USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Як народжувався священний ліс на Волині. ФОТО. ВІДЕО

25 Жовтня 2013 18:22
До 1025 річниці хрещення Київської Русі священнослужителі Волинської єпархії висадили у Ківерцівському районі понад тисячу саджанців сосни.
Зі слів митрополита Луцького і Волинського Ніфонта, число молодих саджанців (а саме - 1025 штук) є символічним, адже цьогоріч православний світ святкує 1025 річницю хрещення Київської Русі.

Акція здійснювалась спільно з працівниками лісового господарства, котрі виділили і саджанці, і місце, де вони будуть рости – це село Острів Ківерцівського району. Ґрунт тут піщаний, а тому сосни мають вирости на славу.

«Це своєрідний подарунок нащадкам. Прийдешні покоління будуть знати про те, що їх діди та прадіди посадили цей клаптик лісу на честь такого великого свята», - сказав Ніфонт.

Він особисто долучився до благої справи, не зважаючи на те, що не так давно мав серйозні проблеми зі здоров’ям.

Не гребували фізичною працею і інші священнослужителі. Так, протоієрей Богдан розповів, що така праця хоч і важка, але приносить задоволення. Святий отець згадав «часи Союзу», коли батюшок саджали в тюрми і примушували рубати ліс. Тому зараз він відчуває моральне задоволення від того, що дає життя новим деревам.


















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
М Показати IP 25 Жовтня 2013 21:07
Гарні фото.
М Показати IP 25 Жовтня 2013 21:07
Гарні фото.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus