USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі «зелені берети»: на сторожі миру

28 Травня 2015 13:54
Вони одні з перших зустрічають іноземців на кордоні з Україною. Вони одні з перших, хто бореться з контрабандою зброї та наркотиків, нелегальною міграцією. Ці люди охороняють спокій та безпеку кожного українця, бо їм випала почесна місія боронити українські кордони.

Сьогодні, 28 травня, військовослужбовці Луцького прикордонного загону відзначають День прикордонника. З цієї нагоди на плацу частини відбулися урочистості. На захід прийшли волинські ліцеїсти, ветерани прикордонної служби, владці.

Першим привітав своїх підлеглих начальник загону підполковник Олександр Мейко.

«Вітаю тих, хто присвятив себе та своє життя захисту нашої Батьківщини. Обстановка на східних кордонах залишається складною. І прикордонники Луцького прикордонного загону з честю і гідністю виконують поставлені завдання, виявляючи патріотизм та мужність», - зауважив він.
Так, за мужність, професіоналізм та сумлінну службу прикордонники отримали відзнаки: медалі «За 10 років сумлінної служби», «За 15 років сумлінної служби» та «За 20 років сумлінної служби», а також нагрудний знак «За мужність в охороні державного кордону». Крім того, начальник медичної служби загону Володимир Жолоб, якому довелося побувати в АТО, отримав звання підполковника.
Прикордонників нагородили грамотами і подяками та грошовою премією. Але вітали їх і місцеві владці. Радник голови ОДА Борис Кондратюк відзначив: прикордонники – перші, хто бореться зі злочинністю, протидіє нелегальній міграції та незаконному обігу зброї і наркотиків.
ЧИТАТИ ЩЕ: ДЕНЬ ПРИКОРДОННИКА: ЩО ВОНИ РОБЛЯТЬ ДЛЯ ВОЛИНЯН

Від імені митників привітав прикордонників і виконувач обов’язків начальника Волинськиої митниці Андрій Андрейків.

«Завдяки вам волинські сім’ї в безпеці та спокої. І та жертовність, принесена вашими колегами на східному кордоні, та відвага, з якою ви захищаєте рубежі, ще раз доводить, що в Україні створена дієва система захисту кордону в особі Державної прикордонної служби. Від імені ваших колег, які пліч-о-пліч з вами виконують завдання із захисту кордону, висловлюю свою повагу, найкращі побажання родинам. Бажаю ніколи не вступати в бойовий контакт, але якщо це вже станеться, то завжди виходити з нього переможцями і бажано без жертв», - додав він.
Перший командир Луцького прикордонного загону Аркадій Яворський пояснив, що головними завданнями прикордонника в усі часи були захист, охорона і оборона державного кордону. На всіх етапах розвитку держави вона була необхідною.
«Але кордон може бути різним: від залізної завіси до демократичного кордону, який не порушує традиційні зв’язки сусідніх держав. І сучасні прикордонники саме такими і є», - вважає почесний прикордонник України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus