USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Луцький школяр-винахідник виборов срібло на міжнародному ІТ-конкурсі

3 Червня 2016 14:44
Луцький школяр Михайло Куделя виборов срібло в міжнародному конкурсі комп’ютерних проектів «INFOMATRIX», - повідомляє Таблоїд Волині.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські новини повідомляло, що Михайло поїхав на конкурс до Бухаресту.

«INFOMATRIX» – щорічний міжнародний ІТ-конкурс, що проходить у Румунії. Цього року він відбувся уже 14 раз, тривав 5 днів та зібрав представників 56 країн.

У конкурсі учасники змагалися за п’ятьма категоріями: комп’ютерне мистецтво, апаратне управління, програмування, короткометражний фільм, робототехніка.

17-річний програміст із Луцька Михайло Куделя на конкурсі зайняв друге місце в категорії «Програмування» за мобільний додаток «MOBILE TEACHER ASSISTANT» («Помічник вчителя»).

Над своєю розробкою Михайло працював щодня з початку навчального року по 4 години. Спершу це була наукова робота, згодом школяр вдосконалив її і створив мобільний додаток.

«Помічник вчителя» простий у користуванні та ідеальний для організації навчального процесу. Ця програма може допомогти вчителям відмовитися від журналів і методичок, адже список учнів, оцінки та розклад занять будуть у телефоні.

Михайло Куделя навчається в Луцькій школі № 15. Хлопець має проблеми зі здоров’ям, тому потребує постійної материнської опіки. Мама хлопчика виховує сина одна. Тож фінансово поїздку молодого програміста до Румунії підтримала група ІТ-компаній «InternetDevels».

«Професійні кадри цінуються всюди, і наша компанія — не виняток. Саме тому ми в міру можливості намагаємося вносити свій вклад у підготовку грамотних фахівців у сфері ІТ. Ми вважаємо, що всі повинні підтримувати зусилля тих, хто стане рушійною силою й майбутнім нашої країни», – розповів засновник і президент групи компаній «InternetDevels» Віктор Левандовський.

Мобільний додаток «Помічник вчителя», який розробив юний луцький ІТ-геній, розрахований на операційну систему Android. Тепер Михайло працює над веб-сайтом, де батьки і вчителі зможуть контролювати успішність учнів та програму навчання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучанка Показати IP 3 Червня 2016 15:31
Молодець! Ти гордість нашого міста.
Місцева Показати IP 3 Червня 2016 15:49
Пишаємося тобою!
Рома Показати IP 3 Червня 2016 16:49
Молодець. Гордість і приклад для інших!
Справедливий Показати IP 3 Червня 2016 17:26
Молодець! Ти самий кращий!
Дядько Показати IP 3 Червня 2016 22:54
В мене одне питання, якій скотині тут піднімається палець дизлайка ставити під словами підтримки і гордості за цього хлопчину?
Лучанин до Дядько Показати IP 4 Червня 2016 13:59
Просто когось жаба душить, от і дизлайки тикає. А хлопчина дійсно молодець

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus