USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьке ВПУ отримало сучасне обладнання для виробництва меблів

14 Листопада 2015 14:42
Два нових верстати, за допомогою яких студенти зможуть виготовляти меблі для шкіл та дитсадків Луцька, отримало ВПУ будівництва та архітектури від Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Нові деревообробні верстати (форматно-розкрійний верстат та кромколицювальний) вартістю понад 100 тисяч гривень передали Луцькому Вищому професійному училищі будівництва та архітектури.

В училищі здійснюють підготовку майже за усіма напрямками робітничих спеціальностей: муляри, штукатури, електрозварювальники, живописці тощо. Вік навчального закладу поважний, понад 60 років, тому багато устаткування, за яким працюють студенти, належить ще до минулого століття, а час диктує нові вимоги щодо якості. І ось днями на умовах двосторонньої співпраці студенти деревообробної спеціальності отримали від Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» два верстати, які дозволять забезпечити цикл виготовлення корпусних меблів на базі училища.



Як зауважив директор ВПУ Ростислав Собуцький, питання вирішувалося не одразу, адже всім відомо про ситуацію в державі – Фонд допомагав учасникам АТО, а представники училища не нагадували про себе. Директор навчального закладу висловив вдячність Фонду за те, що навіть у такі скрутні часи була знайдена можливість допомогти училищу. Після відповідного освоєння техніки навчальний заклад зможе втілювати в життя свої плани.



Для Фонду підтримка таких проектів принципова, оскільки тепер студенти не лише мають змогу освоїти особливості усіх етапів виготовлення меблів, а й забезпечувати необхідним інвентарем навчальні заклади Луцька, й ціна таких виробів буде суттєво відрізнятися від ринкової.

Студенти-першокурсники тільки почнуть освоювати можливості нових верстатів, а от старшокурсники впевнені, що тепер зможуть підвищити свою кваліфікацію. Адже до цього окремі деталі доводилося замовляти у приватних фірм, що завищувало кінцеву вартість виробу.

Студент 5-го курсу ВПУ будівництва та архітектури Назарій Мельник розповів, що верстат дає змогу виготовляти різноманітні меблі, робити це більш професійно, адже це один з найкращих верстатів для виготовлення меблів.

Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» почав співпрацю з навчальним закладом вже давно. Студенти-художники завдяки стипендіальному проекту втілюють творчі ідеї розписуючи лікарняні палати для малечі. А нове устаткування уже невдовзі дасть змогу столярам, які навчаються в училищі, виготовляти якісні меблі для шкіл та дитсадків Луцька.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тарас Чурило Показати IP 14 Листопада 2015 16:17
Чергова корисна справа в соціальній сфері від "Фонду". Молодці.
САШКО Показати IP 14 Листопада 2015 23:32
Де робота мерії .... ,а ЇЇ нема, мер може лише фільми знімати
ник Показати IP 16 Листопада 2015 00:09
волинские новости оказывается вовсе не нейтральны. а бегут в хвосте властьимущих. жаль я я то думал чтото на волыни поменялось. нет .все постарому. а местами еще хуже... волынянам тут делать нечего

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus