USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі бомбосховища інспектуватимуть з громадою та ЗМІ

29 Січня 2015 22:15
Більшість бомбосховищ міста не готові прийняти людей у випадку небезпеки: частина з них захаращена та в занедбаному стані, ще частина – перепрофільована під склади та використовується не за призначенням. Інспекцію місць укриття планують організувати спільно з органами влади, представниками громадських структур та преси.

Про це стало відомо під час позачергового засідання комісії з питань національної безпеки та оборони, цивільного контролю за діяльністю правоохоронних органів та протидії корупції.

Як зазначили члени громадської ради, на відповідне доручення керівникам ЖКП, який зобов’язали перевірити бомбосховища та привести їх у належний стан, ті не зреагували. Чимало сховищ так і тримають під замком та не хочуть показувати представникам громадськості. Ті ж подейкують, що причиною цього є використання приміщень не за призначенням – мовляв, там уже давно організували склади. Представники громадських структур стверджують, що готові навести порядок в бомбосховищами навіть власними силами – проте не мають до них доступу.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬКІ БОМБОСХОВИЩА: ВІД ЗАВАЛІВ ДО РОЗКОШІ

Донька відомого луцького архітектора Василя Маловиці, авторству якого належить 33-й мікрорайон, пані Тетяна Василівна розповідає, що її батько будував будинки по радянських нормах.
Як розповів чоловік перед смертю, всі школи, садочки, поліклініки Луцька мають підвали, які можуть витримати удар. Це ж стосується і будинків, які пережили лихоліття ІІ світової війни. За каденції мера Луцька Петра Афанасьєва було прийняте розпорядження, згідно з яким визначили великий перелік підвалів, які не мали права бути приватизовані. Проте, як виявилось при перевірці, більшість з них – продані, приватизовані та захаращені.

Члени громадської ради вирішили звернутись до міського очільника Миколи Романюка та зініціювати повню перевірку всіх об’єктів оборони. Задля об’єктивності планують долучити не лише експертів, але й представників громадськості та мас-медіа. Також на наступне засідання планують запросити керівників Луцьких ЖКП для того, аби ті відзвітували щодо стану підвалів та бомбосховищ.

Нагадаємо, згідно з останньою інформацією, 40% бомбосховищ Луцька в неналежному стані. Основні проблеми: підтоплення, відсутність систем життєзабезпечення, старіння приміщень. Загалом у Луцьку фонд захисних споруд цивільного захисту становить 125 споруд, в яких можуть укритися

32 тисячі осіб. З них - 62 бомбосховища, 13 протирадіаційних приміщень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus