USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцька автостанція погрожує судитися з міськрадою

18 Травня 2016 17:36
У міській раді розробили детальний план території, прилеглої до АС №1. Але до впорядкування території – дуже далеко, бо майже всі сторони, крім міської влади, не задоволені рішенням, яке чиновники називають компромісним і законним.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 18 травня.

Так, головний художник міста Ярослав Матвіїв розповів, що дирекція автостанції цього року відмовилася продовжувати договір оренди землі, оскільки міська рада не дає в оренду всю територію.

Але річ у тім, що на частині території – приватна нерухомість і декілька ділянок, рішенням суду відчуджені.

А поки що на території автостанції стоять встановлені майже 15 років тому торгові кіоски. З тих пір двічі змінювалося українське законодавство, та розташування цих кіосків не приведене у відповідність законам. Ці кіоски стоять на мережах, неодноразово їхнім власникам видавали приписи, та реакції не було. Прокуратура міста, здійснюючи нагляд за дотриманням містобудівного законодавства, вже надіслала припис в управління архітектури. Воно, своєю чергою, подало пропозицію про знесення цих кіосків, розповідав свого часу головний архітектор міста Леонід Герасимюк. Але до знесення так і не дійшло.

Самі ж кіоски вже довгий час не ремонтуються, не оновлюються і більшість з них мають непривабливий вигляд. Та на підприємців, кажуть в міській раді, немає управи.

Урешті, в міськраді розробили детальний план цієї території, в якому визначені майбутні реконструкції автостанції, схема організації руху та розташування тимчасових споруд, яких має бути, згідно з документом, менше, аніж є зараз.
Цей план готували більше двох місяців, каже Ярослав Матвіїв, всі терміни, які передбачені законодавством, додає він, - витримані.

Але деякі з суб’єктів господарювання та дирекція автостанції погрожують судитися з міськрадою, стверджуючи, що вона чинить незаконно, розробляючи детальний план території. Щоправда і продовжувати оренду автостанція теж не поспішає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Укр Показати IP 18 Травня 2016 21:33
по перше автостанция не надае оренду а миськрада по друге прокуратура здийснюе нагляд читайте закон прокуратура вже давно нагляду не робить видминили грамотеи завтра покажу ваши перли в облради
ПАСАЖИР Показати IP 18 Травня 2016 22:34
Гнати цих горе-архітекторів у три шиї. До чого додумалися: реконструювати територію приватної структури. Навіть першокласники знають, що влада не має права стручатися у господарську діяльність. Облаштуйте краще місця для торгівлі сільгосппродуктами, де земляки градоначальника продають молоко, сир, вирощену на присадибних ділянках овочеву продукцію майже під колесами рейсових автобусів. Такого несмаку в в архітектурі немає навіть в Зачепилівці.
Думайте пасажире до ПАСАЖИР Показати IP 19 Травня 2016 08:02
приватна структура!!???Це зхто підприємці які понаставляли кіоски на трубах газу тепломережах та кабелях високої напругни!!???Земля міськради і міськрада розпоряджається нею на власний розсуд...і цей бардак що там робиться з кіосками то це просто жах...коли вже тудт Юля добереться......Юлі свободу і вона і автостанцію знесе)))
Макс смл Показати IP 19 Травня 2016 00:24
Треба автостанція зробити новий будинок по будувати не биля слона не варшавский не біля базара треба вільно мисцях як львів як рівне не хай будує вуліця карпенка карого по середини дорогу і там план прикрасно дорога на рівно на дубно на львів на володимирского на ковель на маневічи все добре побудуй біля річка або біля мавельх заправка буде новій план марштрути і тролейбус все буде удобно голосуй і скажит мер мени стидно мижнародний дивится то таке балзака багато цігані бомжи охорона там немає
Все знаю до Макс смл Показати IP 8 Червня 2016 00:35
Якщо автостація зробити новий будинок десь далеко, тоді слон буде пустий від людей, базар будіт пустий вод людєй, а варшавський і так пустий (його вже навіть продають, бо не вигідно тримати). Автовокзал, вокзал і ринок мають бути разом, поруч. Там все правильно запроектовано. Тільки по-дебільному зроблено. Просто потрібно зробити елементарний хід - очистити автовокзал від усього - торгашів з землі, кіосків, автомобілів, циган-попрошайок і більше його (автовокзал) нічим не засирати.
Лучанин Показати IP 19 Травня 2016 00:55
Треба зробити цивілізовану АС в нашому місті. Прибрати всі ті кіоски, щоб не розводити ще один базар , як в Зачипилівці . А Матвєєв Я. людина з досвідом і я гадаю, що в нього получиться!!!
Справедливий Показати IP 19 Травня 2016 12:08
Шановні лучани і пасажири! Договір оренди землі продовжується автоматично у разі сплати оренди та належного використання. Гроші у міський бюджет надходять вчасно. Вивчіть генплан території, необхідність зеленої захисної зони. Можливо і слід оновити торгівельні точки. Але тут пробивається проект побудови торгівельного центру (номер 2 на схемі), який лобіюють конкретні зацікавлені особи. Питання спірне і вирішуватись буде у суді.Зацікавленість міської влади і рівень корумпованої складової є досить високим. Пиідприємство є приватної власності і свої господарські питання спроможне вирішувати самостійно. Напевно та земля медом помазана", шановний архітектор Матвіїв Я.?
Свідомий українець Показати IP 20 Травня 2016 11:30
Матвіїв бреше, що автостанція не хоче продовжувати договір оренди території, яку обслуговує. ХОЧЕ, але в межах передбачених договором, що дійсно вже закінчився. Питання в тому, що міська рада і управління архітектури "закрили очі" на незаконну приватізацію частини цієї земельної ділянки приватним підприємцем ще під час дії договору оренди цієї території підприємством. А певні судові органи визнали тимчасову споруду (у початковому вигляді бляшаний павільйон) капітальним приміщенням, яке було продано власником з аукціону за один день собі самому. І це сталося не в 1991 році, а наприкінці 2014р. Як це назвати???? І якщо міська влада має всі права впливу на власників кіосків, то чому досі її не використовує? Щось тут не так. Видається мені, що хочуть жар чужими руками загрібати. А зелена зона побіля автостанції дійсно потрібна як мінімум для захисту навколишнього середовища і тих же пасажирів від вихлопних газів автобусів і іншого транспорту в цьому мікрорайоні.
Звичайний Показати IP 27 Травня 2016 17:57
Як відомо, якщо міськрада не заявила про розірвання договору оренди, то він автоматично продовжується на той же строк. Щось я не бачив такого рвіння чиновників щодо ринку у взаємовідносинах із спожив спілкою. Тут ніби і наміри благі, але диявол криється в детелях. Насправді всі рухи навколо автостанції спрямовані лише на те, щоб прибрати до рук ласий шмат землі, яка зараз слугує захисною зеленою зоною та побудувати там торговий центр.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus