USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцька міськрада звернула увагу Авакова на криміногенну ситуацію в місті

28 Вересня 2016 15:26
Звернення до Міністра внутрішніх справ щодо рівня злочинності та криміногенної ситуації у Луцьку ухвалила міськрада.

Про це йшлося під час 13 сесії Луцької міськради 28 вересня.

Автор проекту рішення, голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук зауважив, що звернення підготували на виконання рішення, ухваленого під час попередньої сесії, коли заслухали інформацію тимчасово виконувача обов’язків начальника Луцького відділу поліції ГУНП у Волинській області.

Так, депутат нагадав, що рівень злочинності на території міста підвищився і у розрахунку на 10 тисяч населення становить 107,7 (за аналогічний період минулого року – 67,2). До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено та розпочато досудове слідство у 3037 кримінальних провадженнях, що на 41% більше ніж за аналогічний період минулого року (2183). Переважну більшість із зареєстрованих кримінальних проваджень становлять злочини середньої тяжкості та тяжкі злочини. На 43,2% збільшилась кількість зареєстрованих злочинів проти життя та здоров'я. Спостерігається суттєве зростання (на 75,2%) вчинених злочинів проти власності. Так, в Луцьку ріст крадіжок склав 81%, розбійних нападів на 150%; грабежів на 84,1%, шахрайств на 32,2%. Розкриття кримінальних правопорушень, за остаточними результатами досудового розслідування, що зареєстровані в поточному році, становить 14,1% (у 2015 році – 42,2%).


Серед причин підвищення рівня злочинності та низького рівня розкриття злочинів називають невдалий, недостатньо продуманий та незрозумілий процес проведення переатестації працівників поліції. Депутат повідомив, що досліджував питання і отримував суперечливі відповіді начальника ГУНП у Волинській області щодо відбору членів атестаційних комісій. Також він звернув увагу на те, що в комісіях працювали одразу троє помічників нардепа Ігоря Лапіна та два представники його інтернет-видання «Волинське агентство розслідувань», а це щонайменше викликає запитання.

Депутат Павло Данильчук запитав, чи аналізував автор проекту рішення те, наскільки змінився особовий склад Луцького відділу поліції, оскільки в документі йдеться про значне та необґрунтоване зменшення штатної чисельності атестованого особового складу. Депутат також запропонував змінити речення у зверненні, що стосується суттєвого недоліку у роботі патрульної поліції, який полягає у відсутності піших патрулів, які могли б ретельніше здійснювати патрулювання міста. Він пропонував закликати Міністра в найкоротші терміни збільшити штат патрульної поліції Луцька, щоб забезпечити роботу піших патрулів.

Ігор Поліщук відповів, що відповідно до отриманої довідки, особовий склад відділу становив 384 особи торік та 172 – цьогоріч, а 200 справ на 12 слідчих він вважає нереальним навантаженням для того, щоб провести якісне досудове розслідування. Щодо процесу атестації, щодо якого дехто х депутатів також висловлював зауваження та незгоду, він зазначив, що . робота виявилася проведеної впусту, оскільки більшість не атестованих поліцейських судовими рішеннями поновилися на посадах. Внаслідок цього відбулися втрати бюджету, адже кожному, хто був звільнений, компенсували втрату заробітку. Також незрозуміло було, хто прийде на місце звільнених. Таким чином, через відсутність внесення змін у закони та підзаконні акти рішення атестаційних комісій часто були скасовані, що свідчить про невдале проведення переатестації працівників поліції.

У підсумку, депутати підтримали звернення до Міністра Арсена Авакова, у якому його просять налагодити діалог з територіальним управлінням та відділами поліції, здійснити ретельний аналіз діяльності, дослідити проблеми та перешкоди, що заважають нормальний роботі та вжити заходів щодо їх усунення з метою налагодження ефективної роботи та недопущення подальшого підвищення рівня злочинності та погіршення криміногенної ситуації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
АС Показати IP 28 Вересня 2016 17:47
саме спокійне місто в україні депутатів пересадіть от і все а з хуліганами лутчани самі розберуться
Лучанин Показати IP 28 Вересня 2016 19:29
Данильчук керує шпигою.Атестаційні комісії імені Лапіна довели до такого стану.За професіоналами ще будуть проливати сльози депутати адекватні а де позиція Мера?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus