USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Справу луцького судді повернули на повторний розгляд. Оновлено

27 Травня 2015 11:24
Справу луцького судді повернули на повторний розгляд. Таким є рішення Вищого спеціалізованого суду.

Нагадаємо, суддю Луцького міськрайонного суду Віталія Ковтуненка судили сьогодні у Києві. Розглядалася справа щодо незаконної приватизації ним та його тещою будинку в Липинах.

Про це повідомляє прес-служба «Самооборони Майдану Волині».

«Судова справа проти судді Ковтуненка щодо незаконно придбаного його тещею майна, де він і сам живе, розглядалася у Вищому спеціалізованому суді», - йдеться у повідомленні.

Волинські самооборонівці у Києві. Судова справа проти судді Ковтуненка щодо незаконно придбаного його тещею майна, де ві...

Posted by Самооборона Майдану - Волинь on 26 Май 2015 г.


Нагадаємо, Віталій Ковтуненко - той самий суддя, який під час подій на Майдані ухвалював рішення про взяття під домашній арешт трьох активістів Майдану, а саме Майї Москвич, Ігоря Гузя та Сергія Григоренка.

А поки він і далі працює суддею і вважає, що не підпадає під дію Закону України «Про очищення влади». Натомість «Самооборона Волині» зверталася до Вищої ради юстиції України із заявою про недобросовісну поведінку судді Ковтуненка. Згідно з рішенням Вищої кваліфікаційної комісії від 10 лютого 2015 року проти Ковтуненка відкрили дисциплінарну справу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
лучанка Показати IP 27 Травня 2015 12:07
Молодці, Самооборона! Працюйте далі принципово, а то таких не можна відірвати від корита!
Народ Показати IP 27 Травня 2015 12:51
А теща Ковтуна це мама Смокович Віри Іванівни- судді. А де ж теща у свої 85 років взяла кошти . В тещі своя хата велика в с. Курінь , Любешівського району.
ю.... Показати IP 27 Травня 2015 14:41
Яке кому в****не діло яка в тещі хата, вона за своє життя її заробила ... всі такі бідні і нещасні що смирдить слухати...
А ндрій до ю.... Показати IP 27 Травня 2015 15:34
коментар було видалено
слухач до А ндрій Показати IP 27 Травня 2015 16:01
Дуже гарно
Hurricane Показати IP 27 Травня 2015 15:03
Надзвичайно непрофесійна стаття. Автори статті (ВН чи Самоборона) настільки недалекі, що не можуть розмежувати елементарні поняття - "приватизація нерухомості" від "придбання нерухомості на прилюдних торгах". Останнє поняття передбачає оплатність операції.
це не придбання Показати IP 27 Травня 2015 15:48
а звичайний бандитській віджим майна.для такіх махінаторів в мантіях соловкі підійдуть
Спостерігач Показати IP 29 Травня 2015 11:48
Якщо дійсно знаючий народ каже правду і суддя Волинського окружного адміністративного суду Смокович Віра Іванівна доводиться дочкою переможцю спірних прилюдних торгів Смокович Вірі Макарівні, то можлива цікава ситуація. Яка може скластися, наприклад, на якесь свято (православне чи ювілей). Так, збираються собі в, як вже прийнято називати, «анексованому» будинку в Липинах суддя Смокович Віра Іванівна та суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Ковтуненко Віталій Володимирович. А до них ще й приєднується суддя і водночас заступник голови Вищого адміністративного суду України Смокович Михайло Іванович, який доводиться рідним братом судді Смокович Вірі Іванівні. І тоді концентрація суддів на один квадратний метр житлового приміщення аж зашкалює. І вже ціла колегія суддів адміністративних судів виходить (суддя Ковтуненко теж розглядає справи в порядку адміністративного судочинства). Отже, зібралися ці троє суддів, облаштували собі в «анексованому» будинку таку собі «нарадчу кімнату» і почали собі, так би мовити, «соображать на троих» і водночас радитись, насміхаючись. Наприклад, насміхаючись над безперспективністю скарг людей на неправомірні дії судді Ковтуненка до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Адже даний орган за увесь час горе-судочинства судді Ковтуненка на Волині (а це вже, на хвилинку, триває майже 7 років) ще, нібито, жодного разу не притягнув його до дисциплінарної відповідальності хоча б у вигляді догани. Цікавою може виявитися ситуація, якщо чутки щодо другого шлюбу судді Ковтуненка є правдивими. А саме чутки про те, що він зареєстрував шлюб вдруге, перебуваючи при цьому у нерозірваному шлюбі з іншою жінкою. Цікавою є ця ситуація в контексті норми частини 1 статті 39 Сімейного кодексу України, що регулює один з випадків недійсності шлюбу в силу закону. Отже, справу повернуто на новий апеляційний розгляд. Значить судді апеляційного суду Волинської області Здрилюк Оксана Ігорівна, Стрільчук Віктор Андрійович та Бовчалюк Зоряна Аркадіївна ухвалили у даній справі неправосудне рішення. Цікаво чи ненавмисно, чи все ж таки завідомо ухвалили. Значить, усім бажаючим можна буде прийти та бути присутніми на такому відкритому судовому засіданні в якості слухача. Було б чудово, якби інтернет-видання «Волинські новини» анонсувало громадськість Волині про дату і час слухання даної справи. Шкода, що Цивільним процесуальним кодексом України не передбачено визнання явки відповідача до суду обов’язковою. Тим більше вже на стадії апеляційного провадження. Бо приємно було б на власні очі побачити, як державний виконавець Відділу державної виконавчої служби Луцького районного управління юстиції та пан Ковтуненко (вже без мантії та нагрудного знака) намагаються довести, образно кажучи, що вони дійсно не верблюди, а законослухняні і добросовісні особи.
немо Показати IP 17 Серпня 2015 10:57
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus