USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Львівське сміття викидають у волинських лісах, - екоінспекція

25 Жовтня 2016 13:21
Сміття зі Львівської області викидали у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні.

Про це стало відомо під час «круглого столу» на тему: «Проблеми зі сміттям: шляхи вирішення» сьогодні, 25 жовтня.

Начальник державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук зауважив, що протягом двох останніх тижнів в Ківерцівському районі затримали велику машину зі сміттям. Щодо цього інциденту вже розпочали кримінальне провадження. В тому ж смітті знайшли документи Жовківської районної адміністрації (Львівська область), місцевого відділення поліції тощо.

Нещодавно поблизу селища Колки в лісі затримали автомобіль, який хотів висипати сміття. Проте, лісова охорона встигла викликати правоохоронців. Як виявилось, водій працює на київське підприємство, яке має угоду з Львівською міською радою на вивіз сміття.

«Напевне віз сміття на Київ, а вирішив на Волині по дорозі викинути», - припускає Ткачук.

З його ж слів, 6 немісцевих машин зі сміттям затримали на Локачинському полігоні. Про ці факти Ткачука повідомляв сільський голова.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у лісі неподалік села Гайове Ківерцівського району можна натрапити на гору сміття. Про те, що це може бути львівське сміття, припустив луцький волонтер Сергій Шараєвський, який і опублікував відповідні фото у себе на сторінці у Фейсбук.

Зазначимо, що сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів.

Сміття з Грибовицького звалища, яке потайки звозили на полігон твердих побутових відходів у село Брище, що під Луцьком, приймали по тарифу 36 гривень 66 копійок за тонну. При цьому, договори в 3 з 4 випадків укладали з приватними фірмами. Про це йдеться у відповіді на запит депутата Луцької міської ради Ігоря Поліщука, яке потрапило у розпорядження ІА Волинські Новини.

А як розповіли працівники полігону, привезене сміття було старим та перегнилим - ймовірно, довго пролежало в землі.

Нагадаємо, у травні на території Грибовицького полігону твердих побутових відходів, що на Львівщині, спалахнула пожежа. Під час гасіння пожежі стався зсув сміття, під який потрапило троє рятувальників. Людей завалило відходами з висоти 90 метрів.

Трагедія у Грибовичах викликала обурення діями мера, який роками блокує будівництво сміттєпереробного заводу та всіляко перешкоджає вирішенню цієї проблеми. За 10 років його мерства проблему так і не вирішили.

До слова, трагедія, що сталася на сміттєзвалищі під Львовом, відшуміла інформаційно і дуже швидко відійшла на задній план. Тим часом проблема, яку міська влада не вирішувала десятки років, і досі не зрушила з місця. Немає жодної конкретики щодо ділянки під сміттєпереробний завод і новий полігон ТПВ. Сміття з обласного центру возять за сотні кілометрів по всій Україні, за що перевізникам доплачують мільйони гривень з міського бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
? Показати IP 25 Жовтня 2016 13:28
СПРАВЖНІ ГАЛИЧАНИ ТІЛЬКИ ТАК І РОБЛЯТЬ:СМІТТЯ СУСІДОВІ ПІД ДВІР
12 Показати IP 25 Жовтня 2016 13:51
Ви що це ж Садовий! Це ж самопоміч, типа партія тих хто допомагає сам собі...
макс Показати IP 25 Жовтня 2016 14:02
Каструвати г. .андонів і заставити прибрати всі волинські ліси
опер Показати IP 25 Жовтня 2016 14:23
11 відсотків українців віддали їм свої голоси
ПІД*АРАСИ Показати IP 25 Жовтня 2016 14:34
ПІД*АРАСИ САДОВІ!
волинянин Показати IP 25 Жовтня 2016 15:35
Історія з душком. Не волинським http://lis.volyn.ua/?p=18498#more-18498
Лісник Показати IP 26 Жовтня 2016 08:24
коментар було видалено
Патріот Показати IP 26 Жовтня 2016 17:52
А лісова охорона і нп де?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus