USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Луцькі школярі отримали протисколіозні парти

10 Грудня 2015 07:00
Протисколіозні парти на три класи отримали учні луцької школи №12. Донедавна діти сиділи за шкільними столами, які використовувалися ще з моменту відкриття освітнього закладу, а це - 1987 рік. Відтепер учні навчатимуться за партами, які їм подарував Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк». А вирішити це питання вдалося за посередництвом діяльності Офісів розвитку кварталу у Луцьку.

Про це повідомляють у прес-службі Фонду.

Отже, не чекати того, коли держава врешті згадає, що навчальний процес – це не тільки зарплати вчителям і плата за енергоносії, вирішили батьківський комітет луцької загальноосвітньої школи №12. Вони звернулися за допомогою у придбанні нових шкільних парт до Офісу розвитку кварталу, що по проспекту Відродження, 10.

«Парти у нашому класі стояли старенькі, адже вони були завезені ще з того часу, коли відкрилася школа і це було в 1987 році. Не одне покоління уже виросло за цими партами, а потреба виникла в тому, що всі столи однакової висоти, а дітки приходять у перший клас менші, вищі, а є і зовсім високі. Тому у нас з'явилася думка звернутися у Фонд Ігоря Палиці, а саме в один із Офісів розвитку кварталу. Ми знаємо, що Ігор Петрович дуже багато допоміг нашій школі... Зрештою, були приємно здивовані, коли не тільки на наш клас, а на цілих три закупили парти», - розповідає вчитель школи Ольга Гурманська.
Якісне шкільне обладнання, кажуть експерти, має велике значення не лише для вдосконалення навчального процесу, збереження високої працездатності, а й для здоров’я учнів. Статистика свідчить, що 70% дітей шкільного віку мають проблеми з опорно-руховим апаратом. Це пов’язано, насамперед, з тим, що діти змушені протягом декількох навчальних годин сидіти за партами, які не відповідають вимогам їх тіла.

«Це дуже зручні парти, тому що вони розраховані на учнів від 1 по 11 клас. Це парти протисколіозні і вони регулюються відповідно до зросту дітей. Так що це подарунок усім школярам - від першого до одинадцятого класів», - ділиться враженнями вчитель навчального закладу Валентина Зеленюк.


Нагадаємо, у Луцьку за ініціативи Фонду «Новий Луцьк» працює вісім Офісів розвитку кварталу, спрямованих на розвиток міста. В Офісах розвитку кварталу лучани можуть дізнатися:

- як впливати на зміни, спрямовані на розвиток свого кварталу;
- обговорити проблеми міста та знайти шляхи їх вирішення;
- дізнатися, як захистити права споживачів;
- оформити пенсії, субсидії та інші види соціальних допомог тощо.

«Ми щодня працюємо з ініціативними людьми, які мають бажання та ідеї щодо ефективних змін у Луцьку. Допомагаємо лучанам і впевнені, що розвиток міста відбудеться тільки завдяки спільним зусиллям», - розповідає працівник Офісу Катерина Матвійчук.

Зі слів голови правління Фонду «Новий Луцьк» Олександра Товстенюка, сповна оцінити якість роботи Офісів розвитку кварталу можна буде за підсумками роботи Офісів через 5 років.

«В Офіси розвитку кварталу приходять люди зі своїми проблемами, пропозиціями, щоб ми могли комплексно сформувати бачення розвитку міста. І ми допомагатимемо людям вирішувати їхні проблеми, навчатимемо людей вирішувати їх самим. А коли говорити про кінцеву мету, то якщо через 5 років на Офіси розвитку кварталу ніхто не приходитиме, бо не буде проблем, то вважатимемо, що місія Офісів виконана», - розповів голова Фонду.

До слова, Фонд «Новий Луцьк» розширює діяльність на всій території Волині. У чотирьох райцентрах вже відкрилися приймальні Фонду. А з 1 січня 2016 року Фонд змінює назву на «Тільки разом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus