USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Капітан з Луцька, який дивом врятувався з пекла, повернувся додому

27 Березня 2015 11:15
Із Ізраїлю після тривалого лікування повернувся капітан Держприкордонслужби. Про це інформують у прес-службі установи.

Учора, 26 березня, в аеропорту «Бориспіль», після тривалого лікування в Ізраїлі, зустрічали прикордонника Луцького прикордонного загону капітана Веніаміна Файчука.

Героїчному охоронцю кордону, який здійснював оборону державного рубежу поблизу населеного пункту Маринівка, що на Донеччині, та знаходився під постійним обстрілом бойовиків і російських найманців, лише дивом вдалось вижити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЖИТТЯ КАПІТАНА З ЛУЦЬКА ВИРІШУВАЛИ СЕКУНДИ

18 липня 2014 року прикордонник потрапив в оточення та отримав тяжкі поранення черевної порожнини, внутрішніх органів, множинні переломи та численні осколкові поранення. Під час надання першої медичної лікарі зробили все можливе, щоб прикордонник залишився живим. Згодом Веніамін Файчук проходив лікування у реанімаційному відділенні Центрального госпіталю Державної прикордонної служби України. Зважаючи на тяжкий стан хлопця, який був ускладнений сепсисом, та на загрозу ампутації ніг, у жовтні минулого року хлопця доправили на лікування та подальшу реабілітацію в одну із клінік Ізраїлю.

Лікування та реабілітація тривали майже півроку. За цей час Веніамін Файчук переніс 7 тяжких операцій, які дозволили врятувати йому ноги. Ізраїльські лікарі зробили неймовірне, і Веніамін Файчук повернувся додому.


За героїчні дії Указом Президента України капітан Державної прикордонної служби Веніамін Файчук був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню.



Лікування за кордоном вдалось організувати завдяки допомозі народного депутата Марії Матіос та небайдужих громадян.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus