USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцького хірурга-бійця АТО «люстрували» за чужі злочини?

19 Грудня 2014 15:04
Хто наживається на захисниках України? Корупцію у Луцькому військовому шпиталі взялися розслідувати журналісти телеканалу 2+2. У передачі «Люстратор 7. 62» йшлося про те, що один з лікарів, нібито, пропонував комісувати бійця за 300-400 євро.

Прізвище завідувача хірургічного відділення Луцького військового шпиталю Андія Кострубського, яке озвучив журналіст у сюжеті, викликало обурення усіх героїв матеріалу. В інтерв’ю для «Громадського.Волинь» вони кажуть, що їхніми словами зманіпулювали, аби очорнити іншу людину, і називають прізвище справжнього хабарника.

Звернувся до «Громадського. Волинь» і сам Ростислав Матвійчук, військовослужбовець, якому пропонували «вигідну угоду». Хлопець каже, що мав аудіозапис розмови зі справжнім «хабарником» і навіть давав його прослухати начальнику Луцького військового госпіталю Олександру Хоменку. Однак, впевнений, що до корупційної дії його спонукав не хірург Андрій Кострубський (на фото), про якого йдеться у програмі «Люстратор 7. 62» і якого, як виявилось, взагалі на той час не було в Луцьку, а інший лікар госпіталю, пан Бондаренко.

Лист, який фігурує в сюжеті «Люстратора», написав під диктовку третіх осіб, які обіцяли допомогти покарати зловмисника. Нині хлопець не йме віри в оригінальність тієї записки. Як лист потрапив до журналіста-люстратора, залишається таємницею.

Психолог Олена Звєрєва, яка працює з бійцями у луцькому госпіталі, звернулася до автора сюжету на «Люстратор 7. 62» Олександра Дем'янчука з пропозицією приїхати до Луцька, зустрітися з Андрієм Кострубським особисто. Вона запропонувала журналісту ознайомитися з матеріалами, які підтверджують, що на той час Андрій, боєць АТО, лікувався від поранення, і його фізично не було в Луцьку на момент, коли заявили про факт хабарництва в госпіталі, - тобто, провести журналістське розслідування. У відповіді Дем'янчука на цю пропозицію, схоже, не прозвучало особливого інтересу.

«Громадське. Волинь» надало можливість усім учасникам скандалу висловитись, а хто ж насправді наживається на солдатах, – журналісти розслідують.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus