USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцький парк ріжуть на деревину, – місцеві мешканці

27 Травня 2016 17:22
Мешканці вулиці Потебні наполягають на тому, що дерева в парку, який знаходиться поруч, зрізали для подальшого технічного використання.

Про це йшлося під час чергової сесії Луцької міської ради 25 травня.

У своєму депутатському запиті свободівець Микола Романюк повідомив, що до нього звернулись мешканці вулиці Потебні, які розповіли, що у місцевому парку триває масова вирубка дерев. За місяць тут вирубали 60 «аварійних» дерев. На місці залишились лише стовбури, які заростають травою. Ті, до слова, не мають ознак хвороб.

Відтак, мешканці Потебні наполягають на тому, що дерева зрізали для подальшого технічного використання.

«Прошу вас надати інформацію про виконавця та замовника робіт, а також інформацію про те, яким чином будуть використовувати зрізані дерева», - заявив у запиті Романюк.

Його запит підтримали колеги-депутати.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, схожі події в парку розвивались в грудні 2014 року. Тоді у редакцію звернувся місцевий мешканець Олег Флоріанович, який розповів про те, що вже декілька днів у парку триває вирубка дерев. Мовляв, за день тут зрізають десятки тополь - деякі з них відразу забирають вантажними автівками, а решту - залишають лежати в парку. Чоловік висловив припущення, що така вирубка може бути незаконною, а люди, які її здійснюють, – банально намагаються нажитись на деревині. Проте, зауважив, що деякі з дерев є хворими на омелу та сухими.
Натомість тоді начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда повідомив, що право постійного користування належить Східноєвропейському національному університету. Цю територію надали вишу для того, щоб облаштувати там ботанічний сад.

Ще рік тому установа звернулася у профільний відділ міської ради з проханням визнати зелені насадження як такі, що перебувають в незадовільному стані. Комісія, яка займалась цією справою, після низки необхідних обстежень, надала дозвіл на вирубку хворих дерев.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
полюх Показати IP 27 Травня 2016 19:45
цк все полішуки і тільки вони винні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus