USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Луцьк прощатиметься із п'ятьма загиблими бійцями «Світязя»

24 Грудня 2014 15:29
П’ятьох загиблих бійців батальйону «Світязь» привезуть до Луцька. Прощатимуться з полеглими на Театральному майдані міста. Про це повідомили рідні загиблих.

Раніше хлопці були у списку зниклих безвісти. Нещодавно родичам стало відомо, що тіла бійців знайшли похованими ще 1 вересня у Запоріжжі. Причини і обставини загибелі бійців досі невідомі.

Зараз рідні у Запоріжжі працюють з волонтерами, аби доставити тіла додому.

Згідно з попередньою інформацією від родичів бійців, поховають героїв у суботу, 27 грудня. Прощання з героями відбудеться на Театральному майдані Луцька. Час поховання та деталі уточнюються.

Родичі загиблих просять місцеві та всеукраїнські ЗМІ висвітлити цю подію та звернути особливу увагу на той факт, що про загибель хлопців їм декілька місяців не повідомляли.

Вони просять з'ясувати, чому інформацію про «незрозуміле поховання» стільки місяців тримали від них у таємниці. А тим часом батьки шукали своїх дітей і на території, підконтрольній терористам, і навіть у Росії. Як повідомила мама одного з полеглих, вона має «багато про що розповісти».

ЗАГИБЛІ ГЕРОЇ:

Помінкевич Сергій (позивний «Чех»)

Ляшук Максим (позивний «Яр»)

Сацюк Олександр (позивний «Білий»)

Шолуха Віктор (позивний «Шериф»)

Сивий Олександр.

Нагадаємо, саме 1 вересня Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що бійці «Світязя» вийшли з оточення під Іловайськом. Доля багатьох інших залишалася невідомою.

Дехто згодом віднайшовся у полоні «деенерівців». Так, 7 вересня з полону сепаратистів звільнили працівника роти патрульної служби особливого призначення «Світязь» УМВС, Михайла Маляревського. Після визволення він розповів, доля решти хлопців йому не відома.

«Лякає не те, що свистіли кулі, вибухали снаряди, смерть друзів була поряд. Лякає те, що я не знаю, що з моїм підрозділом. Ось так розкидало. Я не знаю, що з хлопцями. Ось це найбільше хвилює», - зізнався Михайло Маляревський.

Про те, що відбулося під Іловайськом зі «Світязем», раніше розповідав командир роти особливого призначення «Світязь» старший лейтенант міліції Олександр Фацевич.

Бійці роти «Світязь» були у складі двох колон. Я із десятьма своїми хлопцями та підрозділами «Дніпро» й «Донбас» ішли на вісті першої частини, у другій були ті, які залишалися в школі разом із батальйоном «Миротворець». Коли всі вийшли із міста, нас засипали впритул із різних сторін артилерійським вогнем. Перша частина колони потрапила під нищівний вогонь під Червоносельським. Друга ж колона пішла в сторону Комсомольського, де їх теж розстріляли. Яка подальша була їх доля, я не знав.

Також стало відомо про те, недавно родичі дізналися про загибель під Іловайськом ще одного бійця «Світязя», Мирослава Столярчука (позивний «Мирон») якого довгий час вважали полоненим. Як стало відомо родичам Мирослава, він похований у Вінниці.

У повідомленні прес-служби МВС України зазначається, що за час бойових дій на сході України шестеро бійців батальйону «Світязь», - інформує Lb.ua.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus