USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Луцькі студентки створюють для бійців «броню» - формують аптечки

27 Квітня 2015 15:15
На Волині студенти медколеджу формують солдатські аптечки. Про це інформує Слово Волині.

Юний вік – добрій справі не перепона. Студенти Луцького медколежду допомагають українським армійцям.

За сприяння волонтерів, учорашні школярі дбайливо формують солдатські аптечки. Аби розкласти по пакунках бинти, кровоспинне, знеболювальне – цим дівчатам треба 10 хвилин. Бо саме стільки тривають перерви у їх навчальному закладі. Однак цього разу майбутні фармацевти не поспішають: волонтери принесли стільки препаратів, що довелося відпрошуватися з пар.

«Нам цікаво допомагати. Хоча б щось зробити зі свого боку. Нам запропонували – ми погодилися. По групах розкладаємо препарати і, ті, які найнеобхідніші, кладемо зверху. Ось і вся наша місія. Ну ще сортуємо…», - розповідає студентка-третьокурсниця Луцького медичного коледжу Ніна Рубчик.

Всього медкомплект нараховує дев’ять позицій. Частину з них луцькі волонтери закупили власним коштом, решту – у їх офіс доправили небайдужі. Коли ящиків з ліками назбирується до десятка, на сортування їх везуть у медколедж. Зайвого – нічого, тільки те, що просили самі військові.

«Ми вирішили зробити таку аптечку, яка рятує на перших хвилинах поранення, і поранення важкого. Тобто, входить туди знеболювальне, яке набране в шприци вже – нафлубін такий препарат. Бинти, кетанов. Але головне, я хочу зазначити, те, що ці аптечки, то не просто аптечки. Вони складені з такою любов’ю жіночими руками, що наші хлопці отримують ніби броню»,- сміється волонтер Яна Ковальчук.

Спершу усе необхідне армійцям студенти складають у герметичні пакунки, потім ліки ховають у медсумки. Однак з ними найбільший клопіт – тих, які зшиті зі спецматеріалу, - обмаль. Тож поки ліки на фронт їдуть у звичайних косметичках. Головне, аби вони були із засувками і не світлих кольорів. До середини дівчата також кладуть молитву, складену, як обереги солдатам.

«Це вірш-молитва, який склали працівники і студенти нашого коледжу. Оскільки, переживаємо за долю наших бійців. Знаємо, що, окрім матеріального, їм потрібно й духовне. Їм потрібно знати, що ми їх підтримуємо. Ми за них молимося, переживаємо, вболіваємо»,- каже студентка Тетяна Радько.

Вже менше, ніж за місяць майбутні медики не лише формуватимуть, а й заготовлятимуть ліки. На схід відправлятимуть власноруч зібрані трав’яні гербарії для цілющих чаїв. А поки що просять усіх свідомих українців допомогти у закупці війську жгутів-турнікетів. Бажаючі це зробити нехай звертаються до Самооборони Майдану Волині.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 27 Квітня 2015 16:08
А русские в то время водку хляли.
Анонім Показати IP 27 Квітня 2015 16:30
цим повинна займатись держава, а не волонтери.
тиць Показати IP 27 Квітня 2015 17:28
А де 80 млрд. що виділили з бюджету на армію???
66 Показати IP 27 Квітня 2015 17:38
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus