USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцька міськрада вмовляє вісім навколишніх сільрад приєднатися

30 Липня 2015 10:49
У Луцькій міській раді почали активні перемовини з навколишніми сільрадами, аби розширити межі міста.

Про це йшлося під час оперативної наради Луцького міського голови сьогодні, 30-го липня.

Нагадаємо, раніше, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, про те, що, якщо не розширювати межі міста, це унеможливить розвиток населеного пункту в майбутньому, отож Луцьк може перетворитися на провінцію часів Російської імперії.

Експерти із децентралізації говорили про те, що навколишні села не хочуть об’єднуватися, оскільки побоюються експансії міста А це гальмує майбутній розвиток громад.

Так, під час наради, в Луцькій міській раді повідомили, що зараз відбуваються перемовини із вісьмома громадами навколишніх сіл:

Жидичина, Озерця, Рокинь, Маяків, Боголюб, Забороля, Баїва, Гіркої Полонки.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЩО ОБІЦЯЮТЬ ЖИДИЧИНУ ЗА ПРИЄДНАННЯ ДО ЛУЦЬКА

Нагадаємо, на Волині обласна рада підтримала проект перспективного плану об’єднання громад. В них села до міст не приєднуються.

Натомість, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, голова верховної Ради Володимир Гройсман запевнив, що об’єднавшись з містами, села отримають лише вигоди. З його слів, волинські села треба вмовляти приєднуватися до міста, отож представники і міської, і сільської влади мають сісти за стіл переговорів.

Зауважимо, що навколо Луцька є 10 сіл.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Р1 Показати IP 30 Липня 2015 10:54
Люди повинні розуміти всі плюси і мінуси.
xxx до Р1 Показати IP 30 Липня 2015 11:58
В нас хто голосніше кричить того стадо і слухає, як правило! А в даному варіанті вони під повним впливом сільських голів, які після даних реформ з місцевих "князьків" які заробляють"реальні кошти", в обхід громади, вони стануть "не кім". А все решта це просте "бла-бла".
А ще Показати IP 30 Липня 2015 10:55
Брище забули. Вони точно приєднаються.
опа Показати IP 30 Липня 2015 11:05
Х*р вам, а не Липини!!! Закортіло земелькою торгувати?!
Анонім до опа Показати IP 30 Липня 2015 11:52
Якою земелькою в Липинах. За неі вже давно "РЕСТПАРК" збудований
ас Показати IP 30 Липня 2015 11:22
для чого їх приєднувати? і так в луцьку перенаселення ніяких плюсів одні мінуси дроги не побудують кладовища переповнять багатоповерхівок наставлять а робочих місць як не було так і не буде потрібно населення зменшити до 100 000 тоді все добре стане
Оксана Показати IP 30 Липня 2015 11:32
Ну я громадянин села Маяки - ніхто ніяких перемовин зі мною не веде. Та й вся наша вулиця не вкурсах що з нами проводять перемовини. :-)
я до Оксана Показати IP 30 Липня 2015 12:55
З мешканцями села Полонка теж не проводять перемовин (сільська рада Гірка Полонка). Напевно, вирішують кулуарно (в сільській раді), а потрібно провести загальні збори мешканців сіл, або хоча б опитування кожного і тоді вирішувати! А то, дійсно хочуть луцькі владці ще земельки. аби далі набивати кишені, які і так повні грошей!
лучани Показати IP 30 Липня 2015 12:06
Всіх дітей з сіл вигнати з міських садків та шкіл. З міської лікарні виписати сільських пацієнтів.
селяни до лучани Показати IP 30 Липня 2015 17:05
ми не против тiльки трупи з наших кладовищ позабирайте в дворах ховайте розумники
Анонім Показати IP 30 Липня 2015 12:10
Я за приєднання - буде цивілізація. А то градують - то село, там можна і не робити нічого. Сільські ради нічого толкового не роблять. Хоча, чому не приєднуюсь наприклад Струмівку, у них нема своєї сільської ради....
Сільський житель Показати IP 30 Липня 2015 18:44
В усіх цивілізованих країнах жити в передмісті престижніше і комфортніше. Саме сільські ради повинні висувати умови приєднання.
Мешканець приміськог Показати IP 30 Липня 2015 19:50
Я чудово розумію мотиви,які переслідує міська влада, намагаючись приєднати навколишні села. Та мене як мешканця села мало цікавить перспектива стати жителем Луцька. Нехай місто наведе своі докази, що покращиться конкретно в тих самих Липинах? В хороший садочок дитина пішла без жодних хабарів, плачу за дитину 6,5 грн в день за харчування.дороги нормальні,довідку 2-3 рази якусь в рік отримати не проблема,тарифи на світло та деякі види податків для жителів сіл також менші. Які плюси в міста?
ВОВК Показати IP 30 Липня 2015 21:17
полішуки гайда до міста Наставлять вам генделиків збудують Бураціна земельки вріжуть корівку в хаті поставите . Щастя воно рядом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus