USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьких студентів чекатимуть у Польщі, - консул. ФОТО

5 Вересня 2013 21:00
Засідання Консорціуму українських та Варшавського університетів розпочалося сьогодні, 5 вересня, у приміщенні бібліотеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Захід розпочали з урочистого привітання учасників Консорціуму від ректора Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ігоря Коцана, який представив широкому загалу поважних гостей із сусідньої Польщі та України.



Зокрема, ректор Варшавського університету Марчін Полись зауважив, що співпраця між Варшавським університетом та Східноєвропейським – важлива для обох закладів. Він припустив, що основним напрямом співпраці між вишами повинен бути обмін студентами та науковцями.



«У майбутньому сподіваємося на більш плідну співпрацю», - поділився планами польський науковець.

Опісля Ігор Коцан запросив до привітання радника Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні з питань освіти і науки Анну Кузьму.



Вона наголосила на тому, що все більше українців використовують можливість навчатися у Польщі, тому на наступний рік кількість стипендійних місць для українських студентів збільшать до 100.

«Я заохочую цікавитися новими можливостями, що дедалі більше зростають», - зауважила дипломат.



Після цього директор Центру Східних студій Ян Маліцький розповів про стан реалізації «Східних студій» в Україні.

Також під час Консорціуму обговорили стипендійні програми на 2013-2014 роки.

Участь в урочистостях взяли також ректори Житомирського університету ім. Івана Франка, Харківського національного університету ім. В.Н.Каразіна, Сумського державного університету та інші почесні гості.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus