USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі ЖКП програють конкуренцію ОСББ

2 Серпня 2008 12:56

Жителі Луцька незадоволені тим, як працюють ЖЕКи, на відміну від тих, хто користується послугами ОСББ. Про це 1 серпня під час презентації результатів моніторингу надання послуг організаціями житлово-комунального господарства розповів перший віце-президента громадської організації «Правовий Форум «Універсал» Антон Демчук, - інформує репортер «Волинських Новин».
Цифри, оприлюднені «Універсалом» - разючі. Особливо у порівнянні ЖКП і об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Перші, згідно з даними опитування, мають низьку якість обслуговування будинків та подвір’їв. Водночас у других – ситуація кардинально інша, причому у набагато кращу сторону. Наприклад, сходові клітки у багатоповерхівках, котрі обслуговуються ЖЕКами, в абсолютній більшості прибираються всього кілька разів на місяць або взагалі не прибираються. Натомість там, де діють ОСББ, переважно таке прибирання роблять більше 3-х разів на тиждень.
Інший яскравий приклад – двом третинам опитаних, котрі проживають у  «жеківських» будинках, узагалі не надається «прибирання підвалів, технічних поверхів і покрівель», а майже третині подібне «задоволення» дістається кілька разів на рік. У будинках, де створені ОСББ, аналогічна послуга як правило надається за місяць 1-2 рази (у 24%) або більше трьох разів (у 46% опитаних).
Навіть така екзотична послуга, як дератизація та дезинсекція (боротьба зі щурами та комахами) у будинках  із ОСББ здійснюється у 64%. Аналогічний показник у інших будинках становить усього-навсього 8%. Таке саме співвідношення і щодо освітлення підвалів і місць загального користування.
Як виглядає ремонт прибудинкових спортивних та дитячих майданчиків, поливання дворів, клумб та газонів, «забулися» 99 зі ста лучан, котрих обслуговують ЖКП, хоча надання цих послуг також включене у ціну.
Практично єдиною послугою, яку ЖКП надають більш-менш якісно, лишається вивіз сміття.
Антон Демчук вважає, що єдиним виходом з жахливої ситуації, яка склалась у житлово-комунальному господарстві міста є створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Doping Показати IP 3 Серпня 2008 17:32
ЖЕК і ЖКП давно себе не виправдовують на ринку. це факт

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus