USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Патріотичний велопробіг зібрав кілька сотень лучан

23 Серпня 2014 12:10
Патріотичний велопробіг «Колесо здоров’я», приурочений до Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності, відбувся сьогодні, 23 серпня. Маршрут поїздки пролягав повз пам’ятники, які попередньо «одягнули» у вишиванки та аксесуари з елементами української атрибутики.

Організатори дійства зауважили, що акція відбувається під гаслом «Лучани - за здоровий спосіб життя» та популяризує активний відпочинок та масове залучення містян до занять спортом.

Як зазначив в урочистій промові заступник міського голови Тарас Яковлєв, сьогодні, зважаючи на війну в країні, як ніколи - важливо бути єдиними:

«Сподіваюсь, найближчим часом ми виборемо перемогу і Україна знову буде мирною державою. І такі свята, як сьогоднішнє, не дозволять комусь думати, щоб нас якимось чином роз’єднувати, сварити та претендувати на українські території».
До участі у дійстві долучилися сотні лучан, серед яких було і чимало дітей. Дошкільнят батьки саджали на спеціально встановлені на рамі конструкції та велосипеди, оснащені спеціальним візком. Дітки шкільного віку, здебільшого, були на власних «залізних конях».
Окрім, власне, звичайних велолюбителів, у патріотичній акції взяли учать спортсмени з луцької велосекції – вони рухалися попереду колони, відразу за автомобілем супроводу ДАІ.

До слова, майже всі учасники прикрасили свої байки прапорами України та національною символікою.
Чимало велосипедистів приїхали у вишиванках, віночках та з патріотичними значками.
Старт пробігу відбувся на Театральному майдані, біля пам’ятника Лесі Українці, який до свята у рамках акції «Одягни пам’ятник» прикрасили вишиванкою та аксесуарами з елементами української атрибутики. Маршрут пролягав і біля інших пам’ятників, які декорували відповідним чином. Так, лучани проїхали по проспекту Волі, Київським майданом, через вулицю Дубнівську, Авторемонтну, Рівненську, Шопена, по проспекту Перемоги, вулицею Винниченка. Фінішували велосипедисти на місці старту – поблизу пам’ятника Лесі Українці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
наталя Показати IP 23 Серпня 2014 12:52
класно!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus