USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Луцькі депутати не підтримали програму про інформаційну безпеку

22 Серпня 2014 12:51
У Луцькій міськраді розробили спеціальну програму задля забезпечення інформаційної безпеки, однак обранці громади її не підтримали.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму сьогодні, 22 серпня.

На думку депутата Луцькради Андрія Козюри, питання інформаційної безпеки - надактуальні.

З початку агресії РФ, з нами ведуть інформаційну війну, яку Україна, на його думку, програла повністю.

Серед основних пунктів програми гарантування інформаційної безпеки, обранці громади зазначили виховання патріотизму у молоді та проведення заходів і публікацій на тему «Україна єдина і неподільна».

«Третім пунктом я бачу запровадження практики визначення російських роздрібних та оптових товарів у супермаркетах міста, бо ці товари необхідно розміщати на окремих полицях з позначкою, що це товари з РФ», - додав депутат.

Загалом, зі слів доповідача, вищезгадана програма спрямована на цілісне забезпечення інформаційної безпеки, проведення виховних години, уроків , круглих столів для підвищення патріотичного виховання людей.

«Однак магазини не зобов’язані виконувати таке розпорядження, бо вони носять рекомендаційний характер. І видавати такі закони – не в компетенції міського голови», - зауважив юрист.

Депутат Луцькради та член депутатської групи «Новий Луцьк» Тарас Бас поцікавився у народних обранців, які будуть санкції за невиконання програми і хто буде контролювати повноту її виконання. Він запитав, чи не буде така програма одним із засобів впливу на відповідні органи чи засоби ЗМІ та тиск на тих, хто, буцімто, не відповідає національному спрямуванню.

Чіткої відповіді депутат не отримав. Андрій Козюра сказав, що контроль буде безпосередньо за тим, хто виконує цю програму і наглядає за її виконанням.

«Ми повинні виконувати комплекс поставлених завдань. У будь-якій справі повинен бути здоровий підхід. Сумніваюсь, що в когось підніметься рука сказати, що це нам не потрібно», - сказав він, однак помилився.

За програму із забезпечення інформаційної безпеки двоє із членів комісії проголосували «за», а один – утримався. Таким чином, рішення не ухвалили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
увч Показати IP 22 Серпня 2014 13:45
козюра - лузер. "...у кого-то поднимется рука сказать..." - Кличко его покусал, что-ли?
роско Показати IP 22 Серпня 2014 14:39
Тарас Бас - замечательный парень. Воевал в составе 51 бригады.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus