місто в мініатюрі», на якому спікери з інших міст – Львова, Івано-Франківська - ділилися досвідом облаштування громадського простору; долучитися до майстер-класу із розмальовування луцьких мега-пряників; подивитися епатажний перфоманс «Вивішування спогадів із «Мандрівного вішака», який посеред вулиці організував театр «ГаРмИдЕр», а також поспостерігати, як луцькі митці малюють графіті та сходити на відкриття виставки світлин Жешувської спілки фотографів (Польща). Не менш цікавим дійством виявилося створення «мистецької барикади» посеред вулиці Лесі Українки, яку звели запрошені на фестиваль польські митці.

А вже на фіналі першого дня фестивалю, під час музичного концерту, відбувся «Марш Героїв», учасники якого пройшли від меморіального комплексу «Вічна слава»до монументу жертвам політичних репресій, що на Замковій площі. Водночас, коли колона минала сцену, лідер гурту «Kozak System», які саме виступали, попросив усіх присутніх обернутися до учасників Маршу Героїв і хвилинним мовчанням вшанувати бійців, які загинули на сході. Леньо закликав усіх бути свідомими та сильними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
пісня Показати IP 24 Травня 2015 09:48
А Європу "накрило" Євробачення! 1-е місце Швеція, 2-е Росія, 3-е Італія. Ну і що там Європа проти Росії має...:)
лучанка Показати IP 24 Травня 2015 10:08
А люди з будинків що поруч ще не прийшли, не накрили організаторів?! Гидоття, совісті зовсім не мають!
мешканець Показати IP 24 Травня 2015 11:23
Купа молоді з пивом горілкою. Нецензурна лексіка. Задовольнення фізіологічних потреб не соромлячись де-небудь. Це наще майбутне це Європа.
мешканка до мешканець Показати IP 24 Травня 2015 18:29
Це гидота, яку не пустять у Європу!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus